Annyi, de annyi példát láttunk már arra, hogy Európában sokkal keményebb kézzel bánnak a bűnözőcigányokkal, mint nálunk (lásd pl. a legújabb spanyolországi fejleményeket). De, persze, a Mohácsi Viktória-féle hazaáruló szennyek csakazértis bennünket ültetnek a külföldi sajtóban (lásd pl. legújabb BBC-s alkotását ITT), az Európa Parlamentben stb. a szégyenpadra, és nem a sokkal-sokkal durvább, az orkokat tevőlegesen elűző, sterilizáló, mindenhonnan kitiltó stb. olaszokat, spanyolokat, szlovákokat, cseheket, finneket stb.

Lássuk a legújabb csehországi híreket, amelyek szintúgy azt bizonyítják, hogy más EU-s tagállamokban nem bánnak olyan kesztyűs kézzel az ott is bűnöző buckalakókkal, mint nálunk. Tessék mondani, nekik miért szabad?! Miért nem ültetik őket a szégyenpadra? Miért minket áztat el Mohácsi Viki, miért uszít 10 millió magyarok ellen, miért lehetetleníti el a külföldi munkavállalásunkat, érvényesülésünket, piacra jutásunkat a lejárató ellenpropagandájával?! Miért csökkenti az ide jövő turisták számát azzal, hogy azt állítja, itt intézményesített cigányvadászat folyik?!

""A bocsánatkéréssel nem megyek semmire"

MTI
2008-11-06 12:28

A morvaországi Olmütz fellebbviteli bírósága csütörtökön elutasította a kártérítési keresetét egy csehországi roma asszonynak, akit akaratán kívül sterilizáltak.

A regionális bíróság tavaly félmillió koronás kártérítést ítélt meg a 32 éves Iveta Cervenákovának. Az akkori döntést azonban a műtétet elvégző ostravai városi kórház megfellebbezte. Az új döntés értelmében a kórháznak csupán bocsánatot kell kérnie írásban Cervenákovától.

A fellebbviteli bíróság ugyan igazat adott Cervenákovának, de a pénzbeli kártérítést elutasította azzal az indoklással, hogy az asszony nem a törvény által meghatározott három éven belül, hanem később fordult ügyével a bírósághoz.

Cervenáková 1997 júliusában szülte meg császármetszéssel második gyermekét az ostravai városi kórházban. A szülés után sterilizálták.

Az ügyészség szerint azonban az orvosok nem tartották be az érvényes előírásokat, s Cervenáková írásos beleegyezését a beavatkozáshoz csak akkor kérték, amikor ő már a narkózis hatása alatt volt. Cervenáková azt állítja, hogy nem volt tudatában annak, mit ír alá, erről őt senki előzetesen nem tájékoztatta.

Saját állítása szerint a beavatkozásról csak 2004-ben szerzett tudomást, amikor újabb gyereket akart, s kiderült, hogy ez már nem lehetséges. Akkor fordult az ügyben a bírósághoz.

A kórház az ügy kezdete óta elutasítja, hogy hibát vétett volna. Az orvosok szerint Cervenákovát nem sterilizálták, csak olyan beavatkozást hajtottak végre, amely kizárja a természetes úton való teherbe esést. Ha az asszonynak most valóban semmiképpen sem lehet gyermeke, annak a kórház szerint más oka kell hogy legyen. A kórház egyúttal azt állítja, hogy Cervenáková jól tudta, mit ír alá.

"Az egyik bíróság így, a másik meg úgy dönt. Nem tudom, hogy csinálják, mit gondoljak róla. A bocsánatkéréssel nem megyek semmire, és jogorvoslatért a legfelsőbb bírósághoz fordulok" - nyilatkozta újságíróknak Cervenáková a bírósági döntés kihirdetése után."