Olvasói levél következik Szigetvár-ügyben:

"Tisztelt Kuruc.info!

Lapjukban olvastam a szigetvári cigányverésről.

Mindenekelőtt, nem az én tisztem minősiteni de szerintem is állítólagos verésről beszélhetünk. Teszem ezt a nyilatkozatot, mert az egyik állítólagos elkövetőt van szerencsém személyesen is ismerni.

Gyula 1985 november 16.-án született. Kérem engedjék meg, hogy teljes mértékben higgyek az ártatlanságában, és levelemet végigolvasva talán nem vádolnak elfogultsággal.

Szerintem a tisztesség azt kívánja, valamit elkövetünk, vállaljuk a következményeit, amennyiben a fiuk ezeket a dolgokat ok nélkül megtették megérdemlik büntetésüket. Gyula nagy családban él, hatan vannak testvérek. Ő saját gyermek, rajta kívül van egy nagy leány akit a szülők 3 hónapos korában örökbe fogadtak. A két gyermeken kívül még négy állami gondozott kis gyermeket nevelnek nevelőszülőként, sokszor a Gyula segítségével, hiszen együtt élnek TESTVÉRKÉNT! testvérei cigányok.

Ezek után nehezen értem,hogy cigány gyülölettel vádólják.A sors iróniája pedig a következő, aki az egész dolgot megpróbálja rá, illetve rájuk kenyni. A szigetvári cigány önkormányzat egyik vezetője,ő mellesleg Gyula édesanyjának a testvérének a férje. Kérem nézzék el nekem, hogy ezek után talán egy kissé elfogult vagyok, ugyanis nem tudom megérteni, hogy ezek után még mindig előzetes börtönbüntetését tölti társaival együtt.

Bocsássák meg ha egy kissé fura dolgokat, és még furább stílusban irtam de most már egy kissé kezd bennünket megviselni ez az egész történet. Feltételezem közben már kiderült, hogy Gyula az én gyermekem!

Természetesen amit leírtam mindet teljes felelőséggel vállalom. 

Maradok tisztelettel:
Makovi Gyula
7979   Drávatamási Fő út 111   
Somogy megye 
2008 04 20"

Kuruc.info: köszönjük! Ez mindenesetre tovább árnyalja a képet, és méginkább mutatja, hogy milyen  hihetetlen kettős mérce uralkodik a magyar jog- (nem írok "igazságot") szolgáltatásban.

Ezenkívül felhívnánk a T. Nagyérdemű figyelmét a Magyar Nemzet ápr. 17.-i számára is. Kékhagymát idézzük: „A mai MN-ben (egyelőre még csak ott, sajnos) végre megjelent nyomtatásban is ama bizonyos ordító kettős mércéről szóló cikk, hogy a diáktársát agyonverő Rajmundka szabadlábon van, míg a két-három pofont kiosztó szigetvári srácok több hónapja előzetesben.

Köszönet borzimorzinak, aki ezt több topikban sulykolta, és többször beírta.
(Kuruc.info: meg persze mi is kőkeményen nyomattuk a témát...) Várom, mikor csatlakozik a többi "vezető" újság a közzétételhez.„
Mi a cikket még nem olvastuk; mihelyst kikerül online-ra, idézzük.

Kuruc.info – Arppi S.