Üzenet a romacsaládnak: „Ózdiak, takarodjatok Szabolcsból!”

Csütörtökön újabb roma családot ért támadás. A Molotov-koktél mellé ezúttal fenygető levelet is mellékeltek.

Egy pusztadobosi ház udvarára dobtak Molotov-koktélt, mellette egy "Meghaltok"! szövegű levéllel. A támadásban nem sérült meg senki.

Egyelőre nem lehet tudni, mi áll a támadás hátterében. A rendőrök délután azt mondták egyelőre nem merült fel olyan adat, ami szerint etnikai hovatartozás miatt támadtak volna a családra. A család szerint azonban nincs tartozásuk (Kuruc.info: Mindenhol elhangzik ez a mondat az első napon, aztán mikor kicsit megkapargatják, előbukkan ez-az.... Ugye, emlékszünk, mi volt Nyíradony-Tamásipusztán? Ugyanez: a megtámadott cigányok előbb azt hazudták, nincs uzsoratartozásuk; aztán persze kiderült, hogy van... [linkek ITT]), és azt állítják, már korábban is érte őket támadás.

A család a robajra ébredt fel reggel. Az udvarukba dobták a robbanószert. Amikor kirohantak a házból egy kartonpapírt is találtak a kerítésen, amire azt írták: MEGHALTOK. Ezt azonban a rendőrök a nyomozás érdekeire hivatkozva nem mutatták meg.

A házban lakók nemrég költöztek Ózd környékéről a településre. Korábban Nyírmadán laktak. Azt mondják, ott is rájuk támadtak. Akkor az ablakaikat törték be és azt kiabálták, hogy „Ózdiak, takarodjatok Szabolcsból!”

A házban 8 kisgyerek is aludt a reggeli támadás idején, de az ijedségen kívül senkinek nem esett baja. A megtámadott család azt állítja, nem tartozik senkinek. A támadás miatt fokozott ellenőrzést vezettek be a településen a rendőrök.

Az ATV hírének szó szerinti átvétele. Figyeljük meg, hogy szó nincs arról a cikkben, hogy a rendőrség ez esetben is tagadta, hogy az ügynek etnikai háttere lenne. Szerencsére ezen "apró", de igen jelentős monemtum más médiumokban megjelent; idézzük is a police.hu-t:

"A pusztadoboson csütörtökön történt bűncselekmény ügyében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya közveszély okozás kísérlete miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást. Mint ismeretes, reggel valaki molotov koktélt dobott egy családi ház udvarára. Nem sérült meg senki és anyagi kár sem keletkezett. A nyomozás során vizsgálják azt is, hogy mi állhat a bűncselekmény hátterében. Sem az eddigi adatgyűjtés, sem a helyszínen talált fenyegető felirat tartalma nem utal arra, hogy etnikai indíttatású támadás történt volna. A nyomozással párhuzamosan a közrend fenntartása érdekében a településen folyamatosan járőröznek a rendőrök."

Hoppá! Na, Mohácsi Viktória, Magyar-Ungár Elemér, Klecska Ernő, Kolompár Orbán, lehet vonyítani!

Most, hogy a legilletékesebbtől (a rendőrségtől) tudjuk, nem a gárdistás nácikok támadtak szegín romacsaládra, próbáljuk meg rekonstruálni, mi történt. Nem nehéz kitalálni az egyik legvalószínűbb forgatókönyvet: az uzsorások az adósok értésére adták,hogy azért,  mert Ózdról most nemrégen Pusztadobosra költöztek, az adósságot azért még fizetni kell. Nem sikerült a költözéssel átejteni az uzsorásokat...
Frissítés: Magyar (Ungár) Elemér megint kitett magáért: legújabb, a témának szentelt cikkének lezárása pl. a következőképp hangzik: "De van nekem egy másik nagyon rossz álmom is. Az, hogy a cigányság előbb-utóbb végleg megunja a teljes kiszolgáltatottságát, a nyomorát, s az egész társadalom által nekik szánt bűnbak szerepét, a rendőri és egyéb hatóságok velük szembeni durvaságait, ha pedig sértettként szerepelnek, ugyanezen szervek tehetetlenségét, érzéketlenségét, az ímmel-ámmal végzett vizsgálataikat, valamint a Magyar Gárda, Nemzeti Őrsereg, Magyarok Nyilai és egyéb alakulatok masírozgatását, fenyegetőzését, provokációit, támadásait." Hát igen, ennél nehezebb mélyebbre süllyedni.

"Bűnbak-szerep"... Vajon miért utálják minden egyes országban a cigányokat? Tán csak nem a viselkedésük, a bűnözésük miatt? Miért van az, hogy a cigányok mindenhol "bűnbakok"?

"Támadó Gárda": Ungár, mondd csak, kit és hol támadt már meg a Gárda?! Hadd utaljunk megint, immár sokadszor, Papp László Tamás híres cikkére!

"Nyomor": aha, amikor sokkal több segílykét kapnak, mint nagyon sok dolgozó(!) magyar.

"Rendőri durvaság": hát persze, pont arról híresek a rendőrök, hogy agyba-főbe merik verni a cigányokat.  A gyöngyösi, 2002-es (gy.k. hat és fél évvel ezelőtti) eset óta soha, sehol nem merték megverni úgy istenigazából a cigánybűnözőket. Nem úgy, mint a "rendszerellenes" magyarokat, ugyebár.

Ahogy általában mindig, a kommenteket most is érdemes elolvasni. Már csak azért is, mert kommentál egy "janos" nicknevű rendőr is, és, finoman szólva, nem a legszebbeket írja szegín romákokról. Ungár nagyon keményen rászállt Jánosra, és megfenyegette, hogy kirúgatja:

"Proszektura • http://proszektura.blog.hu 2008.11.20. 15:48:02
Kedves janos
Ha Mali Zoltán mondja
[hogy többek között a nagycsécsi uzsora-leszámolás], akkor bocs. Ő már csak biztosan jobban tudja bárki másnál a tuti frankót. (Kuruc.info: Igen, mivel ott él köztük és éjt nappallá téve küzd az uzsorások ellen, miközben tudja, bármikor megölhetik...)
Te pedig jobban tennéd, ha nem a rendőrségi számítógépedet használnád a primitív indulataid kiélésére, vigyázz, majd a végén még jelentem főnökeidnek..
"
Ez a "liberális" "tolerancia", igen. Egy szabad országban egy szabad ember azt mond, amit szabad, ugyebár. Gratulálok, Ungár, ezzel a hozzászólásoddal, fenyegetőzéseddel végleg elástad magad. Nem tetszik valakinek a véleménye? Nosza, rúgassuk ki, lehetetlenítsük el. Így megy ez liberáliséknál.