Tegnap, december 13-án is volt kisebb összeütközés a rendőrség és a tüntetők között – tudósít olvasónk, alább a folytatás.



A bank előtt próbáltuk felállítani a transzparensünket, de ezt újra megakadályozták a sündőrök, ekkor átmentünk a villamosmegállóba, és ott végre sikerült.
Öt perc sem telt el, már ott volt a biztosítás parancsnoka három ávós pribék kíséretében és előállítással fenyegetőzött.
Mondtam neki: "Ha úgy látja, tegye a dolgát, mi is tesszük a miénket".
Itt már igazoltatás is volt, két tüntetőtársam adatait felírták, de készült videó is az akciójukról, amit hamarosan leközlünk.
Az igazoltatások és ruházat-átvizsgálások után visszatértünk a Mc Donalds elé.
 
Okulásképpen egy-két beszólást közkincsé teszünk:
 
"A zsidóság volt itt előbb a Kárpát-medencében, és csak utána a magyarok!"
 
"A zsidók hozták magukkal a kultúrát az országba, ha nem tették volna, még mindig nyilakkal rohangálnátok!"
 
Ma este érkezik a Nyugati térre Szekeres („Alkoholmámor”) Imre, a HM minisztere és őexcellenciája, Aliza Bin Noun, Izrael Állam nagykövete.
 
Üdvözöljük őket a nekik kijáró módon.
 
B. Miklós
Olvasónk írta korábban:
Tegnap kezdődött a hanuka első napja, amire bejelentettem a rendőrségen egy tiltakozó tüntetést, ezt a rendőrség tudomásul vette, és tiltó határozatot sem kaptam.
Egy hét után riadtan hívtak be egy új egyeztetésre, mert a zsidók megtudták, hogy tüntetés lett bejelentve ellenük a Nyugati térre, és így rögtön beindult a gépezet. A második egyeztetésen sem fogadtam el új helyszínt, ragaszkodtam az általam kiválasztott járdaszakaszhoz. Ez jegyzőkönyvbe került, amit a rendőrség részéről aláírtak.
Hat óra előtt már ott voltam, a haszidok készültek a hanukázásra, színpad is volt állítva, amit az elmúlt évben nem állítottak. Ebből is látszik, hogy mennyire terjeszkednek lehet, hogy jövőre már az egész Nyugati teret lezárják?
Odaértem az általam bejelentett helyszínre, a járdarész körbe volt kötélkordonnal kerítve. Megkérdeztem az ott posztoló rendőrtől: „miért van körbezárva ez a terület?” a rendőr válasza ez volt " rendezvény van erre a területre bejelentve". Ekkor elmondtam neki, hogy én vagyok a bejelentő, és jöttem megtartani a tiltakozó rendezvényt. Beengedett az elzárt területre, ahol én elkezdtem az állványokat felszerelni, amire egy transzparenst akartam feltenni. Ezen Petőfi üzen Simon Pereznek: ” Foglalod a kurvanyádat, de nem ám a mi Hazánkat!”

Ekkor odalépett hozzám a biztosítási parancsnok és közölte velem, hogy lezárt területen tartózkodom, amit a rendőrség „védett személy” érkezése miatt zárt le. Azt is közölték velem, hogy minden napra várható védett személy érkezése, ameddig tart a hanuka. Hiába bizonygattam neki, hogy a többszöri rendőrségi egyeztetés után ezt a helyet kaptam a tüntetés helyszínéül, meg sem hallotta! Közben több rebiszes érkezett, egyiküknél kamera, amit a képembe tolt, hiába kértem, hogy ne vakítson el a kamera lámpájával. Továbbra is kitartottam, hogy nekem ide van bejelentve tüntetésem, ide van engedélyem, és nem vagyok hajlandó elhagyni a területet. Ekkor már előállítással fenyegetőztek.
 
A rendőrség egyértelműen felrúgta a megállapodást, mely szerint a Raiffeisen bank előtti járdaszakaszon tüntethetek. A zsidók utasítására távolítottak el erről a helyről! De mivel meg akartam tartani a tüntetést, és nem akartam az estét bent tölteni, átvonultam a „nekem kijelölt” új területre a zsidó étterem, a McDonald’s elé.
 
Ott végre kitehettük a transzparensünket, és a nyomtatott lapokat, amin üzentünk a hamukázóknak:
„Nem kell a Nyugati térre a kivilágított trágya villa” " Mi sem megyünk Tel-Avivba karácsonyfát állítani" és egyéb általunk hatásosnak tartott üzenet. Kevesen voltunk, de sokat segítettek a tüntető társaim, akik vállalták velem együtt, hogy a hideg ellenére esténként tiltakozzunk a köztéri hanukázás ellen. Ők osztották a matricákat, amin a méltán híres Petőfi-idézet van: „Foglalod a kurvanyádat, de nem ám a mi hazánkat!”
Ma este újra kint leszek a Nyugati téren, és nem megyek át a rendőrség által felajánlott új helyszínre. Aki tud, jöjjön, legyünk minél többen, mert nagyon nyomulnak! Azért készülök, és viszek magamnak szendvicset az esetleges fogva tartás idejére!
Sokat segítene, ha nyilvánosságot kapnánk, egyrészt biztosan sokkal többen lennénk, másrészt talán a rendőrök is gondolkodóba esnének, kiért, miért kell nekik állandóan összetűzni azokkal, akik tulajdonképpen azért harcolnak, hogy nekik is jobb legyen? Előbb vagy utóbb, de mindenképpen mi győzünk, és csak rajtuk múlik, hogy a győztes, vagy a vesztes oldalán lesznek majd, mikor ez bekövetkezik!
B. Miklós