Kérdéses, hogy június 4-én (jövő pénteken) leleplezhetik-e Komáromban a T.Ü.Kör polgári társulás által kezdeményezett Trianon-emlékoszlopot, ugyanis a felállításához szükséges engedélyt visszavonták - írja a felvidéki Új Szó.


Az emlékmű felállítására – mivel műemléki védelem alatt álló területen helyeznék el – az építésügyi hivatal mellett az illetékes műemlékvédelmi hivatalnak is rá kellene bólintania. A lap információi szerint ez utóbbi intézmény megyei szinten jóváhagyta az engedély megadását, később viszont a központi műemlékvédelmi hivatal fellebbezése miatt visszavonta azt. A műemlékvédelmi hivatal jóváhagyása nélkül viszont nem adható ki az építési engedély.
Az értesülést tegnap sem a műemlékvédelmi hivatal, sem Feszty Zsolt, az emlékmű felállítását kezdeményező társulás vezetője nem akarta megerősíteni. A helyi építési hivataltól megtudták: az építési engedélyről még nem született döntés, legkésőbb ma döntenek.
Az emlékoszlopot a tervek szerint június 4-én avatnák fel a református egyház kollégiumának udvarán, tehát nem közterületen. Korábban mind az MKP, mind a Híd vezetője úgy nyilatkozott, a választásokra való tekintettel az átadást jobb lenne elhalasztani pár nappal.
(Új Szó nyomán)
Az avató plakátja: