Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok magas állami- és kormánypozícióban levő biztosa, az egyik legismertebb cigányfajvédőnek néha egészen hihetetlen, a valóságtól elrugaszkodott ötletei vannak; ezekre két példa ITT és ITT található. Nézzük legújabb alakítását: igen, megint sikerült alulmúlnia magát...

"Még nem találkoztam pedagógusok részéről ennyire otromba szóhasználattal"

MTI
2008-10-17 10:36

Vizsgálatot indít az oktatási jogok biztosa azoknak a roma diákokat segítő mentorprogramban résztvevő szegedi tanároknak az ügyében, akik egy közösségépítő portálon cigányoztak.

A Délmagyarország című napilap a hét közepén írt arról, hogy egy közösségépítő portálon felelőtlenül cigányoztak azok a szegedi tanárok is, akik egy, a roma diákokat segítő mentorprogram résztvevői. A tanárok azt hitték, nem nyilvános fórumon jelennek meg a szövegeik.

Aáry-Tamás Lajos pénteken az MTI kérdésére elmondta: azt kívánja megvizsgálni, hogyan történhetett, hogy éppen azok a tanárok viszonyulnak a roma gyerekekhez ilyen módon, akik tudomása szerint részt vettek abban az együttes munkában, amit a szegedi önkormányzat azért kezdeményezett, hogy ne alakuljanak ki roma gettók, elkülönült iskolák.

"Súlyos vétket követtek el..."

Aáry-Tamás Lajos hangsúlyozta: súlyos vétket követtek el a pedagógusok. Ha nem bírják ki, hogy ne illessék ilyen jelzőkkel ezeket a gyerekeket és családjaikat, akkor nem kell tanárnak menni, "el kell menni erről a pályáról" - fűzte hozzá. (Kuruc.info: ez az. Tartaniuk kell a pofájukat, egy büdös szót sem szabad mondaniuk, panaszkodniuk tilos. Nem szabad kiönteniük a szívüket, nem panaszolhatják el, ha cigányok teszik lehetetlenné az oktatást [csak azt, ha fehérek]. Különösen nem jelszóval védett, ezért nem (mindenkinek) publikus chat-oldalakon. Hát persze.)

Aáry-Tamás Lajos azt mondta, hogy praxisa során még nem találkozott pedagógusok részéről ennyire otromba, durva szóhasználattal, mint amivel most a roma diákokat illették.

Mint megjegyezte: a tanárokat alkalmazó iskolák fenntartói már elindították a fegyelmi vizsgálatokat, és nagyon bízik benne, hogy a szankciók az elkövetés súlyának megfelelőek lesznek. (Kuruc.info: mit csinálnak velük? Minimum kirúgják, ugye? Aminek akár öngyilkosság is lehet a vége, ha nem kapnak máshol munkát, mivel, mint tudjuk, fehérnek nem jár a segílyke. Arról meg, tessék mondani, mikor tetszik beszélni, hogy milyen szankciók várnak az oktatást teljességgel lehetetlenné tevő, deviáns cigányokra?!) Az ő vizsgálata figyelemfelhívás is, hogy mit is jelent a közszolgálat - mondta.

"A közoktatás közpénzekből működtetett közszolgáltatás. A pedagógusok közszolgák, akiknek elsődleges kötelezettsége, hogy többoldalúan, tárgyilagosan oktassák, neveljék a diákokat. Közszolgaként vállalniuk kell azt, hogy ha az oktatás területén valamilyen feszültség jelentkezik, akkor ennek kezelésében részt vesznek" - fejtette ki a biztos. (Kuruc.info: hogyan, te szerencsétlen hülye? Kivettetek minden fegyelmező eszközt a tanárok kezéből, még csak rájuk sem szólhatnak a deviáns purdékra. Egy cigánykölyköt csak és kizárólag befenyítve lehet bármire is megtanítani. Ha tudsz ellenpéldákat mondani [hol, melyik országban, milyen pedagógiai módszerrel sikerült a cigányság nagy tömegét kikupálni], elő velük – borítékolom, hogy nem fog menni. Mondjuk nem is vártam mást tőled a múltkori, hasonlóan botrányos nyilatkozatod után...)

A deszegregáció jóhírű   

A napilap írásában beszámolt arról, hogy olyanok is vannak köztük, akiknek azért kreáltak általános iskolai állást, hogy mentorként segítsék a beilleszkedést új iskoláikban a volt "mórás" roma tanítványaiknak. (Kuruc.info: azt viszont nem mondják el, hogy pont önhibájukon kívül, a cigányok [a fehérek elmenekülése miatti spontán szegregáció] miatt szűnt meg előző munkahelyük, ahogy azt előző, kapcsolódó cikkeinkben is hangsúlyoztuk. Ergó: ne pofázzon Aáry arról, hogy milyen jó fejek voltak a tanárokkal, hogy adtak nekik munkát a megszűnt helyett, hiszen pont az ilyen Aáry-félék miatt vesztették el az előzőjüket!!)

Az iskolát az előző tanévben azért zárták be, hogy megszűnjön az elsősorban roma diákokat oktató intézmény különállása (Kuruc.info: tetszik látni? Pont erről beszéltem az imént. A mokkák tönkretették az oktatást, elüldözték a tanulni vágyó fehéreket, szegregált lett a suli, ergó "be kellett zárni", ami a pedagógusok állásvesztését is jelentette), a diákokat a város 11 iskolájába irányították néhány egykori tanáruk kíséretében. Rájuk azért volt szükség, hogy mentorként továbbra is segíthessék tanítványaik fejlődését, végtére is ők ismerik legjobban a gyakran többszörösen hátrányos helyzetű diákokat. A szegedi deszegregációs program - a vásárhelyivel együtt - azóta országosan is jó hírre tett szert. (Kuruc.info: "jó hírnév"? Az, hogy összekényszerítik a tanulni akarókat egy rakás deviáns cigánypurdéval, és ezrek jövőjét teszik tönkre azzal, hogy nem adják meg nekik a lehetőséget arra, hogy nyugodt körülmények között, terrorizáló [lásd pl. a dombóvári esetet; plusz, hasonló linkek ITT], ebédbe köpködő, szó szerint büdös, tetves cigányok "felemelő" társasága nélkül tanulhassanak?! Ez a "jó hírnév" maximum csak a Mohácsi Erzsébet, Aáry, Czirok Péter stb. -félék körében az...)

"Ork", "cigó", "c"
 
Az újság megkereste az egyik érintett tanárnőt, aki - miután szembesítettek a nyilvános levelezés tartalmával - úgy nyilatkozott, hogy ők "csak átvették" más fórumozók szóhasználatát, amikor orknak, norvégnak, tücsöknek, cigónak, c-nek nevezték szövegeikben a romákat. Egy másik érintett szerint butaság volt a cselekedetük.

A szegedi önkormányzat oktatási irodájának vezetője, Kardos János erre úgy reagált, hogy több tízmillió forintért létesítettek 16 és fél álláshelyet az egykori iskola volt pedagógusainak. Ha úgy tetszik, azért van állásuk a nagyvárosban - ahol 500 pedagógusnak egyébként nincs munkahelye -, hogy a roma tanulókat segítsék. (Kuruc.info: lásd a fenti gondolatmenetünket arról, hogy ezek a tanárok bizony azért munkanélküliek, mert éppenséggel a libsi kormányzat szüntette meg a Mórát. Nem a saját hibájukból, tehetségtelenségükből, alkalmatlanságukból lettek azok...)

Ha beigazolódik, hogy valóban éppen a mentorként működő pedagógusok képesek ilyen szövegeket megfogalmazni, akkor ezzel máris bebizonyították saját alkalmatlanságukat. (Kuruc.info: értem. Ezek szerint kuss van és szájzár, az ember még a legközelebbi barátainak sem beszélhet arról, hogy mi teszi lehetetlenné a munkáját. Most gondolja el a Kedves Olvasó, mi történne, ha mondjuk egy orvos nem mondhatná el a kollégáinak, hogy pl. gézhiány nehezíti a gyógyítást. Ha egy számítógépes szakember nem panaszkodhatna arra, hogy nem engedik beszerezni az XY fejlesztőezközt. Ha egy BKV-sofőr nem beszéhetne arról, hogy motorhibára gyanakszik az egyik buszban. Ez teljesen ugyanaz, mint amikor a tanárok azt beszélik meg egymás között(!), hogy miért nem tudnak tanítani. ) Arról is tájékoztatott, hogy a fenntartó önkormányzat intézkedése nyomán fegyelmi vizsgálatok indulnak azokban az iskolákban, ahol a fórumozó volt mórás tanárok tanítanak."

(Hírszerző)

Kuruc.info – Arppi S.

Kapcsolódó (kövessük visszafelé a cikk végén szereplő linkeket is!): A balbib cigányfajvédő terror áldozata: Felmondott az egyik orkozó szegedi tanár