Kilépett a Civil Jogász Bizottságból Morvai Krisztina eddigi társelnök. Hogy miért, nem derül ki szerkesztőségünknek küldött közleményéből (lásd alább), ám felettébb furcsán hangzik és magyarázatra szorul a "Bizottság jelenlegi irányultságával és tevékenységével azonban nem tudok azonosulni" - mondat. Az ÚDK szerint néhány hónappal ezelőtt kialakult személyi ellentétek állnak a háttérben.
 
Kedves Barátaim!
A Civil Jogász Bizottság eredetileg a 2006. őszi jogsértések kivizsgálására, az igazság kiderítésére alakult.
Most egy éve, 2007. februárjában adtuk közre tényfeltáró Jelentésünket, amelyet a nyilvánosság számára országszerte, s a világ számos más pontján is bemutattunk. Meggyőződésem, hogy az eredetileg vállalt küldetést a legutóbbi időkig az elvárható legmagasabb szinten teljesítettük.
A Bizottság jelenlegi irányultságával és tevékenységével azonban nem tudok azonosulni (ezen kijelentés bővebb kifejtésének azért örültünk volna - a szerk.), ezért társelnöki tisztemről és tagságomról lemondok. Természetesen az eddigi elszántsággal és elkötelezettséggel továbbfolytatom a magyar emberek méltóságáért és emberi jogaiért végzett munkámat. Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik mostanáig az én kérésemre, illetve rám (is) tekintettel nyújtottak anyagi támogatást vagy más segítséget csoportunknak.
Budapest, 2008. február 19.
Morvai Krisztina
Tavaly december óta tudtunk a Civil Jogász Bizottságon belüli szakadásról. Bíztunk benne, hogy a kisebb konfliktusok, melyek a bizottságon belül megrontották a személyi viszonyokat, nem akadályozzák a további munkát. Nem így történt - áll az ÚDK honlapján.
Ami pedig érthetetlen butaság: A Morvai Krisztinára vonatkozó valamennyi személyes adatot, fényképet és írásait kérésére a Civil Jogász Bizottság honlapjáról eltávolítottak - teszik hozzá.
Kuruc.info