A múltkor már lehoztuk a Népszabadság értesüléseit, melyek szerint az akkor 200 ezres roma populáció követte el a bûnesetek 25%-át (amiből visszaszámolva kiderül, hogy a cigányok bûnelkövetési aránya legalább ötvenszerese a fehérekének), most az amúgy cionisták által kézivezérelt MTI, ill. szélsőbalos Hírszerző is alátámasztotta mindezt újabb számokkal, statisztikákkal, amelyek szerint az azóta még tovább szaporodó buckalakók követik el az utcai rablások, gyilkosságok, és erőszakos cselekmények (köztük nők megerőszakolása) immár 75%-át.

Hihetetlen, hogy ezt az MTI, ill. a Hírszerő meg merte írni. Na, most foghatják a fejüket az Index cigánytopicjának hiszterolibsijei, hogy ezt hogy magyarázzák ki. Eddig azzal mentegették a dolgot (példa ITT), hogy a Népszabadság félrebeszélt, és ellenőrizetlenül leadott egy olyan statisztikát, amelyből egyértelmûen kiderül, hogy a cigányok bûnelkövetési rátája majdnem két nagyságrenddel a fehérek felett van. Ezt az újabb, kézzelfogható statisztikát vajon hogy fogják támadni? Úgy, hogy “nem csak a Népszabadság, hanem az MTI és a Hírszerző is hazudik, és akarattal le akarja járatni a romákat?”. Cigányfajvédők, előre a lenini, 100%-ig hazugságokkal operáló úton!

A cikket azért IS érdemes elolvasni, mert egy keddi véres cigánytámadásról is beszámol, amiről mi eddig nem írtunk. Nézzük az eredeti cikket, amelynek egy szavát nem módosítottuk:

"Horror Rómában" - kitoloncolják a roma bûnözőket?

Olaszok kontra romániai bevándorlók

Hírszerző összeállítás
2007-11-02 16:35
  
Rómában kedden megtámadtak, megvertek és feltehetően meg is erőszakoltak egy 47 éves asszonyt. A tettes román állampolgár. Az ügy óriási vihart kavart Olaszországban, és ráirányította a figyelmet az országban élő román (pontosabban: a városszéli gettókban élő romániai roma) bevándorlók helyzetére. Az olasz kormány rendeletben könnyíti meg az érintettek kitoloncolását.

Rendeletet hozott az eddig gyengekezûséggel vádolt olasz kormány a társadalomra veszélyesnek ítélt uniós állampolgárok kitoloncolásának megkönnyítéséről, miután - jelentős részben romániai bevándorlóknak tulajdonított - erőszakos bûncselekmények sora okozott felháborodást a közelmúltban.

A szerda este rendkívüli kormányülésen hozott és csütörtökön életbe lépett jogszabály az eddigi szabályozásnál tágabb körben teszi lehetővé az EU-ból érkező állampolgárok kitoloncolását.

Az elfogadásra váró törvény a jövőben a helyi rendőrparancsnokokat is felhatalmazná kiutasító döntés meghozatalára, amennyiben olyan EU-állampolgárról van szó, aki "veszélyezteti a közrendet". Vagyis bûncselekmények elkövetői mellett azokra is kitoloncolás vár, akikről az illetékes hatóság úgy látja, hogy "megszegik az együttélés szabályait".

Brutális gyilkosság

A bevándorlók rovására írt bûncselekmények sorában a legutolsó, hogy kedden megtámadtak, megvertek és feltehetően meg is erőszakoltak egy 47 éves asszonyt, egy tengerész százados feleségét. Az asszony csütörtök este meghalt. Róma egyik külvárosában találtak rá eszméletlenül, félmeztelenül, sárral borítva egy árokban fekve, egy olyan környéken, ahol számos romániai bevándorló él.
 
A bûncselekmény elkövetésének gyanújával egy 24 éves román férfit tartóztattak le. Az eset felháborította a közvéleményt és élénk visszhangra talált a sajtóban. "Horror Rómában" - állt a nagy példányszámú római Il Messaggero címlapján.

Az ügy nyomán a román állampolgárok által Itáliában elkövetett bûncselekmények visszaszorítására közös akcióterv kidolgozását helyezte kilátásba Calin Popescu Tariceanu román és Romano Prodi olasz miniszterelnök.

Prodi ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az olaszországi népes román közösség döntő többsége megbecsülésnek örvend, sikerült beilleszkednie az olasz társadalomba. Tariceanu kifejezte reményét, hogy a legutóbbihoz hasonló bûnesetek nem befolyásolják károsan a kétoldalú kapcsolatokat, és nem érintik hátrányosan a többi, becsületes román állampolgárt.

A Romániából érkezett bevándorlók azért kerültek az utóbbi hónapokban a figyelem középpontjába, mert ők teszik ki a 3,7 millió olaszországi bevándorló legnagyobb részét, és olasz rendőrségi adatok szerint az elmúlt hét hónapban történt lopások, gyilkosságok és nemi erőszak gyanújával letartóztatottak 75 százaléka közülük került ki. "Nyilvánvalóan különleges problémával állunk szemben" - mondta Walter Veltroni, Róma polgármestere.

"Nem csak Olaszország a probléma érintettje" - mondta a Romániából érkező bevándorlók bûncselekményeiről Romano Prodi miniszterelnök. A jobboldali ellenzék szerint a kormány és a római polgármester erőtlen fellépése az oka a bûncselekmények elszaporodásának.

Az Olaszországban élő román állampolgárok szövetségének adatai szerint jelenleg másfél millió román állampolgár dolgozik Itáliában, a nők leginkább háztartási kisegítőként, a férfiak főleg a mezőgazdaságban vagy az építőiparban. Ezek közül becslések szerint legfeljebb 300 ezernek van munkavállalási engedélye.

A "nomádokkal" van baj

A román politikusok és a pénteki sajtókommentátorok egyaránt hangsúlyozzák, hogy az olasz közvéleménynek és a Nyugat egészének nem lenne szabad általánosítania egy véres római bûncselekmény alapján, amelynek során egy román bevándorló megerőszakolt és halálra vert egy olasz asszonyt Róma egyik elővárosában.

A pénteki romániai újságok mindegyike felhívja a figyelmet, hogy a bûncselekménnyel gyanúsított bevándorló roma származású. Rómába a The Guardian információja szerint havonta mintegy ezer új romániai roma érkezik.

Nem azokkal a román állampolgárokkal van baj, akik munkahellyel rendelkeznek, és sikeresen beilleszkedtek a társadalomba, hanem a városok peremén élő, úgynevezett nomád csoportokkal - hangsúlyozta a román kormányfő. Szerinte az olasz hatóságoknak nem kellene eltûrniük, hogy a bevándorlók tömegei barakkokban, konténerekben, "gettókban" lakjanak. Ezeknek az embereknek még csak esélyük sincs, hogy legális munkát kapjanak, így kénytelenek rablásból vagy koldulásból fenntartani magukat - mutatott rá Tariceanu. 

A Cotidianul hasábjain Dana Varga, Tariceanu tanácsadója kifejti: a kitoloncolást megkönnyítő kormányrendelet egyértelmûen a román bevándorlók ellen irányul. A tanácsadó szerint az olaszok már régóta küszködnek azzal a problémával, hogy miként integrálják a társadalomba a roma lakosságot.

(Forrás: MTI)”

(Hírszerző - kivételesen adunk hírszerzős linket is, ha valaki esetleg kételkedne abban, hogy változtatás nélkül vettük át a cikket, és hogy valóban szerepel pl. a “roma bûnöző” a címben; az, hogy valóban valamennyi újság megírta a bûnözők roma származását, valamint hogy azok a statisztikák, rideg számok  olvashatók az eredetiben, amik. Aki nem kételkedik benne, az persze ne klikkeljen rá.)

Kuruc.info – Arppi S.

Frissítés:
közben a Krónika is lehozta a hírt.

Érdemes összevetni a két hírt. Az MTI / Hírszerző a következőt írja:

“A Romániából érkezett bevándorlók azért kerültek az utóbbi hónapokban a figyelem középpontjába, mert ők teszik ki a 3,7 millió olaszországi bevándorló legnagyobb részét, és olasz rendőrségi adatok szerint az elmúlt hét hónapban történt lopások, gyilkosságok és nemi erőszak gyanújával letartóztatottak 75 százaléka közülük került ki.”

A Krónika pedig ezt:

“Az eset óriási felháborodást váltott ki Olaszországban, ahol a becslések szerint mintegy másfél milliós román közösségre már hosszú idők óta ellenszenvvel tekint az itáliai társadalom nagy része. A statisztikák szerint ugyanis a külföldiek által elkövetett bûncselekmények jelentős többsége a román állampolgárok számlájára írható.”

Nem lehet NEM észrevenni, hogy az MTI / Hírszerző megpróbálta a cigányok (relatív) bûnelkövetési rátáját csökkenteni azzal, hogy nem írta meg konkrétan, hány buckalakó tartózkodik Olaszországban: egyedül az összes bevándorló számát említi, és hozzáteszi, a “legnagyobb” részt ők alkotják. Ez utóbbi tévedés, hiszen, ahogy az a Krónika híradásából is kiderül, másfél milliónyi cigány él Olaszországban, amely az összes bevándorló 40%-a. Messze van ez az MTI / Hírszerző “legnagyobb részétől”, ugye? Vincematyi, máskor tessék kevésbé átlátszóan csúsztatni, jó?!