Nem jogerősen egy év három hónap fogházra ítélte a napokban a Szekszárdi Járásbíróság hatósági személy elleni erőszak kísérlete miatt a pécsi Bagó Ferencet, a magát „Daflics ezredesnek” nevező cigánybűnözőt.

A "cigányok, zsidók és minden más, fenyegetettségben élő kisebbség" érdekében szervezett cigány gárda egykori vezérének az indoklás szerint "súlyos betegségére tekintettel" kell letöltenie a legenyhébb büntetés-végrehajtási fokozatban a szabadságvesztést. Legnagyobb bánatára Daflics azonban még nem vonulhat be a börtönwellnessbe, hiszen az ítélet nem jogerős, másodfokon még akár ki is tüntethetik a hős gárdistát.
A korábban már lopásért elítélt, büntetett előéletű Bagó Ferenc tavaly Pécsett, az előzetes letartóztatásáról döntő tárgyalásán okozott botrányt, miután más bűncselekmények gyanúja miatt a Liszt Ferenc Repülőtéren őrizetbe vették.

Miután a bíró elrendelte az előzetes letartóztatásba helyezését, az „ezredes” indulatossá vált, olyannyira, hogy trágár kifejezésekkel illette a bírót, sőt kirángatta a pulpitus előtti korlátot, megpróbált azon átlépni, hogy a bírót bántalmazza. A tettlegességet a teremben lévő rendőrök akadályozták meg, a láthatóan "súlyosan beteg" cigányt a földre teperték.
2012-ben számoltunk be arról, hogy Pécsi Romák Egyesülete néven cigány "önvédelmi" szervezet alakult. Ezt követően az alapítót, Daflics ezredest letartóztatták, de a Bama szerint végül emiatt nem emeltek vádat ellene.
Zoom
Mint ismeretes, a Fidesz is támogatta annak idején a pécsi "Roma Gárdát". Mindez a Dunántúli Napló 2012. szeptember 6-án megjelent egyik írásából derült ki. Az újságcikk részletet közölt Kovács István és a "Roma Gárda" vezetője közt létrejött megállapodásból. Kovács István a Baranya Megyei Közgyűlés Fidesz-frakciójának tagja, 2010-ben a Fidesz listájáról szerzett mandátumot.
(Kuruc.info - Bama nyomán)
Kapcsolódó: