A Hősök terére várnak 15 órára
Talán még sohasem volt annyira fontos egy általunk szervezett megmozdulás pontos ismertetése, mint most. Az ellenség olyat tesz, amit még eddig sohasem: újraéleszti azt a Demokratikus Chartát, amely a liberális és a bolsevik oldalt összeolvasztva végleg a pusztulás szélére sodorta nemzetünket, de ezzel sem elégszik meg, mozgósítja a magyar hazafiak ellen a cigányságot (pontosabban annak megélhetési és bűnözői rétegét).
Előző közleményünkben már jeleztük, hogy a hazafiak távolmaradása hiba lenne, mert azt a gyengeség jeleként értelmezné az ellenség, hiszen pont az a céljuk, hogy az általunk az elmúlt két évben bátor harcok árán megszerzett utcát megpróbálják visszavenni. Ott kell tehát lennünk, ez nem lehet kérdés.
A magyarellenes provokáció elleni tüntetés – amely egyben a magyarság melletti kiállást is jelenti – 15 órakor kezdődik, méghozzá a nemzeti oldalhoz leginkább illő helyen, a Hősök terén. A beszédek és a hangulatfokozó dallamok után innen indulva vonulunk végig Budapest szívében az Andrássy úton egészen a Szabadság térig, jelezve, hogy nem lehet minket megfélemlíteni, sem liberálbolsevik chartákkal, sem pedig cigánybűnözőkkel.
A rendezvény végén a Szabadság téren álló bolsevik emlékműhöz elhelyezzük az Olaszliszkán meggyilkolt Szögi Lajos és egy '56-os mártír cipőit, egyben kérjük a hazafiakat, hogy hozzanak magukkal egy-egy régi lábbelit, melyekkel ugyancsak a szörnyemlékművet kívánjuk „díszíteni", ezzel hívva fel a közvélemény figyelmét a kommunizmus és a cigánybűnözés több százezer névtelen áldozatára. Ezzel egyúttal jelképesen válaszolunk a Duna parton cipőket ábrázoló emlékművet állíttató liberális-kommunista hatalomnak, valamint a félelem légkörére építő megélhetési, bűnöző cigánypolitikusoknak, akik abban bíznak, hogy szeptember 20-án visszafoglalják tőlünk a tereket, utcákat.
A megmozdulást a rendőrségen bejelentettük, melyet a karhatalom tudomásul vett.
Budaházy György és Toroczkai László