Még életbe sem lépett az új alkotmány, Pintér rendőrsége már jogszabályokat gyárt kénye-kedve szerint. Sem a büntető törvénykönyvben sem a szabálysértési törvényben nem szerepel az ’alakzatban állás’-, az ’eskütétel’-, illetve a ’Himnusz éneklése’ szabálysértés, a rendőrség mégis büntet ezen tényállások alapján.

A rendőrség határozatának eredeti példányait itt és itt tekintheti meg.
Egy középkorú hölgyet és egy urat figyelmeztetett a szabálysértési hatóság, mert 2011. március 15-én a Hősök terén a Magyar Himnuszt énekelték. Szó szerint így érvel a határozat:
„Nevezett személy a felszólításnak nem tett eleget, tovább folytatta a Himnusz éneklését, amely cselekményével szabálysértést követett el.(…) Felhívom a figyelmét, hogy a szabálysértés elkövetésétől a jövőben tartózkodjon, mert ismételt szabályszegés esetén cselekménye szigorúbb elbírálás alá esik.”
A Jobbik Jogsegélyszolgálatnak meggyőződése, hogy egy ilyen közokirat meg sem születhetne egy normális országban, illetve ha mégis, akkor az elkövetői ellen a legszigorúbban lép fel a törvény. Ennek fényében feljelentést teszünk a határozat készítői ellen hamis vád és hivatali visszaélés bűncselekménye miatt, továbbá követeljük, hogy a Himnuszt meggyalázó és az ilyen aljas - a magyarságot provokáló - határozatok elkészítésében közreműködő rendőröket azonnali hatállyal távolítsák el a testületből, természetesen az ellenük lefolytatott büntetőeljárással párhuzamosan.
Hunyadi Gábor
a jogsegélyszolgálat vezetője
(Kuruc.info)