Előzetes letartóztatásban van az a kézdivásárhelyi fiatalember, aki meggyilkolta nagyanyját és súlyosan megsebesítette az édesanyját – a bíróság döntése értelmében 29 napos fogságban tartják.
Ion Popa Kovászna megyei rendőrkapitány keddi sajtótájékoztatóján elmondta, pozitív lett a gyanúsított cannabis-tesztje, tehát a gyilkosság elkövetése előtt marihuánát fogyasztott. A rendőrök nem tudták kihallgatni a 27 éves fiatalembert, mert csak sír a zárkában, és nem beszél a tettéről.
A gyilkosságot valószínűsíthetően hirtelen felindulásból követte el, miután összeveszett a nagymamával, akin 27 késszúrást ejtett, ebből három halálos volt. Az édesanyját tíz szúrással sebesítette meg – az asszony túl van az életveszélyen, állapotát a brassói kórházban stabilizálták, a rendőrök szerdán fogják kihallgatni. Ezután kerül sor a gyanúsított pszichiátriai szakvéleményezésére: megállapítják, hogy beszámítható volt-e, amikor a tettét elkövette, és ezután kaphat pszichológiai szakellátást.
A kézdivásárhelyi fiatalember vasárnap támadta meg családtagjait. A 80 esztendős nagymama belehalt sérüléseibe, az 54 éves anyát súlyos állapotban szállították kórházba. A férfi késsel a kezében kiállt a negyedik emeleti lakás ablakába, és azzal fenyegetőzött, hogy a mélybe veti magát – több mint egy órányi tárgyalás után a rendőrök elértek hozzá, és visszahúzták az ablakból.
A férfi Bukarestben végezte az egyetemet, az elmúlt években Hollandiában dolgozott, onnan jött haza, hogy meglátogassa a szüleit. A szomszédok rendes, jól nevelt fiúként ismerték, szerintük a kábítószer-fogyasztás okozhatta a tettét. Ion Popa elmondta, minősített emberölés esetén több mint 15 év börtönbüntetés róható ki.
(Krónika)