"Újból halállal fenyegették a Temes megyei prefektust
[10:25; 30.9.2008]

Tegnap újból halállal fenyegették Ovidiu Draganescu Temes megyei prefektust. A fenyegetés ezúttal a Gazdag Roma Klán aláírásával ellátott levélben érkezett. A címzett tegnap délben kapta meg a 25-én, egy temesvári postahivatalban feladott levelet, amelyben a következőket tudatják vele: "Kinyírjuk az egész családját. Van pénzünk egy külföldi killerre. Mi nem viccelünk." A rendőrség nyomozást indított az ügyben a tettesek azonosítása érdekében.

A történet háttere, hogy a prefektus Temesvár történelmi központjában lakók segítségére sietett. Az intézkedésre azért volt szükség, mivel a roma szomszédok folyamatosan terrorizálják a többi lakót, ugyanis így szeretnék őket lakásuk elhagyására kényszeríteni, amit ők aztán megvehesznek. (sic!) (Kuruc.info: ugye, hogy igazunk van, amikor állandóan a borzimorzi által megfogalmazott "terrorral próbálják elüldözni a cigányok a fehéreket a kiszemelt házakból" kis-tanulmányra hivatkozuk pl. a tarnabodi események kapcsán?!)

Draganescu személyesen akart utánaárni egy feljelentésnek, miszerint egy cigány család akadályozza egy temesvári lakás eladását. A prefektus potenciális vevőként megnézte a lakást, azonban miután kijött a házból, egy cigány nő és fia vonták kérdőre. Majd miután értesültek vásárlási szándékáról kijelentették: abban a házban csak roma származású személy vásárolhat lakrészt. Megfenyegették, mondva, akkor is meggátolják a vásárlásban, ha a „kardokhoz kell folyamodniuk”. "

(realitatea)