Nem írta alá a Magyar Gárda betiltása elleni tiltakozást Morvai Krisztina, mondván, hogy nem ismeri a Gárda céljait, és nem is ért egyet a betiltást ellenzőkkel, annak ellenére, hogy előtte nyilvánosan ígéretet tett erre. Az eset Törökszentmiklóson történt, mikor az ex-MSZP-s polgármester meghívására tartott előadást, melyről kitiltották az aláírásgyűjtőket - állítja a Jobbik helyi elnöke.

A múltkoriban történt, hogy egy alföldi kisváros fideszes, ex-MSZMP-s polgármester asszonya úgy döntött, hogy gyengülő pozícióját Morvai Krisztinával és az ő önvédelmi oktatásával erősíti meg. Tudják, egy olyan kisvárosról van szó, ahol nyáron nem látni a portól, télen meg térdig járnak az emberek a sárban, ahol lebontanak egy óvodát, hogy félig felépítsenek egy bevásárlóközpontot, ahol egy Karácsonykor felállított keresztre egy MDF-es képviselő azt mondta, hogy igénytelen és ocsmány, egy olyan kisvárosról van szó, ahol egy önkormányzati képviselő fejes, vagy Fejes, a rendszerváltás óta minden pártot megjárt, a szocdemtől kezdve a MIÉP-en át míg végre aztán rájött, hogy az ő kis szíve Viktorért dobog - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében Vass István, a Jobbik Törökszentmiklósi alapszervezetének elnöke.
Egy Szolnoktól Debrecen felé 20 km-re fekvő kisvárosról van tehát szó, ahol Morvai Krisztina meghirdetett előadása a nemzeti önvédelem címet viselte. Eközben hazafiak egy csoportját, akik a Magyar Gárda feloszlatása ellen gyűjtöttek aláírást, a polgármester asszony kitiltotta az épületből. Igen, mert a Gárda nem tartozik a témához, a Fidesz pedig nem vállal vele közösséget - áll a levélben, a szerző szerint pedig ezen a környéken kell keresni Morvai Krisztina CJB-ből való kilépésének okát.
Vass szerint "a Morvai előadását követő lakossági fórumon számon kérő kérdésre Balóné Krisztina 400 embert csapott be, mikor a polgármester asszonnyal együtt megígérte, hogy alá fogja írni az ívet. Magyarul hazudott, mert később nem írta alá, a fideszes polgármester hölgy pedig áthúzta a nevét. "
Alább látható; a fenti aláírás a Polgármesteré, a lentebbi Morvai Krisztina kezdeményezése.

Az aláírásokat a hazánkat terrorizáló cigány- és zsidóbűnözők miatt takartuk el

Az indok az volt, hogy nem ismerik a Gárda céljait, ezért nem is értenek a feloszlatása elleni kezdeményezéssel egyet. Pedig én emlékszem Morvai Krisztina olyan előadására – talán épp a Corvin közben - , ahol Gárdisták alkották a pulpitusa melletti sorfalat. Ugye, hogy a legveszélyesebb a mézes beszéd és baráti arc, amely igazából ellenséget rejt? A kinyújtott baráti kéz, amely gyilkos karommá változik, ha hátat fordítunk neki? Veszélyesebb és becstelenebb még a nyílt ellenség fegyvert tartó kezénél is. Emberek, ne csak nézzetek, hanem lássatok, a narancssárga kábulatból legyen végre elég! - zárja írását Vass István alapszervezeti elnök.