Megvalósulhat az első rendes termékbojkott Székelyföldön: egyre többen tetszikelik azt a Facebook-csoportot, amely bojkottot hirdetett a Heineken termékeire.
Zoom

A csoportot létrehozóknál az verte ki a biztosítékot, hogy a Heineken "úgynevezett Székelyföldnek" nevezte szűkebb hazájukat abban a beadványában, amellyel áthelyezést szeretne elérni az Igazi Csíki Sört gyártó S.C. Lixid Project Srl. ellen indított perében.
Az "úgynevezett Székelyföld" kifejezést a magyarellenes oláh politikum és a nagyromán politikai törekvéseket szolgáló sajtóorgánumok használják előszeretettel Erdélyben és Romániában.
A Heineken a márkanév "ellopásának" vádjával perelte be a csíkszentsimoni sörmanufaktúrát, mivel 2003 óta a Heineken birtokolja a Ciuc Premium sörmárkát, amit az erdélyi magyarok eddig csíki sörnek neveztek.
A pert a csíkszeredai törvényszéken a Heineken elvesztette, de fellebbezett, így került az ügy a marosvásárhelyi táblabíróságra.
A holland eredetű multi azonban úgy véli, a székelyföldi sajtó hangulatkeltéssel próbál nyomást gyakorolni a bírókra, ezért az ügy áthelyezését kéri. Az áthelyezési kérelemről január 30-án dönt a legfelső bíróság.
Zoom
Még kétnyelvűséggel sem tiszteli meg a székelyeket a Heineken - nem így a valóban székely sörgyártó
Zoom
Csonka-Magyarország is csatlakozhat a bojkotthoz:
Zoom
Az Igazi Csíki Sör reklámja:
(Kuruc.info - Főtér.ro nyomán)
Frissítés: olvasónk küldeménye: a Heineken reklámarcai:
Zoom
2. frissítés: újabb olvasói alkotás: miből lesz a Heineken?
Zoom