Idézzük a BBC legújabb, ITT (valamint alul) található nagycsécsi hírének Mohácsira vonatkozó részét:

"A magyar európa-parlamenter, Mohácsi Viktória, azt mondta, bizonyítéka van arra, hogy "rasszista motivációjú" a támadás." (The Hungarian MEP, Viktoria Mohacsi, said she had evidence pointing to a "racist motivation" for the attack.)

Tetszik érteni? Bizonyítéka van. Ha van a Kedves Olvasók között jogi végzettségű, meg tudná mondani, hogy ez alapján szépen be lehetne-e perelni Mohácsit a többség elleni uszítás, indokolatlan rasszistázás, a világ közvéleménye előtti lejáratás és emiatt közvetlen, a fehérek számára gazdasági és egyéb (pl. munkakeresési, munkavállalási) hátrányokozás stb. vádjával?! Ha nem tudja bizonyítani a rasszista indítékot (márpedig nem tudja, ezt a fényeslitkei, faddi stb. példája is igazolja), akkor hadd hurcolják meg.
Az eredeti cikk:
"Two Roma die in Hungary shooting
Scene of fatal attack in Nagycsecs, 3 Nov 08
It is not yet clear who attacked the house or why

Police in Hungary are investigating the deaths of two people in a shooting that a Roma (Gypsy) member of the European Parliament is calling a racist attack.

The victims were a Roma man and a woman in their 40s, who were shot through the window of a house in the village of Nagycsecs, in north-eastern Hungary.

Petrol bombs were thrown inside before the shots were fired, police said.

The Hungarian MEP, Viktoria Mohacsi, said she had evidence pointing to a "racist motivation" for the attack.

A second house was also attacked early on Monday, police said.

Other Roma properties had been firebombed in north-eastern Hungary before Monday's incident.

A spokesman for Hungary's National Gypsy Authority, Janos Bogdan, was quoted as saying two pubs run by Roma in nearby Sajoszoged and Sajooros had been attacked with petrol bombs overnight on Sunday, shortly before the Nagycsecs attack.

Nagycsecs has some 1,000 residents, many of whom are Roma, the Budapest Times newspaper reports."
Frissítés: a zsIndex cigánytopicjában egy tag, "avio", levelet küldött a BBC-nek, hogy, ugyan, miért rakták ki ezt a felháborító Mohácsi Viktória-anyagot, miért nem ellenőrizték jobban a forrásaikat, miért nem próbáltak meg egy nem szélsőségesen fajvédőt is megkérdezni arról, mi történ(hetet)t. Levelét, majd a BBC válaszát, amelyet nem kell kommentálnunk (nesze neked "körültekintő" BBC!), alább idézzük. Jellemző, hogy Drazsé nyilatkozatából csak azt vették észre, hogy "Ugyankkor szerinte ki kell vizsgálni, hogy "kiket és mi motivált, volt-e valamilyen rasszista vagy etnikai oka a gyilkosságnak, vagy valami más húzódik meg mögötte".". Ebben a mondatból nem is nagyon lehet olyat kiolvasni, hogy valószínűnek tartaná az ilyet, szemben a BBC állításával. Azt az egyáltalán nem lényegtelen részletet a BBC nem vette figyelembe, hogy "Draskovics Tibor a gyilkosság lehetséges motívumának nevezte az uzsorakölcsönt." (forrás: Hírszerző 1, 2; Metropol stb. - elég antifasiszták, nem?! Persze, biztos meghamisították Drazsé szavait, mi?!)

"In this article you strongly indicate that this was a racist attack against gypsies. Before indicating that it would be wise (on the part of the famous unbiased BBC) to investigate the case a little further. There are several crucial points I can recommend:
1. There are gypsy usuries who lend money at extremely high interest to gypsies living on state welfare . They are the key suspects in the case as attacks happened by them many times in the past. The relatives of the family have also mentioned them in the tabloid press (it would be wise to consider)
2. Most of the crimes in Hungary are committed by people of gypsy origins. There are attacks almost every day made by gypsy people against "etnic Hungarians". Many of these attacks commited in the past had also ethnic connotations. Why don't you report on these cases? Just to mention the most obvious ones:
- Olaszliszka, where a Hungarian driver was killed after an accident where the gypsy girl was not even injured!
- Rajmund the gypsy box player killed his classmate for fun.
and so on...
- Can I draw your attention to the following video where the Hungarian box player is hit by gypsies as they want to show off in the class. These are the gypsies in Hungary. Why aren't you interested in such cases? WHY? WHY? WHY? Famous unbiased BBC!!!!
//www.youtube.com/watch?v=Y0Uht0_HFXo
Last question:
When it will be revealed that it has nothing to do with ethnic cleansing will you please also report it showing that to Hungarian people the BBC may be worth more than an ordinary tabloid newspaper?"
A válasz:

"Thank you for your email. We decided that the circumstances of this killing, and the fact that it was considered a possible racist attack, rather than a common crime, made it worth reporting. We note that the Hungarian Justice Minister has also described it as a "possibly racially-motivated double murder". (Kuruc.info: gy.k. "Megjegyeznénk, hogy a magyar Igazságügyi Miniszter is úgy írta le az esetet, mint lehetségesen faji-motivációjú kettős gyilkosságot." Ez itt a gond... a BBC álláspontjának tarthatatlanságát ez kifejezi. Mert, még egyszer mondjuk, az uzsoraszálat – amely viszont egyértelműen nem rasszista – nem veszi tekintetbe. És, még egyszer szájbarágjuk, Drazsé is lehetségesebbnek nevezte az "uzsorás", mint a "rasszista" verziót. Ejnye BBC, ez elég nagy pofon volt...) It is likely that if ethnic Hungarians were targeted in similar fashion, we would report that too.

Best regards
BBC News website"
Frissítés (nov. 7. 15.33): az ITTENI cikkből is kiderül, hogy Drazsé valóban sokkal valószínűbbnek tartja / nevezi az uzsora-, mint a rasszista verziót. Márpedig ha pont egy szélsőségesen cigányfajvédő kormány rendészeti minisztere mondja ezt, akkor annak lehet valami valóságalapja, nem?! Végül is azt nem mondhatja az ő pozíciójában és a Cion Charta (sztori ITT) meg a többi tetű ellenében, hogy "kizárható a rasszista verzió": nem blamálhatja a balliberális sajtót és megmondóembereket.

Kapcsolódó idézet: "Draskovics Tibor az ATV műsorában úgy fogalmazott: mégsem rasszista indíttatású bűncselekmény történhetett, valószínűbb, hogy uzsorások állnak a kettős gyilkosság mögött."
Kíváncsian várjuk, hazaáruló Mohácsi Viktória kér-e helyreigazítást a BBC-től. Tartunk tőle, hogy nem.

Végül ne felejtsük el elolvasni EZT, a történteket jól összefoglaló BORS-cikket, ha még nem tettük volna.