"Megbüntették a romákat elutasító cégeket

Roma álláspályázók elutasítása miatt egy és kétmillió forintos bírság megfizetésére kötelezett egy céget és megbízóját az Egyenlő Bánásmód Hatóság. A cégek felülvizsgálati kérelmét elutasította a Fővárosi Bíróság - írja a Világgazdaság.

A Stampi 2002 Munkaerő-kölcsönző Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-t egymillió, a Benei és Társa Édesipari Termékgyártó és Forgalmazó Kft-t pedig kétmillió forintos bírság megfizetésére kötelezte az Egyenlő Bánásmód Hatóság, (EBH) miután nem vettek fel három szabadszállási roma asszonyt csomagolási munkára. A nők telefonon egyeztettek a budapesti közvetítő cég képviselőjével, majd a részletek megbeszélése miatt a fővárosba utaztak. Ott a munkaerő-kölcsönző cég vezetője arról tájékoztatta őket: Budapesten kell majd dolgozniuk, 2990 forintot kapnak napi 10 órás munkáért, és az utazási költségekhez havi 14 - 15 ezer forinttal kell hozzájárulniuk.
 
Telefonon nyíltan közölték az okot
A kedvezőtlen ajánlat ellenére a roma asszonyok elvállalták a munkát. Azonban még aznap este telefonon azt közölte velük a közvetítő cég képviselője: "csak magyar emberek mehetnek dolgozni, cigányok nem kellenek" - mondta el egyikük a Roma Sajtóközpontnak. A munkaközvetítő azzal védekezett: megbízójuk kifejezett kérésére tekintettek el a romák felvételétől."
(origo)

Kuruc.info / Arppi S.: eszem-f*szom megáll. Épp most linkeltem pár hasonló esetet ENNEK a cikknek a bevezetőjében, és máris jött az új hír. Nagyon feszítik Mohácsi Erzsikéék, nagyon. Aztán csodálkoznak majd, ha elpattan a húr...

A félreértések elkerülése végett: nagyon nem véletlen, hogy nem akartak romákat alkalmazni. Ahogy a finnek sem, mert ők is tudják, hogy az átlagcigány (tisztelet a max. pár százalékos, asszimilálódott kivételnek, amivel az égvilágon semmi baj nincs) sokkal megbízhatatlanabb, sokkal értéktelenebb, túlnyomórészt iskolázatlan, használhatatlan, analfabéta “munkaerő”, mint egy fehér, különösen egy finn fehér. (Bár a finnek megtehetik, hogy össznépileg leszázalékoljanak – rokkantnyugdíjazzanak – mindent cigányt, mihelyt azok betöltik a 18-at, amit a nemzetközi cigányfajvédő szervezetek is elismernek. Jól tudják, hogy a cigány “munkaerőben” semmi, de semmi köszönet nincs.)
Olvasó: Kedves Kurucok!

A kétmillás büntetésről szóló cikketek megint kiverte nálam a biztosítékot! Ezek a mocskok ordítanak a megkülönböztetésről? Hol vannak a mohácsi picsák (nem érdemlik meg, hogy nagy betűvel kezdjem a nevüket) és az ombudsmanok akkor, amikor a magyarokat éri hátrányos megkülönböztetés? Például amikor egy magyar anyuka szeretne elmenni dolgozni, de nem tud, mert nem viheti oviba a gyerekét. Nem érné meg az államnak, hogy egy két és fél éves gyerek ovodai elhelyezését biztosítsa? Sokan az ovónőt hibáztatják, de tudjuk, hogy a jogszabályok nem engedik, hogy 3 éves kor alatt felvegyék a gyereket. Bölcsőde nincs, oviba nem mehet a gyerek. Az anyuka nem keres pénzt, nem fizet adót stb. Ellentétben a megélhetési szülőktől, ő azért dolgozna, hogy mindent megadhasson a gyerekeinek. És mi történik a hozzászólásokban? A szocpolért szaporódó putrisokkal hasonlítják össze. Nem tűnik fel, hogy ha érdekből szült volna, nem akarna dolgozni akkor, mikor nem kényszerítik rá? Itt nincs diszkrimináció? Ráadásul állami szinten művelik! Ez persze nem meglepő a mi vérszoci Nyíregyházánkon.

Másik, ehhez kapcsolódó esetet ismerőstől hallottam. Váratlanul esett teherbe, de egy pillanatig sem gondolkodtak: a gyereket megtartják. Nem mérlegelték, hogy mivel az anyuka még főiskolás volt, nem volt jövedelme, ezért csak a huszonegynéhány ezer forintos gyest kapja. Mikor elérkezett az ügyintézés ideje, az anyuka utánajárt a támogatási lehetőségeknek. Jó ismerőstől (jogász) azt a tájékoztatást kapta, hogy a gyes jár, de méltányossági alapon kaphat magasabb összeget (gyed félét).  Az Államkincstár ügyintézője viszont azt mondta, hogy neki nem jár méltányossági alapon semmi.  Az anyuka kiakadt, és megkérdezte az ügyintézőt: "Ha cigány lennék járna a méltányossági összeg? " Az ügyintéző válasza: "Akkor igen!" Ez is diszkrimináció, sőt egyenlőtlen bánásmód. Egy diplomás anya, aki később jóval több hasznot hajt majd az államnak, mint azok a putris szülőgépek nem érdemli meg a méltányos elbírálást? Ez már csak így megy Cigány-zsidó gyarmatunkon. Gratulálok hozzá minden érintettnek!

Szebb jövőt!

Egy olvasó
2. olvasó: Szia!

Megdöbbenéssel olvastam a cikketeket.

Amikor odaértem ahhoz a részhez, hogy az Egyenlő Bánásmód hatóság, akkor nagyon ideges lettem.
Az én beadványom elutasította a hatóság, pedig elég keményen bizonyítékokkal alátámasztottam.
Ez egy felsőoktatási intétmény ellen irányult, ahol 2 éve mind a mai napg nem tudok államvizsgázni. Ennek oka meggyőződésem és, hogy utálom azokat a komcsi és SZDSZ-es férgeket akik ott tanítanak. Egyébként erről is hamarosan írok egy összefoglalót.
Ha érdekel el tudom küldeni, jó lenne ha felkerülhetne a honlapra. (Kuruc.info: persze hogy érdekel! Persze csak akkor, ha Kedves Olvasónkat ez nem lehetetleníti el még jobban.)
Szóval  a saját beadványom amit elutasítottak, el tudom akár most is küldeni.
Ez a hatóság egyébként azért jött létre, hogy mindenki mást képviseljen, VELÜNK SZEMBEN!

Szebb jövőt!!!!

Üdvözlettel
Egy hazafi
Harmadik olvasónk levelét (és válaszomat) ITT, a második szekcióban olvashatjuk, mindjárt a cica-sztori után.