Milliókkal tartozik az államnak, mégis onnan vár anyagi támogatást Gáspár Győző a cigány Rómeó és Júlia leg­újabb színpadi változatához. A salgó­tarjáni cigány részletesen mesélt produceri terveiről.
Már közel ötezer lelkes színészpalánta jelentkezett Gáspár Győző felhívására, melyben a "roma" Rómeó és Júlia legújabb változatához keres színészeket. A TV2 Édes élet című agyzsibbasztásában elhangzott hirdetés szerint a celebcigány arra buzdítja rajongóit, hogy jelentkezzenek szereplőválogatására.

A cigány adócsaló a kisfilmben nem sok mindet árult el dramaturgiai tapasztalatairól.
– Én kizárólag producerként veszek majd részt ebben a darabban. Már beadtuk az állami pályázatot, és bízunk benne, hogy el is fogadják, akkor pedig megkezdődik a kemény munka – mondta a pofátlan cigány, aki köztudottan hatalmas összegekkel tartozik az államnak, és októberben még a bíróságon ült párjával, Bea asszonnyal, adócsalás vádjával.
De úgy látszik, a cigány számára az állami pályázatokból befolyó pénzösszeg igénylése nem ütközik akadályba.
– A forgatókönyv már kész – meséli –, annyit elárulhatok, hogy egy születésnapi buli lesz a nyitójelenet. Nem különleges karaktereket keresünk, hanem jó énekhangú, tehetséges romákat. Rómeót például el tudom képzelni egy sukár férfiként, aki nem több húsz­éves­nél, Júlia pedig fiatalabb nála, ahogy az eredeti műben is. A pap negyven felett kell, hogy legyen, és szülőknek is ilyen korú amatőröket keresünk. Konkrét jellemrajz nincs, a válogatáson majd minden kiderül – magyarázta Győző, aki kilencvenperces színpadi darabjához jelenleg is keresi a betétdalokat.
– Eredeti cigány nótákat, klasszikus roma slágereket viszünk színpadra. – csepegtetett részleteket az adócsaló, akit pályázata részleteiről, a darab költségvetéséről is faggattak, de ő hétpecsétes titokként kezeli a témát.
– Semmit nem vagyok hajlandó elárulni!
(Borsonline nyomán)
Kapcsolódó: