Nem kér bocsánatot az úgynevezett Szlovákia, amiért kitiltotta a magyar államfőt az országból - ezt a szlovák nagykövet közölte a magyar külügyminiszterrel való több mint egy órás tárgyalása után. Peter Weiss a korábbi érveket ismételte, azt mondta: a szlovák kormány azért nem engedte be Sólyom Lászlót "Szlovákiába", mert "elviselhetetlenül felerősítette volna a szlovák-magyar ellentéteket".
A hátsó ajtón, az újságírókat kikerülve vitték be a Külügyminisztérium épületébe a szlovák nagykövetet. Peter Weiss több mint egy órán át tárgyalt Balázs Péterrel. A diplomata a megbeszélés után már egyértelművé tette, "Szlovákia" nem kér bocsánatot, amiért nemkívánatos személynek nyilvánította a magyar államfőt, és megtagadta tőle a belépést.
A nagykövet elmondta: szerinte "le kellene zárni ezt a dossziét, és új fejezetet nyitni a kétoldalú kapcsolatokban". Az arcátlan nagykövet megjegyezte: két év múlva Magyarország átveszi az Európai Unió soros elnökségét, ezért "szerinte óvatosan kellene politizálnia".
(HírTV nyomán)