Megdöbbentő részletek a politikai foglyok hozzátartozóinak és a már szabadult gyanúsítottak meghallgatásából. Kirívó jogsértések történtek a Budaházy György és a Hunnia Csoport tagjai ellen „terrorcselekmény” és más bűncselekmények „gyanúja” miatt folyó büntetőeljárásban és a háromnegyed éve bebörtönzött fogvatartottakkal való bánásmódban.
 
 
Ezekben a percekben (péntek, 10 óra) kezdődik Morvai Krisztina sajtótájékoztatója a Budapest szálló (Körszálló) Berlin különtermében a Budaházy György és a Hunnia csoport elleni büntetőeljárás részleteiről, a politikai foglyok fogva tartásának körülményeiről.

Meghívott vendégek: Budaházy György és a többi fogvatartott személy hozzátartozói, illetve a már szabadult gyanúsítottak, valamint felkért szakértőként: Dr. Kabódi Csaba, az ELTE Állam és Jogtudományi Kara Büntetőeljárásjogi és Büntetésvégrehajtási Jogi Tanszékének vezetője és Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, európai jogi szakjogász, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője.

Háttér: Budaházy György és az ún. Hunnia csoport tagjai a magyarországi politikai ellenzékhez tartozó személyek, akik egyebek mellett komoly szerepet vállaltak a sukorói kaszinóügy, a Baumag-ügy és más gazdasági bűncselekmények, korrupciós ügyek feltárásában. Amennyiben a hatóságok komolyan gondolnák, hogy Budaházyék terrorcselekményeket és más súlyos bűncselekményeket követtek el, természetes és elvárható lenne, hogy az ellenük folyó büntetőeljárást az irányadó jogszabályok legkörültekintőbb betartásával, a nyilvánosság kontrollja mellett folytassák – már csak azért is, hogy még a látszatát is elkerüljék annak, hogy itt voltaképpen politikai leszámolás folyik.
Noha e büntetőügyet a Draskovics-féle bizonyítékhamisítási kísérlet óta szinte teljes elhallgatás övezi, s a gyanúsítottak számára tilos a nyilvánosság előtti megszólalás, a hozzám eljutott információkból világossá vált számomra, hogy e logikus elvárásnak pont az ellenkezője történik: a „gyanúsítottak” jogainak sorozatos és durva megsértése jellemzi az eljárást, amely egyfajta időutazás az ötvenes évekbe – írja portálunkhoz eljuttatott ismertetőjében Morvai Krisztina EP-képviselő. A továbbiakban is az ő szavai olvashatók.
Büntetőjogászként és EP-képviselőként hivatásbeli kötelességem volt vizsgálatot kezdeni a jogsértések híréről, amely vizsgálat első – megdöbbentő – eredményeit most szeretném a nyilvánosság elé tárni. A sajtótájékoztatón bemutatjuk a hozzátartozók beszámolóiról készült DVD-felvételt a jogszabályokkal köszönőviszonyban sem lévő, ÁVH-t idéző házkutatásokról és lefoglalásokról, valamint a fogva tartás körülményeinek hátborzongató részleteiről. Bízom benne, hogy a magyar sajtó nem vállal tovább cinkosságot a (kormány által irányított) jogtipró hatóságokkal, s a hivatásukat komolyan vevő újságírók segítségünkre lesznek a legsötétebb diktatúrákra jellemző törvénysértések feltárásában, nyilvánosságra hozatalában. Hasonlóképpen a sajtó részvételét és támogatását kérem ahhoz a most induló országos méretű tiltakozó kampányhoz, amelynek során minden magyar állampolgár követelheti a koncepciós eljárás azonnali befejezését, a 2006 ősze óta tartó magyarországi emberi jogi válsághelyzet felszámolását s a diktatúrát kialakító szélsőséges párt, az MSZP száműzését a magyar Országgyűlésből.
A sajtóértekezletről természetesen beszámolunk.
Addig is alább olvasható Morvai Krisztina kérése:
Kedves Magyar Testvérem!

Kérem, tekintse meg a Budaházy György és a Hunnia csoport más tagjai elleni büntetőeljárásban elkövetett jogsértésekről szóló felvételt és csatlakozzon Ön is a politikai foglyok szabadulásáért és a magyarok nemzeti önrendelkezéséért, szabadságjogaiért megfogalmazott petíciómhoz, s a most induló országos kampányhoz.
Kérem, győzzön meg minél több barátot, kollégát, ismerőst a nemzeti önrendelkezés és a szabadságjogok fontosságáról, s gyűjtsön tőlük minél több aláírást. Vegyük a kezünkbe a saját sorsunk alakítását!
Az itt letölthető aláírásgyűjtő íveket, amikor beteltek, kérem, juttassa el személyesen vagy postán a következő címek valamelyikére:

Szkíta kézművesbolt 1052 Semmelweis 1-3 (Magyarok Háza) vagy
Szkíta kézművesbolt 1114 Móricz Zsigmond körtér 1.
Köszönöm!
Szeretettel:
Morvai Krisztina
És a petíció:
Petíció Budaházy György és a többi politikai fogoly szabadon bocsátásáért és a magyarok szabadságjogaiért

Alulírottak tiltakozunk a Budaházy György és a Hunnia csoport más tagjai elleni büntetőeljárásban elkövetett kirívóan durva, az ötvenes éveket és az ÁVH-t idéző jogtiprások miatt. Nem tűrjük el, hogy a hatalom rendszeresen a büntetőjog és a szabálysértési jog eszközeivel terrorizálja, fegyelmezze vagy félemlítse meg az országrombolás, az igazságtalanságok ellen fellépőket. Nem viseljük tovább szótlanul az MSZP és az SZDSZ által kialakított és a jelenlegi parlamenti ellenzék által megtűrt diktatúrát, amelyben hol szemeket lőnek ki, hol a tüntetőket és a sztrájkolókat félemlítik és alázzák meg, hol koncepciós eljárások során fegyelmezik és börtönzik be az igazságért harcolókat. Ez a mi hazánk, mi itt itthon vagyunk és követeljük, hogy végre beleszólásunk legyen abba, ami Magyarországon történik. Véget vetünk a „rendszerváltás” óta kialakult gyakorlatnak, amelyben egy szűk politikus és gazdasági bűnöző csoport terrorizálhatja a magyar embereket, s viheti teljes összeomlásba az országot. Ezentúl alakítói, s nem elszenvedői leszünk hazánk sorsának. Nemzeti önrendelkezést követelünk, összhangban az ENSZ Polgári és Politikai Jogok Egyezségokmányával, amely kimondja:

1. cikk:

1. Minden népnek joga van az önrendelkezésre. E jog értelmében a népek szabadon határozzák meg politikai rendszerüket és szabadon biztosítják gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődésüket.

2. Céljai elérése érdekében minden nép (…) szabadon rendelkezik természeti kincseivel és erőforrásaival. Semmilyen körülmények között sem fosztható meg valamely nép a létfenntartásához szükséges eszközeitől.

Követeljük a sukorói és egyéb korrupciós ügyletek ellen fellépni próbáló és a magyarok önrendelkezési jogáért évek óta harcoló Budaházy György és a Hunnia csoport elleni jogtipró eljárás azonnali befejezését, a fogvatartottak szabadon bocsátását. Követeljük az országot tönkretevők haladéktalan felelősségre vonását. Elvárjuk, s közösen elérjük, hogy az igazságért és az önrendelkezésért harcolók helyett a nemzeti vagyon ellopói, az ország kifosztói kerüljenek börtönbe. Kérjük honfitársainkat, hogy a közelgő országgyűlési választásokon feltétlenül gyakorolják választójogukat, s tegyék lehetővé, hogy a diktatúrát kialakító és az országot elszegényítő szélsőséges erők kikerüljenek az Országgyűlésből, az ország vezetéséből.

Felemeljük a fejünket, nem tűrjük tovább a megfélemlítést és a terrort, s mi, magyarok együtt lépünk fel nemzeti önrendelkezési jogunkért, szabadságunkért és hazánk felemelkedéséért.

Budapest, 2010. február 5.

Morvai Krisztina 

jogász, a Jobbik EP-képviselője

Morvai Krisztina szerint az 1950-es éveket és az ÁVH-t idézi a Budaházy György és a Hunnia csoport tagjai ellen folyó büntetőeljárás. A Jobbik EP-képviselője úgy véli, ha máshogy nem megy, a választási eljárás során, akár a mentelmi joggal élve, független jelöltként indulva kell kihozni Budaházy Györgyöt a börtönből – számolba az InfoRádió a sajtóértekezletről, alább a folytatás. Videó hamarosan.


Morvai Krisztina azt mondta: EP-képviselőként és büntetőjogászként indított vizsgálatot, amikor megtudta, hogy gyalázatos módon zajlottak házkutatások és lefoglalások, amelyek kapcsán büntetőeljárás indult Budaházy Györggyel és a Hunnia csoporthoz tartozó 15 társával szemben. Egy európai országban nem szokványos az, hogy a parlamenten kívüli ellenzék vezető alakjai 9 hónapja börtönben vannak - tette hozzá a Jobbik EP-képviselője.
Nem lehet a rendszerváltás után 20 évvel szó nélkül azt eltűrni, hogy az 1950-es éveket idéző csengőfrászos jelenségek történjenek, és politikai foglyok legyenek úgy börtönben, hogy arról a nyilvánosság nem tud semmit - emelte ki Morvai Krisztina.
Az EP-képviselő szerint azt kellene világossá tenni, hogy Budaházy György olyan ember, aki bátran és határozottan fellép a magyarok tönkretétele és az ország kifosztása ellen, vagyis remek politikus lenne belőle.
Budaházy Györgyöt és társait valahogy ki kell hozni a börtönből - hangsúlyozta Morvai Krisztina. A Jobbik politikusa kifejtette, azt szeretné, hogy az igazság kiderülésével lehessen ezt megtenni, vagyis bizonyítani, hogy jogsértő eljárás folyt, amiből megfelelő eredmény nem születhet, így az eljárást meg kell szüntetni.
Ha ez nem megy ez, akkor megoldás lehet, hogy akár független jelöltként indulva a mentelmi joggal is élve kikerülhessenek a börtönből Budaházyék - tette hozzá.
A Jobbik TV összeállítása: