Verekedés tört ki pénteken délelőtt a mohácsi képviselő-testület ülésén, egy volt jobbikos képviselőt és a város fideszes polgármesterét az önkormányzat tagjai választották szét, előbbit bilincsben vitték el a rendőrök.
Összeverekedett pénteken délelőtt tíz óra körül a mohácsi képviselő-testület ülésén Polgár Károly, a város Jobbikból kilépett képviselője és Szekó József fideszes polgármester. A pontos előzmények nem ismertek, annyit tudunk, hogy a két ellenlábas között a már szokásosnak számító szóváltás előzte meg az eseményeket.
Emmert Péter, a testület szocialista tagja a Pécsi STOP-nak elmondta: ő a szóváltásra már a fejét sem kapta fel, annyira szokássá vált. Egy papírcsomagot küldözgetett egymásnak az ominózus képviselő és a polgármester. Utóbbi valamiért odament Polgárhoz. Emmert ezek után már csak annyit látott, hogy a képviselő hátulról megüti Szekót, aki megfordult, és a következő ütéstől a földre került. Ekkor Emmert Péter elmondása szerint Polgár a már földön fekvő elöljárót többször megütötte, illetve megrúgta. Emmert Péter ekkor ért oda és a nyakánál fogva szedte le Polgárt Szekó Józsefről, a dulakodók szétválasztásában utána többen is részt vettek. Polgár Károlyt bilincsben vitték el a rendőrök.
(FH)
Frissitésünk: miért távozott Polgár a Jobbikból?
Olvasóink lenti kérdésére a Kuruc.info utánajárt, miért nem a Jobbik képviselője Polgár Károly. Mint megtudtuk, a mohácsi alapszervezet néhány hónapja leváltotta Polgárt az elnöki tisztségből, aki ezt nem tudta elfogadni, elmérgesedett a viszony, a város másik jobbikos önkormányzati képviselőjével is összeveszett, végül a kilépés mellett döntött, hozzátéve, hogy ugyanazokért a célokért küzd tovább. A Jobbik Országos Elnöksége visszahívta Polgárt az erre tett esküje alapján, azonban a képviselő nem volt hajlandó visszaadni pártjának a mandátumát.
(Kuruc.info)