Ígértük, hogy visszatérünk a szigetvári témára. Az MNO beígért cikkecskéje alább.
"Bírósági kettős mérce
Sokak igazságérzetét bántja, hogy míg a napokban házi őrizetbe helyezték azt a roma bokszolót, aki januárban úgy megverte egyik osztálytársát a Józsefvárosban, hogy a fiú belehalt sérüléseibe, aközben egy ugyancsak januári bűncselekmény öt gyanúsítottja május végéig előzetes letartóztatásban marad, holott ők „csupán” néhány pofont adtak két cigány nőnek Szigetvárott. Utóbbiakat csoportosan elkövetett nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport tagja elleni erőszak bűntettével gyanúsítják, mivel a támadásnak állítólag rasszista indítéka volt, ugyanakkor a verés mértékét jelzi, hogy a két nő könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A gyanúsítottak előzetes letartóztatását május 26-ig meghosszabbították, mivel a bíró szerint szabadlábra kerülésük esetén fennállna az összebeszélés, a sértettek és tanúk befolyásolásának a veszélye. Ráadásul a gyanúsítottak büntetett előéletűek (Kuruc.info: ezt valószínűleg elcseszték az MNO-sok, ui. a kontextusba – az ellentétpárba – is pont az illik bele, hogy büntetlenek. Azért az MNO jobban odafigyelhetne arra, hogy rendesen lektorálják a cikkeiket nyomdába küldés előtt...).
Az osztálytársát halálra verő K. Rajmundot viszont épp a napokban helyezte házi őrizetbe a másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság (FB). Ezzel a döntéssel megváltoztatták az első fokon eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság végzését, amely a rendőrség indítványára még az előzetes letartóztatás mellett foglalt állást. Az FB sajtótitkárságán azzal indokolták ezt, hogy K. Rajmund „fiatalkorú, rendezett családi körülmények között él, a büntetés-végrehajtási intézet és a középiskola kedvező véleményt adott róla”.
Futó Barnabás ügyvéd szerint a kényszerintézkedések elrendelésekor az elkövetők személyi körülményeit és korábbi büntetőjogi előéletét is figyelembe kell vennie a bíróságnak."