Gáspár Győző nem érti, miért került fel a neve az adóslistára. Mondataiból az derült ki, hogy szerinte az adóhatóság hibázhatott. Felesége neve is felkerült a szégyenfalra.
Az elmúlt években a tolvaj cigány neve folyamatosan feltűnt az adóslistán, amely a tízmillió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek szégyenfala. Ugyanakkor sok éven át fotóztatta magát drága autókkal, családjával luxusnyaralásokon vett részt, tehát láthatóan jómódban élte az életét – igaz, mindig azt hazudta, hogy valójában semmije sincs.
"Győzike" – feleségével együtt – most is rajta van az adóslistán. Az ábécésorrendben feltüntetett szégyenfalon Győzike a 716., "Bea asszony" a 718., s rajtuk kívül van ott van még Gáspár Dezső is, aki szintén Salgótarjánban él, s elképzelhető, hogy "Győzike" rokona. Így – mondhatni – Gáspárék uralják az adósok szégyenlistáját.
Ugyan többször volt arról szó, hogy a retek – állítása szerint – már rendezte az adóhatóság felé a tartozását, de valahogy mindig rajta marad a listán. Most sem értette, hogyan került rá ismét.
– Legyek csak fent azon a listán, hadd legyen min csámcsogni! Én akkor mindent befizettem, ehhez tartom magam. Azt, hogy hogyan kerültem fel újra a listára, nem tudom, a NAV-tól kell megkérdezni – mondta, majd mérgesen lecsapta a telefont.
Adóügyek időrendben
2009: "Győzike" felkerült az adóslistára.
2010–2011: a színes bohóc és felesége folyamatosan a listán szerepel.
2011 júniusa: adócsalási ügy miatt eljárás indult a házaspár ellen. Azzal vádolták őket, hogy a Győzike-show bevételeit nem vallották be a hatóságnak.
2012 év eleje: "Győzike" és felesége neve eltűnt a NAV adóslistájáról, állítólag rendezték a tartozásukat, ám lehet, hogy azért tűntek el, mert méltányossági kérelemmel éltek. A törvény szerint ugyanis, ha az adós benyújtja ezt – mondván, részletben szeretne törleszteni –, és a NAV ezt elfogadja, akkor lekerülhet a listáról.
2012 októbere: ítélet született az adócsalási ügyben, mindkettőjüket bűnösnek mondták ki, Győző 1 év 8 hónap, "Bea asszony" 1 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, de csak 3 évre felfüggesztve.
2013 július: Gáspárék újra felkerültek a szégyenfalra.
(Bors nyomán)