Halálra késelték péntekről szombatra virradó éjszaka Dunaszerdahely belvárosában a 43 éves, dunaszerdahelyi illetőségű Horváth Józsefet – értesült a Paraméter. A felvidéki vármegyések információi szerint egy ismert DAC-szurkoló az áldozat, akit a dunaszerdahelyi cigányok gyilkoltak meg.
Hivatalosan meg nem erősített információk szerint a tettes mellkason szúrta áldozatát olyan súlyos sérülést okozva, hogy az belehalt a támadásba.
"A gyilkosság tényéről hajnali 3 óra tájban lakossági bejelentés nyomán értesült a dunaszerdahelyi városi rendőrség ügyeletese, aki azonnal riasztotta a dunaszerdahelyi rendőrkapitányságot és a mentőket. Utóbbiak a helyszínre érkezve már csak a halál beálltát tudták konstatálni" - közölte a Paraméterrel Both Péter járási rendőrkapitány. Elmondta még, hogy a holttest a Kék Duna melletti Jehuda Aszád közben feküdt, a helyszíni szemle pedig arra enged következtetni, hogy a gyilkosság is ott történt.
A dunaszerdahelyi nyomozók reggelig vizsgálódtak a helyszínen. Both Péter közlése szerint vasárnap kerül sor az áldozat boncolására, amelynek eredményei nagyon sokat segíthetnek a gyilkos kilétének megállapításában.
A dunaszerdahelyi rendőrség nyomozói rablógyilkosság alapos gyanúja miatt folytatnak vizsgálatot, egyelőre ismeretlen tettes ellen.
A 43 éves, dunaszerdahelyi illetőségű Horváth József (becenevén Kapko) a csehszlovák föderális ligában volt ismert szurkoló Csallóközben. Hűen kísérte a dunaszerdahelyi csapatot a csehországi túrákra, akár Prágába, Ostravába vagy Koprivnicebe. Valamint anno bátran kivette részét a pozsonyi Slovan elleni utcai ütközetekből is.
Az utóbbi években rendezőként volt jelen a meccseken.
(Parameter - HVIM nyomán)