A Szoljon egyik publicistája, Stanga István, egy balliberális fajvédőhöz "méltó" cikket jelentetett meg az ismert szegedi pedagógus-botrányban. Idézzük cikkét és helyretesszük hazudozásait.

"Férgek

Stanga István    2008. október 19. 13:38

Vajon mit várhatunk az átlagembertől, ha azok a pedagógusok, akik roma tanulók mentoraiként jutottak álláshoz és fizetéshez, egy közösségépítő portálon olyan primitív módon cigányoztak, hogy az a legelvadultabb rasszistáknak is a „becsületére” válna?

Az igazat szólva az ember kétszer is megondolja (sőt, inkább háromszor), hogy foglalkozzon-e olyan témával, amely a hazai cigánysággal kapcsolatos. Az effajta ódzkodás persze, nagyon is érthető..., részint azért, mert senkinek sincs túzottan nagy kedve ahhoz, hogy egy ilyen írást követően egy seregnyi közhelyes, sztereotípiáktól hemzsegő, vagy éppen gyűlölködő véleményt olvasson (Kuruc.info: Piftám, igaz, vannak gyűlölködő, primitíven általánosító hozzászólások a Szoljon fórumaiban és cikkeinél. Azonban, szerencsére, egyre több és több ember érti meg, hogy érvelni úgy kell, ahogy a Kuruc csinálja. Nem [annyira] anyázva, káromkoda; hideg, tiszta fejjel, a tényekre hivatkozva. Nem véletlen nyomom én sem a linkeket a cikkeimben – ezzel akarom arra szoktatni a Kedves Olvasót, hogy ha esetleg Ő is írni kezd valahova, egyrészt próbáljon úgy csinálni, mint én [tények, megfontolt érvek használata;  kiirtás stb. emlegetésének mellőzése], másrészt hogy azonnal megtalálja a hivatkozott, említett adatokat, bizonyítékokat. Tudjuk, az ilyen típusú hozzászólásoktól retteg minden fajvédő "újságíró"), részint meg azért, mert valóban nehéz bármi okosat is mondani az olyan kezdetű hozzászólásokra, hogy tudniillik „laknának csak a maga szomszédjában cigányok”, meg hogy „ha egyszer a maga gyerekét fenyegetnék meg nap mint nap az iskolában”, és így tovább, és így tovább. Hiszen kétségkívül igaz, hogy akit negatív élmények értek (ráadásul nem is egyszer, kétszer, háromszor, hanem sorozatosan), azt jószerivel lehetetlen meggyőzni arról, hogy ne legyenek előítéletei (Kuruc.info: azok utóítéletek, piftukám. Ahogy az például az SZDSZ-es Political Capital tanulmányából is világosan kiderült - lásd a cseh / szlovák vs. lengyel vs. magyar vs. román vs. bolgár-témát), másfelől viszont az is tény, hogy a „Magyar, ne lopj!”-féle osztrák bolti feliratok durva általánosítása bizonyára azokat is fölöttébb zavarja, akik a magyarországi cigányság kapcsán pontosan ilyeneket engednek meg maguknak. (Kuruc.info: megint egy csúsztatás: azokat a táblákat csak és kizárólag a cigányainknak köszönhetjük. Ők lopták tele magukat. Ahogy ma a cigányaik miatt szívnak a csehek és a románok külföldön) Egyszóval nem könnyű (pláne meg nem hálás) erről a kérdéskörről írni, ám hogy most mégis megteszem, annak nyomós oka van..., jelesül egy visszás eset, amely éppen ott – az oktatás területén – történt, amelynek pedig a legfontosabb szerepe lenne-lehetne a cigányság felzárkóztatásában. (Kuruc.info: "lehetne"? Ne kergess álmokat. Azt még Czirok "LIFE" Péter is bevallotta, hogy a mentorprogram SEM képes civilizálni a putrisok túlnyomó többségét.)

Nos, a sztori nagyjából úgy foglalható össze, hogy az egyik szegedi, cigány tanulókat képző általános iskola diákjait – megszüntetve az addigi szegregációt – a település más oktatási intézményeibe „szórták szét”, de hogy a beilleszkedésük könnyebb legyen, az illetékesek az egykori tanáraiknak is helyet csináltak az új iskoláikban. Mindez természetesen nem is volt olyan egyszerű, hiszen az úgynevezett mentoroknak kreált tizenhat és fél álláshely több tízmillió forintba került, miközben a városban mintegy fél ezer pedagógus van munka nélkül. A botrány akkor robbant ki, amikor az egyik helyi újság jóvoltából kiderült, hogy az egymással egy közösségépítő portálon kapcsolatot tartó mentorok az internetes „beszélgetéseik” során olyan primitív stílusban cigányoznak, amely a legelvadultabb rasszistáknak is a „becsületére” válna. Hogy aztán a „cigók, orkok, norvégok, tücskök, féreg osztály” kifejezéseket jópofának gondolták-e az érintettek, arról fogalmam sincsen (az egyikük például „butaság”-nak minősítette a saját tettét, míg egy másik önként kérte a munkaviszonya megszüntetését), az meg különösképpen nem világos, hogy akik így gondolkodnak, vajon miért is mennek tanárnak, miért veszik el mások elől a munkát, és – főleg – hogyan merik zsebre tenni azt a fizetést, amelyet az általuk annyira lenézett cigány tanulók segítésért, támogatásáért kapnak (azaz miért sz..nak oda ahonnan esznek). Vagy úgy hiszik, a mai Magyarországon ez is belefér? (Kuruc.info: Stanga csúsztat, két fő okból. 1.) "Elfelejti" megemlíteni, hogy az érintett tanárok azért vesztették el előző mórás munkahelyüket, önhibájukon kívül (!), mert az gyakorlatilag teljesen cigány lett, ahogy a fehérek fokozatosan elmenekültek [spontán szegregáció]. Ezt a szoclib kormányzat nem komálta, és bezáratta az iskolát, a deviánsokkal "megajándékozva" a legtöbb másik szegedi sulit. Emiatt "ajándékról", "kegyről", beszélni, arról, hogy "örüljenek, hogy kaptak munkát", ordenáré hazugság. 2.) Ezek szerint kuss van és szájzár, az ember még a legközelebbi barátainak, munkatársainak sem beszélhet arról, hogy mi teszi lehetetlenné a munkáját. Most gondolja el a Kedves Olvasó, mi történne, ha mondjuk egy orvos nem mondhatná el a kollégáinak, hogy pl. gézhiány nehezíti a gyógyítást. Ha egy számítógépes szakember nem panaszkodhatna arra, hogy nem engedik beszerezni az XY fejlesztőezközt. Ha egy BKV-sofőr nem beszéhetne arról, hogy motorhibára gyanakszik az egyik buszban. Ez teljesen ugyanaz, mint amikor a tanárok azt beszélik meg egymás között(!), hogy miért nem tudnak tanítani.)"

(szoljon; feltétlen olvassuk el a kommentárokat!)
Frissítés (okt. 20. 12.06): Előéletét, cselekedeteit ismerve (ahogy az ITT is ellenőrizhető, Mohácsi Erzsébet szegedi helytartója és megannyi tanulni vágyó gyerek életének tönkretevője) sosem tartottuk kizártnak, hogy a szegedi pedagógusok elleni lejáratókampány mögött maga Czirok "LIFE" Péter áll (bővebb infó róla ITT).

Idézzük a zsIndex cigánytopicból, Czirok egyik frekventált előfordulási helyéből, kriszta41-et: "Az iwiven fórumoztak [a tanárok] és azt hitték senki sem látja [a beszélgetésüket]. Nem gondolták hogy LIFE ilyen szinten kémkedik utánuk. Mert hogy ez neki köszönhető az valószinű. Itt mutogatta már korábban ezeket, legjobb esetben itt látta az újságíró."

Valóban, ez igaz. Mi is többször olvastunk direkt zsiWiW-es idézeteket (ugyanazokat, amiket a lap is lehozott aztán) Cziroktól, még jóval az ügy kirobbanása, azaz a Délmagyar cikke előtt. Nagyon nagy valószínűséggel állítható, hogy ő adta le a drótot a Délmagyarnak. Ha meg nem (amiben kételkedünk, ismervén a különben rajtunk élősködő, 37 évesen önmagát rokkantnyugdíjaztató Czirok aktivitását), akkor is: több, mint valószínű, hogy az ő hathatós közreműködése által értesültek a délmagyarosok a "botrányról". Ha éppenséggel nem zsIndex cigánytopicot olvastak, hát akkor mást: LIFE máshova (X darab fórumba és honlapra) is előszeretettel másolgatta be a zsiWiW-es trécselést.

Köszönjük, Czirok, a most meghurcolt tanárok nevében is! Köszöni szépen mindenki, hogy a cigányok miatt állásukat vesztett (Móra-bezárás) tanárokat a jóvoltodból megint utcára tették/teszik! Ugye tudod, Czirok, hogy a kölcsönkenyérnek van egy jó szokása?
Kuruc.info - A. S.
Frissítés (okt. 21. 1.31): Czirok Péter reagált a fentiekre:
"Üzenet AS-nek.
(ezt be mered e idézni?)
(Kuruc.info: igen, ahogy látszik, be)

Nem én tettem közzé, de ha én találom meg előbb, akkor magam tettem volna meg. (Kuruc.info: sokszor és sokat idéztél ugyanezekből a hozzászólásokból. Tekintve, hogy a Móra bezárásáért Téged is terhel [mint Mohácsi Erzsébet szegedi helytartója, egyszemélyi?] felelősség, igencsak lehetséges, hogy a Te kezed is benne van a dologban. Ha nem is közvetlenül te "nyomtad fel" a tanárokat a Délmagyarnál, akkor is: több, mint valószínű, hogy a Te zsiWiW-es idézeteid nyomán kezdtek el azok szaglászódni. Ha Te nem postázod ezeket pl. a zsIndex cigánytopicba meg ezer másik helyre, akkor a DM se kezdi b*szogatni a tanárokat.)

Nem nekem van szégyenkezni valóm tökfej, hanem először is azoknak a tanároknak, akik az édesanyja elvesztése miatt öngyilkossági kísérletet elkövető kislányon gúnyolódtak, valamint a magadfajta senkiháziaknak, akikből az erkölcs nyomai is hiányoznak.
(Kuruc.info: pont te beszélsz erkölcsről, te, Mohácsi Erzsébet szegedi helytartója, besúgója, informátora?! Jól tudjuk, hogy igenis a Te lelkeden (is) szárad a Móra bezárása! Pont neked van képed erköcsről papolni, aki igaz, hogy rokkantnyugdíjas vagy [már 37 éves korod óta!], de azért bevállalsz minden számla nélküli [gy.k. adót csalsz] melót, ahogy az ITT is olvasható?! Először is, adót csalsz. Másodszor, ha finoman szólva munkaképes vagy, akkor hogy lehetsz rokinyugdíjas? Ne is folytasd, tudjuk: ugyanúgy, ahogy cigány fajtatársaid nagy többsége. Nem csak itt – minden másik országban is, pl. Finnországban [angol nyelvű bizonyíték ITT].)"