Már nem csak Finnországban (cikk itt), hanem nálunk is feltűntek a romániai cigány gagyizók. Természetesen, ellentétben Finnországgal (bizonyíték itt), a magyar sajtóban egy szóval nem említik, hogy, mit ad isten, cigányok ezek is. Jellemző a kurvaországi, agyoncenzúrázott sajtóra. Hogy erdélyi, vagy óromániai kolompárok tették-e tiszteletüket a Nyírségben, végül is egyre megy.

Nem mind arany, ami fénylik – avagy gagyizók leselkednek ránk!

Nyírbátor - Gagyizók jelentek meg Nyírbátor térségében sajátságos módszert alkalmazva – tájékoztatták ismerősök, lakosok a határőröket. Román állampolgárok gépkocsijukkal lakott területen kívül az út szélére leparkírozva azt színlelik, mintha elfogyott volna az üzemanyag tartály tartalma.

Aztán magyar rendszámú  járműveket próbálnak megállítani, segítséget kérnek a sofőröktől. De ha azok felajánlják, hogy elvontatják őket a legközelebbi benzinkútig, esetleg üzemanyagot hoznak számukra – azt visszautasítják. Azt állítják, hogy nincs pénzük.

És ekkor jön a csavar, a nagyszerű ötlet! Arany ékszernek „látszó tárgyat” ajánlanak megvételre. Állításuk szerint az ékszerek nagy értékűek, de ők nagylelkűen öt-tízezer forintért hajlandóak eladni. A megvásárlásra felkínált gyűrűk, karkötők stb. első látásra megtévesztésig  hasonlítanak a valódira. Látszólag jó minőségűek, az alacsony ár pedig igen csábító. Akik lépre mennek, később szembesülnek a ténnyel – rézből készült értéktelen hamisítvánnyal van dolguk.

Augusztus végén Nyírgelse térségében, Ófehértó és Nyírgyulaj között a műúton, szeptember elején pedig már Máriapócs közelében is többször feltűntek.

Vigyázzon mindenki, hiszen a jó szándékú segítőket akarják becsapni. Legyenek óvatosak, körültekintőek azokkal, akik ilyen körülmények között feltűnően kecsegtető áron kínálják portékájukat. Hiszen itt  igaz csak igazán a közmondás: „ Nem mind arany, ami fénylik!”

Forrás: szon

Kuruc.info