Hogy ma se maradjunk tényszerû, megbízható cigánybûnözési adatok nélkül, nézzük az ITT található “Avoiding the Dependency Trap” (a ZIP fájlban egy PDF van; tehát, először tömörítsük ki azt, és utána olvassuk el), a cigányok helyzetével foglalkozó tanulmányt.
Természetesen meglehetősen cigányfajvédő szellemben íródott, így szorgosan nyomatja a “szegínykék azért bûnöznek, mert nincs mit enniük” hazugságát, de szerencsére legalább a cigánybûnözési statisztikákat lehozza. És azok, ugyebár, magukért beszélnek. Arról nem is beszélve, hogy ha valaki figyelmesen elolvassa a tanulmányt, látja, hogy a cigányok viselkedése szinten minden kérdésben ugyanolyan minden érintett ex-kommunista országban, azaz nálunk is, ahol pedig tejben-vajban fürdenek, annyi segílykét, ingyenlakást, állam által fizetett rezsit stb. kapnak.
A tanulmány 71. oldalán található egy táblázat, amely a bulgáriai cigánybûnözési adatokat vizsgálja 1993 és 1997 között.

A táblázattal kapcsolatban megállapítandó, hogy miközben a bûnelkövetési arányok 1993 és 1997 közöttiek, addig a cigányok népszámlálási arányszáma – amit a két magyarázat is tartalmaz – 2001-es, ill. 2001 utáni, azaz bő 8-10 évvel a bûnelkövetési arányok felvétele utáni. Tehát: nyugodtan számolhatunk kb. 3.5%-os cigány népességgel (még egyszer: 1993 és 1997 még lényegesen kevesebb cigány élt Bulgáriában, mint 2001-ben, pláne azután), amellyel a köv. bûnözési arányok jönnek ki:
Rablás (Robbery): azok 38%-át a 3.5%-os cigány népesség követte el, azaz: több, mint tízszeres (38 / 3.5 = 10.8) bûnelkövetési arány a bolgárokhoz, ill. törökökhöz képest.
Erőszakos közösülés (megerőszakolás, rape): 23% jut a 3.5% cigányságra, azaz 23 / 3.5 = 6.5-szörös arány
Gyilkosságok (murders): 19 / 3.5 = 5.4-szeres arány.
Szép, mi? Még a gyilkosságok tekintetében is igaz az, hogy a cigányok legalább ötször nagyob intenzitással gyilkoltak, mint a többi nemzetiség, a többi adatról nem is beszélve. Külön kiemelnénk azt, hogy az erőszakos közösülések aránya 6,5-szörös a többi népcsoporthoz képest. Ez is HATALMAS pofon azoknak a cigányfaj- és -bûnözővédőknek, akik szerint az ilyen típusú bûncselekményeket arányaiban a fehérek sokkal nagyobb mértékben követik el, mint a cigók.
Aztán, nézzük a szlovákiai adatokat (72. o., ugyanitt):
“A Szlovák Köztársaságban, a hivatalos, 2000 közepén számolt sztatisztikák (Kuruc.info: két megjegyzés. 1. akkoriban náluk is lényegesen kevesebb cigány volt, mint most. 2. hivatalos statisztika.) alapján, az akkor börtönben levő mintegy 7000 embernek 40%-a volt cigány.” (“In Slovak Republic, for example, official statistics show the incidence of Roma criminality to be much higher than that of Slovaks. Some 40 percent of the 7,000 prisoners serving time in Slovak prisons in mid-2000 were classified as Roma”)
Kuruc.info - AS