A foci Eb-re hivatkozva vették le a magyar nyelvű helységnévtáblákat, helyükre ukrán és angol nyelvű feliratok kerültek.
Kárpátalján a főutak közelében több magyarlakta településen is eltávolították a magyar nyelvű helységnévtáblákat. Helyükre ukrán és angol nyelvű feliratok kerültek. A megyei közútkezelő a cserét a futball Európa-bajnoksággal indokolta. A KMKSZ szerint nem a foci-Eb az igazi ok, mert már máskor is történt hasonló eset.
Magyar nyelvű tábla nélkül maradtak a Csap-Kijev autóút mentén az Ungvár környéki magyar falvak és az Asztély-Beregsurány határátkelőt Munkáccsal összekötő út által átszelt Beregszász, valamint több magyar ajkú település.
A táblákra vonatkozó jogszabály szerint eredetileg a magyar településneveket is cirill betűkkel, ráadásul az angol helyesírás szabályi szerint kellene átírni. A KMKSZ már korábban kérte a törvény módosítását, de nem járt eredménnyel, ezért a közútkezelőnél próbálkoznak. A KMKSZ alelnöke, Brenzovics László a Duna Híradóval közölte: „írunk ebben az egész ügyben az útkezelőnek, de én gyors választ ebben nem képzelek el” – mondta. Addig azt javasolják, hogy maguk a községek helyezzék ki a magyar nyelvű helységnévtáblákat.
A Kárpátaljai Közútkezelő illetékesei nem kívántak a kamerák elé állni, telefonon azt a hihető magyarázatot adták, hogy az új táblák kihelyezése az Eb-re érkező turisták tájékozódását segíti.
(Duna Híradó nyomán)