Sziasztok! Ezt muszáj nektek elmesélnem. Tegnap egy cicacsalád mentése kapcsán beszélgettem egy önkéntes állatvédővel, ő mesélte az alábbi 2 sztorit:

1. Van nála egy hatalmas sziámi cica. A gazdája egy idős néni volt a VIII. kerületben, akihez egy este betörtek a cigányok, de nem csak kirabolták, hanem úgy megverték, hogy később bele is halt. A cica szemtanúja volt az egésznek.

3 hónapra rá a rendőrség kivitte az elkapott cigánygyereket a helyszinre az eset rekonstruálása céljából. A macsek is a lakásban volt, azóta a szomszéd néni etette. No, a rendőrök meg a cigány 12-en bevonultak a pici lakásba. Pár pillanat alatt történt, hogy a hatalmas, kedves, bujós, doromobolós sziámi cica felismerte a gazdi gyilkosát - nekiugrott, először kikapta a szemét, majd elharapta a nyaki ütőerét, a szemétláda ott helyben elvérzett, a rendőrök fejvesztve menekültek ki a kéróból. :-DDDD (Nem merték lelőni, hivták a tüzoltókat, de azok sem jöttek ki.) Cica azóta is kedves és dorombolós, jól elvan a sráccal.

2. Befogadott a srác egy nénit is. Egy nap ui. sirva felhivta őt egy öreg néni Csepelről, hogy fogadja be az ő 2 cicáját, legalább azok ne haljanak éhen. Kissé beszélgetve a nénivel kiderült az alábbi horror: Csepelen (Bp!!) a Csőgyár u. környékére beköltözött (beköltöztettek?? állitólag ingatlanspekuláció, árlenyomás is lehet a játékban) egy csomó cigányfamilyt. Az egész környéke terrorban tartják, a nénitől hónapokon át elvették a nyugdiját, ill. ő maga adta már nekik, csak hagyják békén. A maradék, menekülni képtelen fehér népesség óriási kutyákkal él ott, állitólag van olyan, aki a közértbe se mer kimenni, ezért házhoz rendeli az élelmiszert. Rendőrség szokás szerint a lakosokat nem védi meg, semmit nem tesznek.

Szóval a néni a sráchoz cuccolt, a házába azonnal beköltöztek a cigók.

NAGGGYON DURVA. ÉS EZ MÁS BUDAPEST!!!

Más esetről is tudok, amikor éjjel egy házba betörők jöttek, a lakók aludtak a hálóban, de az ott élő cica a nappaliban észlelte, hogy gáz van, és nekiesett a betörőnek, az el is menekült; később megtalálta a rendőrség, és az arca rendesen össze volt karmolva. :-DDD
A macska, ha sarokba szorítják, és nem tud elmenekülni, vagy más miatt pánikol be, akkor félelmetes ellenfél. A földről, helyből a kétméteres ember arcába tud ugrani, egy szemvillanás alatt, és baromi ronda pusztítást tud rajta végezni. Gondoljunk bele, egy nagyobb macskának a görbület mentén mérve akár 1 centis karma is lehet, ebből van neki 18 darab, és nagyon tud velük bánni. Ráadásul a bepánikolt macska a saját tepsi épségét se kíméli különösebben. Akár meg is ölheti emberünket, különösebb fakszni nélkül.
***
Kedves Arrpi S. Én nem értelek.  Most volt egy hír, hogy a cigókat nem akarták alkalmazni, holott ők dolgozni akarnak. Erre most az a baj hogy segélyt kérnek. Voltaképpen most mi a probléma. Talán az hogy egyáltalán vannak? Most a politikában, és nálatok is divat lett mindent a segélyen élőkre fogni. 1989 óta 2 billió! forint tünt el kézen közön, erről bezzeg kussol a politika. Jó ti nem, de tényleg ezek az emberek viszik lopják csalják a pénzt? Tisztelettel XY Monor.

Kuruc.info / Arppi S.: Van különbség aközött, hogy sokszor párfős magáncég alkalmaz valakit, vagy hogy egy önkormányzat vagy egy multi. Egy magáncégnél, kis kft-nél (különösen, ha az magyar tulajdonú és nem veti fel a pénz) húsbavágó az, hogy a felvett munkaerő ne lopjon és lehetőleg 100%-osan teljesítsen – azaz úgy, mint a fehérek általában. Egy multinál nem jelent különösen nagy gondot, ha a felvett cigány lusta, mert legfeljebb kirúgják, és vesznek fel helyette mást. Önkormányzatoknál dettó, különösen, ha a segílykéért dolgoztatja meg, kötelező jelleggel, a delikvenst (legalább addig se lop, gyilkol).

Minket egyáltalán nem zavar az, ha a mokkák dolgozni mennek, sőt. Viszont az igenis zavar, hogy egy magáncég, kisvállalkozás ne szelektálhasson a jelentkezők között úgy, ahogy akar, a saját érdekeinek (!!!), versenyképességének stb. szem előtt tartásával. Tökéletesen érthető, hogy egy párfős kft nem akar alkalmazni egy mokkát, mert csúnyán pórul járt szinte minden addigi próbálkozásával és emiatt elő-, bocsánat, utóítéletes. Legyen már meg ez a szabadságuk, és ne kelljen milliókat leperkániuk az ilyen Mohácsi Erzsébet-féle férgeknek.

Arról pedig, hogy a fehérgalléros bűnözés károsabb-e az országnak, vagy a cigányoké, inkább ne nyissunk vitát. Nem hiszem, hogy arányaiban kevesebb fehérgalléros bűnöző lenne a (kelet-európai – még csak véletlenül sem beszélek pl. skandináv, pl. finn becsületről, tisztességről) kultúrában, mentalitásban hasonló szlovákoknál. Mégis, amióta beintettek a cigóknak, elvették a segílykéiket és befenyítették őket, azóta valami hihetetlen gazdasági emelkedés vette kezdetét náluk, amiből az egész társadalom profitál. Ebből is az látszik, hogy ha a cigánybűnözés és -segílykézés megszűnik, akkor, bizony, a gazdaság röppályája meredeken felfelé ível majd.
***

No akkor még egy kis nógrádi valóság: egy gyárban vasúti szállítás is van (még). Amikor jön a vonat az iparvágányon, a mozdony előtt két emberke megy gyalogosan és nézi hogy biztonságos-e a pálya [a cigányok nem lopták-e el a síneket / a sínrögzítő csavarokat]. Ha ezt valaki akár csak 15 évvel ezelőtt elmeséli, nem hittem volna neki. Van ennél lejjebb?

***

Üdv!
Ütős kis klip az" Európát megfojtják a bevándorlók és cigányok" című cikkhez, természetesen Skrewdriver zenei aláfestéssel.
Tomorrow Is Always Too Late  (YouTube)

Kuruc.info: Nagyon király klip, köszönjük! Kötelező darab! Az (angol nyelvű és stílusosan gót karakterekkel szedett) feliratok sok fertőzött országot (Svédország, Anglia, Dél-Afrika, Németország stb.) bemutatnak. A dalszöveg (angol) itt olvasható. Jó kis skin dal.

***

Vas Népe 2008.05.22.

A suliból vitték el a zsarolókat   Bázakerettye (mti): A zalai község iskolájában hétfőn vették őrizetbe azt a két 15 éves fiút, akik tavaly ősz óta zsarolták osztálytársukat. Tüske Józsefné igazgató elmondta: ő maga is tanít az őrizetbe vett fiúk osztályában, de kollégáival együtt nem tudták, hogy a fiúk hónapok óta zsarolták társukat, aki ezt végül szüleinek árulta el. A fiatalok október óta veréssel fenyegetőzve többször is pénzt követeltek iskolatársuktól, akitől alkalmanként 5-10 ezer forinthoz jutottak hozzá.

***

Benei édesség

Kedves Kurucok!

Évek óta fogyaszt a családom Benei termékeket (különböző ostyák), amelyek rendkívül ízletesek. Bátran ajánlhatom mindenkinek. Az igazságot megvallva nagyon nem örülnék neki, ha a zuhanyozóba szaró (lásd szülészet eset), higiéniailag „nem korrekt" cigány luvnyák közreműködnének az előállításukban.

A cikket olvasva arra az elhatározásra jutottam, hogy ezentúl minden Benei termékből kétszer annyit vásárolok, ezzel is támogatva a magyar fajvédelmet!

Üdvözlettel:

M.T.

***

A köv. levél nem mástól, mint a Demokratikus Hálózattól jött (lásd EZT):

folyomány

Sziasztok, A demokratikus blogról írok. Sok-sok hozzászólás érkezett a tegnapi írásomra és a maira is, olvasom a reakcióitokat a kurucon is. Sok esetben komolyan ütközik a véleményünk, de ettől függetlenül nyitott vagyok arra, hogy veletek, olvasóitokkal vitassuk meg ezt a komoly problémát. Ezért is hoztam össze egy akciótervet (jelentős részben beépítve olvasóitok gondolatait is), arra vonatkozólag, hogy kísérleti jelleggel miként lehetne megvalósítani egy problémás kistérségben, hogy a feszültségek enyhítését eredményező lépések történjenek. Persze ez az írás is gondolatébresztő elsősorban, jó lenne, ha születnének jó, érdemi kritikák, észrevételek.

köszi az eddig és a jövőben aktív közreműködésetek!

Kuruc.info: Köszönjük a levelet. Természetesen nem zárkózunk el az építő jellegű eszmecsere elől – ahogy azt pl. Detonátor pontjai kapcsán tettük. Olvastuk az akciótervet; mihelyt lesz egy kis időnk, kivesézzük.

***

Roma konferencia Szentendrén

"Becslések szerint a világban mintegy 12 millió roma él. Magyarország a cigány lakosság létszámát tekintve, az európai becsült adatok viszonyításában, 38 ország között, Románia, Bulgária és Spanyolország után a negyedik helyen áll. A romák évszázadok óta itt élnek Európában és váltak meghatározó részévé társadalmi és kulturális folyamatoknak. (Kuruc.info: Társadalmi? Igen, ők idézték elő a jelenleg legnagyobb országon belüli, a kevésbé fertőzött területekre, és, ha a helyzet dél-afrikanizálódik, az egész országból való menekülés. Erre olyan büszkék a cigányok? Esetleg arra, hogy ők, a segílykéik, a bűnözésük miatt tart gazdaságilag ott az ország, ahol, miközben a tökös, hazafias szlovákok 2004-es huszárvágása után szárnyalni kezdett az immár a cigánysegílykéket nem nyögő, a befenyítés miatt a cigánybűnözéstől sem nagyon szenvedő gazdaságuk?! Ami meg a kultúrát illeti: ne vicceljünk kérem. Egyedül a [meglehetősen primitív és még csak véletlenül sem eredeti – azt is tőlünk loptátok] cigányzenét vagytok képesek felmutatni... Egyetlen híres írótok, költőtök, képzőművészetek nincs...)  Ez a kultúra 2008. május 29-én kerül bemutatásra Szentendrén egy konferencia, majd az ezt követő kiállítás keretében.

Szentendre, 2008. május 29. - Ha a kisebbségi lét tartós, a következményei is azok, sőt, erősítik egymást; rétegződnek, dinamizálódnak, visszahatnak. Ismerik a roma kultúrát? Találkoztunk már roma művészek alkotásaival? Tudták, hogy hazánkban, sőt a szentendrei kistérségben is élnek sikeres roma vállalkozók?

Szentendrén ezen a napon az önkormányzat és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége közös szervezésében kerül sor egy a roma kisebbségi létet bemutató konferenciára, majd ezt követően a „Chachipe" kiállítás megnyitójára. A kiállítás egy korábban a roma integráció évtizede kapcsán, a Nyílt Társadalom Intézet és az OSA Archívum által meghirdetett fotópályázat díjnyertes fotóinak képeit mutatja be.

A konferencián előadást tart Dr. Kállai Ernő, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogok Országos biztosa, Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, Rauch Edit, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium esélyegyenlőségi szakállamtitkár, valamint Molnár Gyula, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke.

Kíváncsiak hogyan éli meg ma egy roma fiatal az őt körülvevő társadalmi környezetet? Mit jelent számára romaként élni és tanulni? A szentendrei szakmunkásképző diákja megosztja velünk önvallomását. Forgács István, a Roma Program Támogatási Hálózat programmenedzsere, Gáspár Szilvia, a Lugo Drom Országos Elnökségének tagja, Gáspár Tibor, a Pócsmegyeri Cigány Önkormányzat elnöke a konferencián arról beszélnek, hogy milyen lehetőségek, támogatások nyújtanak arra lehetőséget, hogy romaként sikeres integráció valósulhasson meg a mai Magyarországon.

A kiállítás kapcsán fény derül arra, hogy zajlik ma a roma integráció Magyarországon, valamint roma festőművészek engednek belátni a képzőművészeti világba.

***

orklevrov nyíregyháza

Sziasztok Kurucok !

Rendszeres olvasótok vagyok már évek óta és benne vagyok a 700-ban is akik támogattak titeket csak álnéven, ez egyébként úgy lehetséges ,hogy nem a saját kártyámról utaltam. (Kuruc.info: nagyon ajánljuk a közvetett PayPal-es megoldást – azaz azt, hogy az ember két PayPal számlát nyit. Az elsőt a bankkártyájával összekötve; onnan a másodikra – ami viszont szigurúan anoním és nincs összekötve semmilyen kártyával – utalva, hogy legyen azon valami pénzmag [mivel nincs összekötve kártyával, más módon nem is lehetne rá pénzt felrakni]. Ez utóbbiról aztán már nyugodtan lehet utalni bárkinek. Ha a rendőrség valami módon mégis megszerezné [ami eléggé valószínűtlen] a PayPal-től azok listáját, akik utaltak a Kurucnak, akkor sem tudnának mit kezdeni az olyan esetekkel, amikor anoním, köztes számlákról jött utalás.)

Azért írom e sorokat , hogy egy újabb szegmensét tárjam fel a magyarság javainak elrablásáról  a cigány tetvek által. A történet a következő: A feleségem tegnap a Nyíregyházán közlekedő 8-as buszon kb. 11.10-kor egy beszélgetésnek volt fül és szemtenúja természetesen cigány tetvek által kiadott makogó hangokat hallott ami két tizennyolc éven aluli putris retek luvnya meg egy kikupálódottabb de  félvér retek nő között(tele arannyal) zajlott.Tehát a következőképpen hangzott:

-Há tessík má helyettünk beszélni mer mi nem tudunk ilyen helyen szípen fogalmazni.

- Jól van majd én mindenbe segítek , és amikor kérdezek valamit , ti mindig  csak mondjatok igent.

Megcsörren az egyik fiatal retek telefonja: Há szia apu , úgy néz ki kapunk a belvárosban lakást de ne hivogassál mer úgy tudják hogy állami gondozott vagyok, na szia.

- Van bútorotok meg berendezésetek?

- Van há azzonal be tudunk költözni , van ágyunk meg bútoraink is.

- Akkor mondjátok azt , hogy nincs mert arra is kaptok támogatást, én majd szerzek nektek számlát a bútorról azt majd kifizetik nektek és a felét ideadjátok nekem a másik felével azt csináltok amit akartok.

Velősen ennyi a történet, megjegyzem az idősebb valószínűleg a helyi GYIVI-ben dolgozik, de ez nem biztos, egyébként ott szálltak le a buszról mert 100% , hogy oda mentek.

Ezek után feltennék egy kérdést amit már egyszer egy harcos társam Bodrog László aki a Nemzeti Őrsereg kommunikácíós altisztje feltett a kisvárdai helyi újságban egy cikkben, hogy majd amikor eljön majd az az idő amikor mi leszünk már kisebbségben mi is megtehetjük majd velük ugyanezeket amiket ők tettek velünk?

Természetesen választ nem várok, de ebből már elég volt.Vagy mi írtjuk ki őket ,vagy előbb utóbb ők minket , állami (zsidó) támogatással.

További sok nyertes csatát és később nyertes háborút kívánva legmélyebb tisztelettel

Huníjász

***

Magyarország leendő urai az adózás utáni megmaradt jövedelmüket is elverik. Videó ITT.

***

Önkormányzati kezdeményezés a vércigányok ellen

Kedves Kurucok!

Olvastam cikketeket, illetve a zsindex orktopikját, ahol többen hiányolták a kuruc önkormányzatok kezdeményezésének szöveges változatát. Elkészítettem.

Üdv, xxx
_____

Önkormányzati kezdeményezés társadalmunk jobbá tétele érdekében

„A közömbösség a lélek legsúlyosabb betegsége" /Fénelon/

Mi, a Szerencsi Kistérség polgármesterei, akik 50 000 embert képviselünk legitim módon, és mint a Magyar Köztársaság polgárai, akik a közigazgatási és önkormányzati hierarchia legalsó szintjén tesszük mindennapi, nem könnyű kötelezettségeinket; ugyanakkor nyitottak és befogadók vagyunk az országos politika és hatalmi rendszer tevékenysége irányában, látjuk, hogy elérkezett az a pont, ahol hangosan kell jeleznünk: hogy rossz irányba haladunk. Rossz irányba halad az ország, és nem vagyunk hajlandók őszintén feltárni a problémáink igazi okát, így pedig a hozott intézkedések és megoldások még inkább elmélyítik azt a krízist, amelyet mi naponta élünk át és próbálunk kezelni, ugyanakkor látjuk, hogy a törvényhozói, felső végrehajtói és egyes esetekben a hatalmi rendszer harmadik ágazatában nem akarják vagy nem képesek észlelni.

Ezen a mai, napjainkat megkeserítő, ma csak gazdasági, növekedési, de rövid 10-15 év távlatában nemzetbiztonsági problémákat okozó és egyes régiókat teljesen tönkretevő politikán változtatni kell. A változtatás kulcsa pedig a törvényhozásban rejlik. Az önkormányzat csak nevében 'kormányzat', mert a magasabb rendű jogszabályok szinte minden érdemi szabályozási funkciót kivesznek a kezéből, így az önállóság csak látszólagos.

A kistérség polgármesterei szerint a következők azok a problémák, amelyek leginkább hátráltatják országunk haladását, és egyértelműen negatív irányba viszik azt.

A) A családtámogatási rendszer, mely felgyorsította, és egyre gerjeszti az alacsonyan szocializálódott tömegek népességnövekedését, amely megélhetési formává fejlesztette a gyermekszülést, maffiaszerű bűnözéssé a szociálpolitikai csalást és a tiltott banki tevékenységet.

Ennek visszaszorítására javasoljuk, hogy a családi pótlék legfeljebb 3 gyermekig járjon, további gyermekek esetén adójóváírás, adókedvezmény formájában kellene támogatást nyújtani.
A lakáshoz jutási támogatást tegyük minden fiatal számára elérhetővé, adókedvezmény formájában. A jelenlegi szociálpolitikai kedvezmény gettósodást eredményez a túlnépesedett falvakban, és onnan elüldözi a lakosság munkát és mezőgazdasági tevékenységet végző részét.

B) A szociális ellátórendszernek a rendszeres szociális segélyezésre vonatkozó szabályait teljes egészében át kellene gondolni. Át kell gondolni az érintettek oldaláról, és a segélyeket megállapító, folyósító helyi önkormányzatok szemszögéből is.

- A szociális segély legmagasabb összege és a minimálbér közötti különbség a munka kerülésére ösztönöz, óriási károkat okoz a munka-alapú társadalom elérésében. Sok család esetében nincs különbség a minimálbér és a szociális segély összege között. A törvény 2006-ban történt ez irányú módosítása előtt a döntéshozók - nyilvánvalóan - nem végeztek (nem végeztettek) hatástanulmányokat az új szabályozás közeli és távoli jövőben várható társadalmi következményeire. Ma már generációk nőnek fel úgy, hogy nem tudják, mi a munka, mi a becsületes, tisztességes munka. A segélyezés jelenlegi formáját haladéktalanul meg kell szüntetni, helyette más munkalehetőséget kell biztosítani az önkormányzatoknál, illetve az állami tulajdonú közhasznú társaságoknál. Az ilyen jellegű munka nem lehet versenytársa a versenyszférának, az állami és önkormányzati munkaerőpiacnak, ezért a munkaidő és az utána járó juttatás töredéke, maximum fele vagy kétharmada lehet azoknak, viszont a TB potyautasai eltűnnének ezzel az intézkedéssel.
Olyan családoknak kell szociális támogatást nyújtani, akik erre valóban rászorultak. Az évek óta nem dolgozó és munkát nem kereső, gyermekeit iskolába, kötelező óvodai foglalkozásra nem járató, az alapvető társadalmi szocializációhoz a legcsekélyebb együttműködést sem mutató egyéneknek nem!

C) Büntetendő, visszás társadalmi jelenségek. El kell ismerni, hogy országosan érzékelhető Magyarországon a leghátrányosabb helyzetű térségekben élők egy csoportjának rohamos meggazdagodása, mely vidékünkön már családok tragédiájához is vezetett. Mindannyian tudjuk, miről van szó: az uzsoráról. Főként a kizárólag szociális ellátásból és kistelepüléseken élőket érinti a „kamatos pénz". Nehéz kitörni az adósságspirálból, hiszen az embertelen és kíméletlen feltételek, a kegyetlen behajtás sok esetben öngyilkossághoz vezet. A médiában egyre gyakrabban találkozunk e témával.

Törvényhozói szinten mégsem történik a kérdésben semmi említésre méltó, pedig a normákat az élet kell, hogy alakítsa. Helyi szinten ezt mi már nem tudjuk megoldani, de nem tudják kezelni e kérdést bűnüldöző szerveink sem. Tehetetlenek vagyunk, és a helyzet egyre romlik Az uzsora újabb szegénységet generál, hiszen az amúgy is sanyarú sorban élők veszik igénybe ezt a „lehetőséget", s szegénységük hatványozottan nő tovább. Az ilyen bűnözői csoportok felszámolása, felelősségre vonása azonnali intézkedéseket igényel, el kell érnünk, hogy a vagyonosodási vizsgálatot végző szerv „látókörébe" kerüljenek, és ne bújhassanak ki a szankciók alól.

Az ország leghátrányosabb helyzetű térségeiben, de leginkább itt, ahol élünk és dolgozunk, ahol a „tisztességes munkához nem szokott", „iskolába nem járt" emberek, családok; de településeink sorsát elnézve, akár azt is mondhatjuk, hogy az együttélési kultúrát és a civilizált emberi morált nem ismerő tömegek kezdenek túlsúlyba kerülni. El lehet, és el kell gondolkodni azon, mi lesz Magyarországon 5-10-20 év múlva? A vidék meghal - bezárják a postákat, iskolákat, nincs orvos, megszüntetik a vasutat, a buszok is alig járnak, a fiatalok elköltöznek. A szegénység szegénységet szül.

Ha nem változtatunk minél hamarább a jelenleg rossz irányba haladó folyamatokon, 20-25 év múlva akár egész Magyarország területére ez lesz a jellemző.

A gyermekek nagy része nem jár iskolába; az iskola befejezése nélkül, 14-15 éves korban gyermekeket hoznak a világra, vagy bűnözésre adják a fejüket. Jövőképük nincsen, ezért nyugdíjra, a gyermekeik előtt végzett példamutató munkára nem gondolnak, csupán a mának élnek.

Több generáció nőtt, nő fel úgy, hogy azt látja, nem kell dolgozni, nem kell iskolába járni, mégis megél a család. Egyre inkább jellemző az igénytelenség, az alulszocializáltság, az integrálódni nem akarás és nem tudás. A hangsúly a nem akaráson van. Egyetlen dolog, amit szívesen tesznek: a szociális és a gyermekjóléti ellátások felvétele, mindenáron történő igénybevétele. A jelenlegi jogi szabályozás (védelembe vétel, szabálysértési bírság, kiskorú veszélyeztetése), az iskolába, óvodába járás biztosítására nem éri el a kívánt eredményt, ösztönző hatása nincs. Az elzárással is büntethető szabálysértéseknél, visszaeső vagy többszörösen visszaeső elkövető esetében lehetővé kell tenni a gyorsított eljárás, valamint az elzárás azonnali alkalmazását.

A tisztességes, becsületesen élő, gyermekeiket taníttató családok méltán háborognak, hiszen a józan gondolkodású embereket irritálja és megalázza az, hogy bizonyos családok pusztán a szociális segély, a gyermekvédelmi kedvezmény, a szociálpolitikai támogatás iránt benyújtott kérelmükkel jutnak százezrekhez, veszni hagyott - kijátszott milliókhoz; míg nekik a havi fizetésük a segélyek, támogatások összegét sokszor el sem éri. (Amelyért egyébként keményen megdolgoznak!) Általános tapasztalat, hogy a ténylegesen nehéz helyzetben élő, szegény családok száz-kétszáz forint miatt csúsznak ki a szociális hálóból, mivel egy főre eső jövedelmük ennyivel haladja meg a jogszabályban előírt mértéket.

Az emberek félnek, háborognak és segítséget várnak. Hosszasan nem kívánjuk magyarázni, miért; nézzük meg az utóbbi idők egyedülálló idős emberek elleni erőszakos és élet elleni, de a kisebb, tulajdon elleni bűncselekmények elkövetőit! 95-98 %-ban ebből a csoportból kerülnek ki. Őket segíti az álhumánus és hazug arányosság elve, amely egyenlőséget tesz a felkészült és tudatos betörő és az otthonában védekező törvénytisztelő állampolgár között.

D) Az eddig felvázolt valós társadalmi jelenségek a (szintén hátrányos helyzetű) önkormányzatok szemszögéből.
Senki nem kérdezte meg az önkormányzatokat, hogy tudják-e finanszírozni a rendszeres szociális segélyek 10%-os önrészéből, valamint az ingyenes és kedvezményes gyermekétkeztetés államilag nem finanszírozott összegéből adódó többletkiadást. Vannak települések, ahol ezek az összegek éves szinten a 10 milliós nagyságrendet is meghaladják.

Naponta értesülünk róla, hogy önkormányzatok válnak fizetésképtelenné, jutnak a csőd szélére. Az óriási szociális kiadások veszélyeztetik az alapfeladatok ellátását is.

A kistelepülések önkormányzatai működésképtelenné válnak. A most „divatos" kistérségi rendszer nem működik mindenütt a célnak megfelelően. A kistérség központi települése - tisztelet a kivételnek - elszívja a fejlesztésre szánt összegeket, az iskolába és óvodába járókat a társtelepülésektől. Ilyen tekintetben a települések önállósága is veszélyben van.

E) A közbiztonságról Folyamatosan azt halljuk a sajtóban és a vezetőktől, hogy rendőrhiány van a fővárosban. A vidéket megkérdezte-e már valaki erről? Azokat a településeket, ahol naponta törnek fel boltokat, megdézsmálják a konyhakerteket, lopják a mezőgazdasági ültetvényeket, az erdőket, még a KRESZ-táblákat és a villamos vezetékeket is - mindent, ami fémből van, ami mozdítható. Megkérdezték-e azokat a településeket, ahol esetleg már nem szívesen megy ki az utcára az ember, mert nem biztonságos; ahol néhány család félelemben tud tartani egy egész települést; és még sorolhatnánk ezt mi polgármesterek, itt élő emberek, tovább. Ezeket a problémákat éljük át mi, „vidéki kistelepülések", nap, mint nap.

Milyen rendszer az, amelyik 40-45 éves korban nyugdíjba „kényszeríti" a rendőreit? Azt a korosztályt, aki kiépítette kapcsolatrendszerét, megszerezte a megfelelő rutint, és példa lehetne a fiatal, pályakezdő rendőrök előtt! Ezek a rendőrök nem azért mennek nyugdíjba, mert nem szeretik hivatásukat, mert nem szeretnek dolgozni! Sajnos, ma Magyarországon jobban megéri nyugdíjasnak lenni, mint dolgozni. Azt is be kell látni, nagyon sok fiatal nem hivatástudatból választja a rendőri munkát, hanem azért, mert ebben a régióban nincs más lehetőségük. A jelenlegi helyzettel ellentétben a rendőri munka hosszú távú erkölcsi és anyagi elismerését kellene biztosítani, támogatni és ösztönözni a magasabb iskolai végzettség és képesítés megszerzését.

Erőszak az iskolában és a hivatalokban - az előzőek miatt évtizedek óta nem tapasztalt jelenségekre figyelünk fel nap, mint nap. Oktatási intézményekben, hivatalokban a felemelt hang után, az elmúlt években, megjelent az erőszak. Diák vert tanárt, szülők fenyegetik a pedagógust, gyerekek alázzák meg erőszakosan egymást.

Beszéljünk végre nyíltan és őszintén!

Tegyük meg azokat a lépéseket, melyeket jövőnk, gyermekeink és unokáink érdekében meg kell tenni!
Mi nem bújunk el saját felelősségünk elől. Ezt várjuk az állami hatalom és a társadalom többi szereplőjétől is, mindazoktól, akiknek jogalkotóként, jogalkalmazóként, szülőként, (oktatásirányítóként) pedagógusként része van jövőnk alakításában. (Az oktatáshoz, intézményeink működéséhez.)

Ha nem hozzuk meg azokat a törvényeket, amelyek az országot munka-alapú társadalommá teszik, és nem szerzünk érvényt törvényeinknek, erkölcsi és etikai értékeinknek, akkor a gyermekeink félve fognak iskolába járni, tanáraink felmondanak, falvaink elnéptelenednek, évezredes kultúránkból kosz, bűz, piszok és erkölcsi nihil lesz.

Érvényt kell szerezni az Alkotmányban rögzített törvény előtti egyenlőségnek. Nincs pozitív diszkrimináció, mert az a másik irányba negatív. Nincs megélhetési bűnözés, mert a megfogalmazás álságos és hazug.

Tisztesség van, emberség van, és ez nem függ bőrszíntől és rossztól. Magyar állampolgár van, és ha ezt tudomásul vesszük, nem fogunk tovább lemaradni Európától.

Alkotmányban rögzített emberi és polgári jogok vannak, írott és íratlan erkölcsi szabályok, dolgozni és tanulni akarás általi fejlődés - nemtől, fajtól, vallási, politikai, nemzeti vagy etnikai kisebbséghez való tartozástól függetlenül.

Mindezek alapján,

Kérésünk és elvárásunk

a Magyar Országgyűléstől, a legfőbb végrehajtó hatalmat megtestesítő Magyar Kormánytól, az érintett minisztériumoktól, valamint a harmadik hatalmi ágként hivatkozott bíróságoktól, ne legyenek közömbösek az ország problémái iránt! Jogos elvárásunk, és egyben jól felfogott érdekünk, hogy a törvényalkotás ne hunyjon szemet ezen emberi - vagy inkább: embertelen - életvitel térnyerése felett.

1.) A munkához való egyenlő esélyek biztosításán; a szociális és gyermekvédelmi ellátások, támogatások eléréséhez szükséges általános jogosultsági feltételeken túl, tegyen különbséget a törvény, építsen be szankciókat a nem kívánatos emberi magatartásokkal szemben.

2.) Szigorítsa az állam illetőleg az önkormányzat által nyújtott „ingyenes pénzhez jutás" (szociális és gyermekjóléti ellátások, támogatások) feltételeit. Ezen jogosultságok legyenek arányban a - jelenleg is törvényben rögzített - kötelezettségek teljesítésével, az állampolgár felelősségének érvényesítésével

3.) Szigorítsa a már meglévő, de nem elég hatékony büntető', polgári és eljárásjogi szabályokat, a kiszabható büntetéseket} a bűncselekmény útján létrejött vagyonra („dologra") alkalmazza a vagyonelkobzás intézményét. Kezelje összetetten az itt felemlített társadalmi problémákat.

4.) Indítványozzuk, 5 évre visszamenőleg, valamennyi igénybe vett szociálpolitikai kedvezmény létjogosultságának teljes körű vizsgálatát, és a jogosulatlanul felvett támogatás visszafizettetését, valamint további szankciók bevezetését (például újabb szociálpolitikai támogatás felvételének kizárását).

5.) Az érdekvédő szervek (állami és civil szervek egyaránt) ne csak a jogok oldaláról védjék az állampolgárokat. Legyen feladatuk az állampolgárok kötelességéről, felelősségéről való felvilágosítás is.

Tegyük a dolgunkat, amíg nem késő!

Mert: „Összefogással a kis dolgok naggyá lesznek, széthúzással a nagyok is tönkremennek." /Sallustius/

Szerencsi kistérség, 2008. május 23.

Bűdi Károly (Alsódobsza), Kiss Lajos (Golop), Galambosi Imre (Mád), Bíró Ferenc (Mezőzombor), Boros-Leskó Géza (Prügy), Sztrakon Béla (Sóstófalva), Varga Lászó (Taktaharkány), Vajtó János (Taktaszada), Majdanics László (Tiszalúc), Béki József (Bekecs), Hlivják László (Legyesbénye), Csáki Barnabás (Megyaszó), Szepessy Zsolt (Monok), Héring Istvánné (Rátka), Rónavölgyi Endréné (Szerencs), Molnár Tibor (Taktakenéz), Osika József (Tállya), Perge István (Újcsanálos)

Kuruc.info: köszönjük, nagyon szép munka. Reméljük, azért ANNYI munkát nem ölt bele a Kedves Olvasó, és legalább a mi verziónkat felhasználta, és azt javította tovább ahelyett, hogy az elejétől újragépelte volna az eredetit.

***

Tisztelt Kuruc info!

Kérem az alábbi rövid, velős, de találó  mondást - amennyiben Önök egyetértenek a tartalmával - leközölni a Humor rovatban.

SZINESFÉM TOLVAJOK = SZINES FÉMTOLVAJOK

Kuruc.info: köszönjük, bár ezt a poént Fábry már jópár hónapja elsütötte.

***

Nemtudom láttátok-e már:
1
2
3
4

Kuruc.info: igen, bár időnk nem volt írni róla. A harmadik cikket pl. a zsIndex cigánytopicban jól megcsócsálták a népek.

***

Tisztelt Kurucok!

Szinte nem is számít hírnek, amit most fogok írni, annyi ilyen volt már. Felszáll a Blahán 4-6-osra egy igazi ótvaros cigánylubnya a cingár kanjával, hozzák a frissen lopott kétkazettás magnót. Nem várják meg, míg kiszállnak az emberek, betulakodnak és közben ordítják, hogy "há nem vágyunk mi cigánok, indiánok vagyunk és utáljuk a rohadt magyarokat! Rohadt parasztok!" Minden ilyen alkalommal felmerül a kérdés: mikor kezdi már el a magyar nép az első kemoterápiás kezelését, a testét pusztító, rohamosan burjánzó rákos daganat leküzdése érdekében? Aztán beérek munkahelyre, és meglepve hallgatom a legbékésebb kollégákat is, hogy mennyire utálják ezeket a gangeszparti székelyeket, majd teljes egyetértésben beszélik meg a szokásos skandináv bűnelkövetési módokat miként kéne büntetni. Meglepő mértékeket öltött az önvédelmi közhangulat!

További (sz)ép napot kívánok!

D. Molnár Ferenc

***

Egy videót szeretnék a figyelmedbe ajánlani!

A videó elérhető EZEN a web címen.

***

"Ki nem dolgozik ..." Kisalföld online cikk
  
Ezt a linket most találtam a helyi lapban. Talán most már mozdul valami?
Üdv.
Lilly

***

Hellosztok Kurucok!

CB lenne ez a 2 hir is?

1
2

(E-mail cimem kozolhetitek :). Ekezet hianyatol is legyetek szivesek eltekinteni, ugyanis en igy szoktam meg :) )

Maradok tovabbra is hu olvasotok, "egymagyarakimarunjaamiebbenazorszagbanfolyik". Szebb jovot!

***
Kirabolta, majd s székhez kötözte az idős asszonyt

Kirabolta, majd székhez kötözte áldozatát vasárnap Budapesten egy eddig ismeretlen férfi, az elkövetőt keresik a rendőrök. A főváros XVI. kerületében egy családi házban élő 82 éves nőt ért a támadás. Az elkövető fegyverrel fenyegetőzött, és pénzt követelt az asszonytól. Miután hozzájutott a pénzhez, a nőt egy székre ültette, bokáját megkötözte, száját leragasztotta, majd magára hagyta.

A sértettnek sikerült kiszabadulnia, s ezt követően a szomszédoktól kért segítséget. Az idős nő hámsérüléseket szenvedett. Az elsődleges személyleírás alapján a támadó 30 év körüli férfi volt, aki farmert viselt, arcát pedig fekete csuklyával takarta el. A rendőrség körözést adott ki az ismeretlen tettes ellen.

Kuruc.info: igen, nagyon valószínű, hogy cigány...

***

T. Szerkesztőség!
 
Az eset amit leírok NEM velem történt meg, tegnap találtam a netek. Kérem tegyék be a hírek közé.
 
"Barátnőmmel és két barátommal a Nyugati mellett, a Patkó sörözőben beszélgettünk, majd éjfél körül indultunk bulizni a Bahnhof-ba, ami a pályaudvar másik oldalán van. Időközben barátnőm valami csajtól kapott, félreérthető SMS-en megsértődött, bevágta a néma durcát, amire útközben valahol a Nyugati aluljáróban ráuntam, és közöltem, hogy akkor én elmegyek haza. Elköszöntem tőle és a két havertól, majd elidultam fölfelé a lépcsőn. Mire fölértem, már csöngött is a mobilom, haverom hívott, hogy ne legyek már ilyen, beszéljük inkább meg, és menjek bulizni, stb. Végül is elindultam visszafelé. Leértem a lépcsőn, indultam keresztül az aluljárón. Ők valahol a legvégén, a lépcsők aljánál jártak már, míg én az aluljáró közepén elhaladtam egy kb. 15 fős cigánybanda mellett. Azok elkezdtek méregetni, majd kötekedni kezdtek. Először a szokásos "mit nézel köcsög, gyere ide szétbaszlak" kategóriájú beszólogatások mentek, aztán elkezdtek keménykedni. Én hátranéztem, mire hárman-négyen utánam eredtek. Egyikük ledobta a dzsekijét és kést vett elő. Haverjaim látták, hogy balhé van, egyből indultak vissza, hogy mellém álljanak, mégse legyek teljesen egyedül 15 cigánnyal szemben. Amelyik először megindult, újból fenyegetőzött valamit, de ekkor már az egész banda jött felém. Éreztem, hogy itt most kurva nagy balhé lesz, elkerülni már nem tudom, úgyhogy gondoltam, ideje kicsit kiegyenlíteni az erőviszonyokat. Engedéllyel tartott fegyver elő, csőre húztam, és közöltem, hogy nem akarok balhét, úgyhogy ne jöjjenek közelebb. Hátra arc, és felejtsük el egymást. Először megijedtek talán, vagy legalábbis megtorpantak, gondolom, nincsenek hozzászokva, hogy akibe belekötnek, fegyvert fogjon rájuk. Valóban nem akartam balhét, így elkezdtem hátrálni, közben rájuk tarva a fegyvert. Barátaim látták hogy ez már nem egy hétköznapi balhé, amikor meglátták a pisztolyt a kezemben, érezték, hogy itt ők már nem sokat nyomnak a latban, vagy vissza tudom tartani őket és lelépünk, vagy nem, de akkor végünk. Barátnőmnek közben sikerült elmenekülnie, így hárman maradtunk. Hirtelen megint felbátorodtak a cigányok, látván, hogy tényleg nem akarok lőni, újra megindultak felénk. Azt hitték nem merek lőni, a legnagyobb hangú - mint később megtudtam, a neve Puporka Richárd - folyamatosan óbégatott:

- Na mi van, geci, há' ilyen kemény csávó vagy, há' lőjé' le, gyere, lőjé' le, te köcsög, szétbasszuk a fejedet is, te buzi, ide, ide lőjé' bazmeg! - és hasonlók.

Ekkor már tudtam, hogy puszta fenyegetéssel nem tudom megállítani őket. Már vagy harminc métert hátráltam, ők meg követtek, próbáltak cigánymódra körbevenni. Utoljára szóltam, hogy álljanak meg, mire az egyik, aki a legközelebb volt, hirtelen felém rontott. Abban a pillanatban lőttem. A csávó kb. két métert repült, összeesett. Ebben a pillanatban az egész banda egyszerre rontott nekem. Kettőt még sikerült leszednem, de kiürült a tár. Eldobtam a pisztolyt, és próbáltam még védeni magam. Az egyiket még sikerült alaposan megrúgni, de többre már nem volt lehetőségem, csak azt éreztem, hogy nincs már alattam a lábam. A földre kerültem, tudtam hogy esélytelen már a küzdelem. A fejemet próbáltam védeni, mint a képeken is látszik, nem túl sok sikerrel.

A földön fekve kb. nyolcan rugdostak össze, többször fejbe illetve bordán rúgtak, vascsővel ütöttek, lényegében ahol értek. Ez szerencsére nem tartott sokáig, csak amíg barátaim oda nem értek, ők szedték le rólam a cigányokat. A rugdosás közben kicsúszott a farzsebemből a szolgálati igazolványom, és a fényképes felülettel, jelvénnyel fölfelé nyitva esett a földre. Ekkor hirtelen meghátráltak a romák, elkezdtek óbégatni, hogy "Rendőr vagy te geci? Há' mocskos zsaru vagy te köcsög?" Míg a saját sérültjeikre figyeltek, én föltápászkodtam, közben ketten újra nekem támadtak, de két barátom közénk állt, és elkezdtek rángatni, hogy addig tűnjünk el innen, amíg lehet. A pillanatnyi esélyt kihasználva megléptünk az aluljáróból. A pályaudvar mögé érve próbáltuk felfogni, hogy mi is történt, de tudtuk, hogy ezek pillanatokon belül itt lesznek fönt, és akkor nekünk végünk van.

Épp akkor fordult be a sarkon egy rendőrautó, azt hittük, hozzánk jön. De nem. Elmentek mellettünk. Mondtam a srácoknak, nem tudom mi lesz, de bármi legyen is, én szólok a rendőröknek, mielőtt még ezek fölérnek. El is indultam a járőrkocsi felé, ami közben alaposan eltávolodott tőlünk. De már nem volt időm elérni, jöttek fölfelé a cigányok. Kurva sokan! Na, mondom, itt most végünk van, itt döglünk meg mindhárman... Odaálltam haverjaim mellé, most már jöjjön, aminek jönnie kell. 10-15 cigánnyal szemben nem sok esélyünk van, de legalább felvesszük a kesztyűt. Vártuk, hogy nekünk jönnek. És nem! Megálltak. Nem értettük mi van, amikor egyszerre kilépett közülük és elindult felénk három férfi. Az lepett meg, hogy ezeket még lent nem láttam, nem is cigányok voltak. Kiderült, hogy civil ruhás rendőrök, akik épp erre jártak. Hallották a lövéseket, és azért rohantak oda. Megkezdődött az intézkedés, előkerült a járőrautó, megjöttek az akciósok is, a banda és közénk álltak, a civil ruhások pedig elkezdték kérdezgetni, hogy mi is történt tulajdonképpen. Mi próbáltuk elmondani a történteket. Amikor megkérdezték, hogy hol a fegyverem, mondtam, hogy nem tudom, amikor kiürült, a földre dobtam, azóta nem láttam, nem tudom hová lett. Ezt csak az hallotta, akivel beszélgettem, akik a bandára figyeltek, nem.

Egyszer csak rohant föl az aluljáróból két cigány, akik addig még lent voltak, és az egyiknek ott a kezében a pisztolyom! A rendőrök nem tudták, hogy milyen fegyver az, kié, töltve van-e, stb, egyszerre kaptak mind a fegyvereik után, csőre rántották, és üvöltöttek a cigányra, hogy azonnal dobja el. Na, az persze megijedt, hogy ezek menten lelövik, el is dobta a pisztolyt nagy méltatlankodva. Rohantak oda a rendőrök, hogy elfogják őket, mire az egyik, már lefogott haverjuk egyszerre a köztünk álló rendőröknek rontott, alig tudták lefogni. Ekkor mondták a zsaruk, hogy így nem igazán tudjuk tisztázni a helyzetet, úgyhogy majd bent, az örsön folytatjuk. Minket az egyik irányba, a bandát a másik irányba vezették el, majd a Nyugati rendőrörsön lettünk előállítva. Mi hárman, a 15 cigányból pedig érdekes módon csak ketten... A nyomozók megkérdezték a Westend biztonsági őreit is, akik alig ötven méterre voltak, hogy mit láttak, mire azok elmondták, hogy semmit, csak valami durrogást hallottak, de nem is figyeltek rá.

Bent kikérdeztek minket, hogy mi is történt az aluljáróban. Felvették az adatokat, majd közölték, hogy hívnak hozzám egy mentőt, mert meg kell nézetni a fejemet, elég szarul nézek ki. Hamarosan meg is jött. Engem bilincsbe verve, vezetőszíjon, rendőri kisérettel vittek be a Balesetibe, ahol megcsinálták a vizsgálatokat, leápolták az arcomat, megröntgenezték a fejemet, aztán megállapították, hogy élek... Az orvosok elmondták, hogy nagyon szerencsés vagyok, mert már több fiatalt hoztak be hozzájuk, akiket ez a banda megtámadott, egyikük például hetekig lebegett élet és halál között az intenzív osztályon, úgy összeszurkálták. Végül megállapították, hogy nagyon súlyos bajom nincsen, de a jobb szemem látóidege megsérült, és ez valószínűleg örök életemre így marad. Ha még egyszer megütik ezt a szemem, meg is vakulhatok.


Barátaimat már hajnalban kiengedték, őket tanúként hallgatták ki, engem pedig gyanúsítottként, rabszállítóval, megbilincselve vittek be a VI. kerületi kapitányságra, ahol csoportosan elkövetett garázdaság, testi sértés és fegyverrel való visszaélés megalapozott gyanújával vettek előzetes letartóztatásba. A cigányok ellen pusztán garázdaság gyanúja miatt indul eljárás, még könnyű testi sértés miatt sem, ugyanis a szétrúgott arcomra, bevérzett szememre közölték, hogy 8 napon belül gyógyuló sérülés... Csoportosan elkövetett gyilkossági kísérlet? Ugyan...

Az éjszaka további részét az előállítóban töltöttem, egy széken ülve, bár a rendőrök mind baromi rendesek voltak, miután megtudták mi történt, egy emberként álltak ki mellettem. Sajnos ők nem sokat tehettek az érdekemben, de jó volt tudni, hogy legalább hisznek nekünk. Másnap 10 óra körül került sor a kihallgatásra.

Vallomástételemet követően rabosításra vittek, tenyér- és ujjlenyomatot vettek, majd fényképes nyilvántartásba kerültem rabszámmal a nyakamban, mint valami köztörvényes bűnöző. Ezt követően aláíratták velem a jegyzőkönyvet és a lefoglalási határozatot, miszerint tudomásul veszem, hogy a vizsgálati időszakra a a fegyveremet és a helyszínelés során az aluljáróban talált töltényhüvelyeket bizonyítékként lefoglalják, és szinte mellékesen jegyezték meg, hogy mivel gyanúsított vagyok, az ügyben, az adataimat "sajnos" nem tudják zártan kezelni. Így a nevemtől kezdve a címemen át az összes adatomhoz hozzáférhetnek az ügy többi szereplői, és azok ügyvédjei. Vagyis magyarán menjek haza nyugodtan fegyver nélkül, és bízzak benne, hogy álmomban nem vágják át a torkomat, de csak azért mert az "ritkán fordul elő."

Végül, miután mindenen túlvoltunk, 24 órás előzetes letartóztatás után kiengedtek, érdekes módon egyszerre a két letartóztatott cigánnyal, akiket már a kapitányság előtt várt a fél banda, akiket azóta sem tudom, miért nem állítottak elő velünk együtt. Még időben jeleztem a rendőröknek, hogy egyáltalán semmi garanciát nem látok rá, hogy ha egyszerre engednek ki minket a két kapun, nem fog megismétlődni az egész a rendőrség előtt is, úgyhogy végül kaptam magam mellé egy rendőrt, aki kikisért az épületből, hátha így nem lesz balhé. Ennyit tudtak tenni a béke érdekében, köszönjük. A 15 fős banda, amely ránk támadt, azóta is szabadlábon van, ott dekkolnak a Nyugati aluljáróban, és nyilván továbbra sem fogják vissza magukat, pedig a rendőrök elmondása alapján lopástól a testi sértésen át a rablásig minden miatt voltak már előállítva. De hát ez Magyarország, ahol nem ők a bűnözők, hanem én és a barátaim, akiknek volt pofájuk megvédeni magukat 15 cigánnyal szemben. Az ügy érdekessége, hogy a cigányok kihallgatásuk során említettek azt hazudták, hogy ők a sértettek, akikre én ok nélkül fegyverrel rájuk támadtam, miközben azt kiabáltam, hogy "meghaltok büdös cigányok". Így az ügyet a továbbiakban rasszista indokkal elkövetett fegyveres támadásként kezelik. A konzekvenciát szerintem mindenki vonja le maga: ez Budapest, ez Magyarország, ez a jogrendszerünk, ebben élünk.

Mivel az ügy sajtónyilvánosság elé kerülésére gyakorlatilag semmi esély, kérem a kedves Olvasókat, terjesszék ezt a cikket e-mailben és online fórumokon. A Nyugati aluljáróban pedig csak páncélautóval közlekedjetek sötétedés után, mert a jelek szerint már a fegyver, a küzdősportos múlt és a polgárőr-igazolvány sem nyújt elég védelmet, ha néhány szegény, kirekesztett cigányember nekikeseredik a sorsnak. "

Kuruc.info: Köszönjük! Lloydi sztorija annak idején a teljes magyar Internetet bejárta; persze időről időre nem árt újra bemásolni, de legalább linkelni, hiszen én személy szerint is többször hivatkoztam/om rá.

***

Szaisztok Kurucok!

Három (Kuruc.info: ebből kettő már szerepelt az eddigi levelekben, így csak EZT tartottuk meg) linket küldenék a BOON-ról. Mindegyikben biztos, hogy kikről van szó, kommentezni viszont csak egyet lehet (gondolom ideig-óráig).

Kezd már nagyon elegem lenni belőlük! Megfojtják az országomat! Mindent ingyen kapnak, tönkreteszik a gazdaságot, lerombolják amiért dolgozom! Meddig mehet még ez így!!! Talán a polgármesterek (lásd Monok és környéke) összefogásával, határozott fellépésével végre magasabb szintre is el lehet vinni a segílykék kötelességek nélküli osztogatásának megszüntetését, a megélhetési gyerekgyártás visszaszorítását! De nem véletlenül írtam, hogy talán ....

Üdv: Kukacmuki8

***

Üdv, kurucok!

A mokkákról szeretnék írni pár szót. Ez ugyan később úgyis ki fog derülni, de undorodom tőlük. Én alapvetően a kölcsönös tisztelet híve vagyok, ennek ellenkezője is igaz rám. Tekintve, hogy MINDENKI utálja a cigókat – kivéve néhány szentimentális, gyakorlati tapasztalattal kevésbé bíró, rendkívül jó szándékú embert; függetlenül a bőrszíntől, vallási hovatartozástól, politikai nézettől. Ezt nem előítéletből, ezt tapasztalatból mondom.

Amiről szólni szeretnék, az egy személyes történet, ami nemrég történt meg velem.

Május 25-e, „gyereknap”, keresztényeknél az Úr napja, de gondolom ezért is tették államilag erre a napra a gyereknapot, azonban ezt bizonyítani nem tudom. Barátnőmmel és családja egy részével a budapesti Vidámparkot választottuk, többek között, mint szülinapi ajándékot is. Reggel 9 körül indultunk és körülbelül 13 óra táján jutottunk el a bejáratig. Lévén időszakos (nem pedig félpályás) útlezárás akadályozta a forgalmat a Hősök terénél futóverseny miatt. Várnunk kellett legalább 45 percet mire tovább engedtek, holott szerintem a futók simán elfértek volna egy kocsinyi szélességű úton is, de biztosan én nem értek hozzá…

A bejáratnál egy fél órás sorban állás következett, néha egy-egy mokkacsalád előzött mindenkit mindannyiunk nagy örömére, és persze jutott be hamarabb. Ez elég bosszantó volt. Később, mikor már bent voltunk és próbáltunk felhőtlenül szórakozni - illetve sorban állni -, az előzési technikát gyakran alkalmazó, főként bandába tömörülő orkok, nem egy nehézsúlyú egyeddel „megáldva”, vették el a kedvünket. De ugyanúgy hányingert keltett az egész purdéval vonuló mázsás orknémberek lebzselése és károgása egy-egy fagyizónál, lángososnál, vagy bárhol.

Szeretni és tolerálnivalók voltak akkor is, amikor egy igen hosszú sort végig állva a „Vadvízi Kaland”-hoz a sorban szintén előre furakodott egy gusztustalan féreg, és amikor ezt szóvá tettük egy bizonyos Ferire hivatkozott, aki ott áll valahol előrébb. Igen, az állítólag-Feri valóban ott állt legelöl, de a kordonon kívül, és épp bemászott a málészájú kezelőszemélyzet szeme láttára és így viszonylag egyszerre értek a kapuhoz. (Gondolom ő meg a haverjára hivatkozott, aki akkor ért oda…). Mivel ez nekik nem volt elég, a tömeg cukkolása végett – elismervén tettüket – elkezdtek hangosan viccelődni, hogy mindenki hallja:

 „A Ferit nem találtuk, és most a Józsit keressük.” – majd közös röhögés kíséretében fejezték be a „kalandtúrájukat” a másik tahóval, meg egy szerencsétlen gyerekkel, aki ilyen „majkás-cooltv-s” köcsögökkel volt megáldva.

Amikor pedig az egyik leghánytatóbb szerkezetre vártunk a barátnőmmel két ork akadt ki azon, hogy a purdé egyik szabályzat szerint alacsonynak minősített tagját (ha jól emlékszem 120 cm volt a határ) nem akarták fölengedni a gépre. Ahogy ez lenni szokott jött még 10 ork, egy mázsa-luvnya a gyerekkel a karján, majd jött 5-6 biztonságos ember, akik valahogy megértették velük, hogy az ő érdekükben történik a dolog. Barátnőm meg is jegyezte: „Jellemző, hogy mindig velük van a baj.” Csak egyetérteni tudtam vele. Ez az incidens az amúgy 10 perces sorban állást változtatta 30 percesre.

Mindezektől eltekintve jól éreztük magunkat, és úgy fél nyolc tájban hazaindultunk. Hozzá kell tennem egyikünk telefonja eltűnt, és a közönségszolgálatnál sem adták le, de nem biztos, hogy az orkok műve, mert alja nép már lassan mindenki ebben az országban, tisztelet a kivételnek. Mikor kiértünk a bejárathoz szemem az út túloldalára vetődött és szóltam a barátnőmnek is, hogy nézze: vagy 50-80 ork tolongott egy távolsági buszra. Ekkor felmerült bennem a gyanú, hogy ezeket valakik szervezett formában utaztatják vidékről. Tán csak nem szavazóbázis-építés volt folyamatban?! Nem tudom…

Többek között az ilyen viselkedésük miatt undorodom tőlük. Amúgy leszarnám a bőrszínüket, mert azt én sem magam választottam. Michael Jackson próbálta magát kozmetikázni, de akkor is nigger gyerekei lesznek, na mindegy. A lényeg, hogy ez a meglátásom nem előítéletből fakad, hanem TAPASZTALATBÓL. Ezt kellene felfogniuk végre a fajvédőknek, de amíg ezt nem teszik, addig hiába bizonygatják, hogy a fekete márpedig fehér (vagy inkább a barna). Nálam nem sok esélyük van. Szeretnék már túlnyomórészt pozitív dologgal találkozni velük kapcsolatban, mert egyelőre a negatívumok többségben vannak. És továbbra a tetteik alapján fogok megítélni embereket, nem pedig a hovatartozásuk alapján. Ez a természet rendje!

Üdvözlettel:

Egy átlag polgár

Szebb Jövőt!