Amint arról a Kuruc.info is
beszámolt, hiába kérte Kövér László, hogy testes székely barátját, a Magyar Polgári Párt elnökét is hívják meg az EMI-táborba, annak fő szervezője, Soós Sándor hajthatatlan maradt – Szász Jenő december elsején, Erdély elcsatolásának román ünnepén Bukarestben koccintott, így nem látjuk őt szívesen, fejtette ki az Erdélyi Magyar Ifjak elnöke.
A Fideszt azonban nem olyan fából faragták, mint a székelyeket, így aztán nem nyíltan, hanem alattomosan, hátulról megkerülve igyekeznek megfúrni a gyergyószentmiklósi tábort. Szász Jenő ma megparancsolta pártjának, a Magyar Polgári Pártnak, hogy testületileg bojkottálják a rendezvényt, azon ne szólaljanak fel, ne tartsák meg előadásaikat. Az MPP persze, mint minden kézivezérlésű, önálló egyéniségek nélküli, vagy ilyenekből kevéssel rendelkező párt pedig vigyázzba vágta magát, és követi a budapesti kormány szócsövének számító Szász Jenő utasítását. Lukács Csaba, a kormánypárti és narancssárga Magyar Nemzet újságírója pedig szintén lemondta mára beharangozott előadását.
Az eset csak annyiban komikus, hogy jelenleg úgy az MPP-nek, mint a Fidesznek nagyobb szüksége van az Erdélyi Magyar Ifjak szervezetére, mint fordítva. A tábor látogatóinak száma évről évre nő, gyakorlatilag ez az egyetlen életképes erdélyi nemzeti rendezvény. Jövőre pedig választásokat tartanak Romániában, így Erdélyben is sajnos, az MPP pedig fölöttébb nehéz helyzetbe kerül, amikor a fiatalokhoz kell majd szólnia. Erdély ifjai nem annyira rövid emlékezetűek, amint azt a politikusok hinni szeretnék.
Szomorú, hogy hiúsági versenyük miatt az MPP valóban tehetséges politikusai vélhetően együtt kell majd bukjanak testes elnökükkel.
(Szabadság, EMI nyomán Alex S., Kuruc.info)