Fórumunkon fakadt ki a roma srác
Nyíregyháza - Családi program a falopás című cikkünk kapcsán fakadt ki fórumunkban egy roma srác. Mit írt, és hogyan reagáltak rá a többiek? Nézze meg és mondja el véleményét Ön is! (Kuruc.info: ezt a SZON írta, nem mi; nekünk, lehetőleg, ne írjanak a Kedves Olvasók, vagy csak akkor, ha tényleg ezer százalékig biztosak abban, hogy leközlésre érdemes, jó helyesírású, tartalmas véleménnyel örvendeztetnek meg bennünket.)

Makaay22

Szép Napot mindenkinek.

Először is én egy roma srác vok, ami ebben a helyzetben fontos megemlíteni.
Nem értem a nagy felháborodásotokat ... ti mit tennétek, ha a családotoknak havi 100.000 Ft-ból kellene megélni 6 főnek? Higgyétek el, hogy nagyon-nagyon nehéz ... amikor el kell döntened, h mi a fontosabb: enni, fát venni, gyógyszert, vagy villanyt fizetni (Kuruc.info: azokat is mi fizetjük a putrisoknak: a közgyógyellátás és a rezsifizetés nem a segílykéből megy... ergó, ebben is hazudik cigányunk).... Jó erre jöhet a válasz, h[ogy] ez nekünk is nehéz ... de azt is tudni kell, hogy mi szívesen mennénk el dolgozni, csak kár, h amikor a munkáltató elé állunk már betelt az állás. (Kuruc.info: hazudsz, így egyszerűen. Lásd pl. EZT – elég hivatalos, nem?! Vagy esetleg EZT és EZT is idézhetném. Talán ha érdemben cáfolnád a számokat, adatokat, tényeket. Ja, hogy az nem megy?!)

Azt kérném tőletek, mielőtt ítélkeztek: legalább egy cigány családot keressetek fel, és beszélgess vele a saját otthonába, és rájössz, hogy nem minden igaz, amit a médiában látsz ...

De ti ezért a kevésért fel vagytok háborodva, de a többmilliós sikkasztásokat pedig elfelejtitek, pedig az téyleg a közpénzből tűnik el, de az nem olyan nagy probléma, mert azt nem cigány csinálja, ugye? (Kuruc.info: barátocskám, ezerszer elmagyaráztuk, hogy 1, a többmilliós sikkasztást a nemcigányok [akarattal nem írok magyarokat, mert ilyet általában olyanok tudnak csinálni, akik felelős, jellemzően pénzügyi beosztásban vannak. Igen, a Kiválasztott Népről beszélek...] 1-2%-a csinálja. A cigányok hány százaléka nem lop, nem rabol, nem öl, nem munkát kerül, nem élősködik? Ugyanennyi. Arányok, azok a fránya arányok... 2, még akkor is, ha gyakorlatilag minden magyar sikkasztana [amit nem tud], sem lenne sokkal rosszabb a helyzet, hiszen sikkasztás nem egyenlő gyilkosság, fenyegettetés, az életminőség teljes tökretétele. Lásd még EZT) Az nem bűn, de az, hogyegy család ellop 2-3 mázsa fát, már el is lopta az ország erdőit ... (Kuruc.info: kis barátom, egy cigánycsalád valóban nem tud letarolni egy egész országot. Az egész vidéki cigányság viszont igen. Északkeleten egyes területeket már teljesen sikerült holdbéli tájjá változtatnotok...)sok ez fiatalok, főleg úgy, hogy csak ítélkeztek, de gondolkozni, vagy okozatokat keresni nem akartok ... Ez a többség problémája, és ezért tartanak egy nagy kalapot főlénk és mondják ránk egyszerre a szép jelzőket ....Várom az értékelhető válaszokat

És a válaszok...

Csekeifun így reagált

Figyelj ide cimbora!!!Te melyik bollygón élsz????Először is közpénz:ti mennyit tesztek az államkasszába?Az én falumban a cigánylányok 14korukban elkezdenek szülni,olyan 6-9 gyereknél megállnak.A férjük munkanélküli.Hát kérdem én akkor ti mivel járultok hozzá az állambácsi pénztárcájához.

Követelőzés az megy ezerrel.Községünkben a magyar fiatalok elmentek a fővározba dolgozni,de a roma családok hazaköltöznek,hát hogy is van ez?Te nem tehetsz arról,hogy cigánynak születtél,de látom az irásaidról nem vagy tanulatlan srác.Te vagy az élő példa rá ,hogy a cigány is tanulhat,gondolom nem nyolc osztályod van.Gondolom végig olvastad a kommenteket,és elismered a,hogy mindenki félti értékeit,és felháboritó,hogy aki rendesen dolgozik kevessebb pénzből él,mint az ingyenélő testvéreid.Én nem vagyok rasszista,de azt hiszem mindenki egyetért velem abban hogy a cigánykérdés még jó sok évig megoldatlan marad.Szép napot neked is!

Gaborfi hozzászólása:

Üdv mindenkinek!
Sok baj van a cigányokkal, de a legfontosabb, hogy ők nem akarnak másképpen élni. Így az életben nem fognak beilleszkedni egy normális társadalomba sem. Rom házakban élnek? Szeméttelep az udvarjuk? Miért? Ki tudja? Megmondom
Én 39 nm-es lakásban élek havi 50.000 Ft törlesztővel ketten barátnőmmel keresünk 200.000 Ft-ot. Tisztán élünk, nincs szemét, kimossuk a ruhát, nem dohányzunk nem piálunk, nem bulizunk. Ugyanis elfáradok a munkában. Ezzel szemben egy cigány családnál , ahol legalább ennyi pénzből élnek, ha 8-an vannak, abból minimum 6 cigarettázik és iszik (kb. havi 50.000-80.000 Ft). Legalább 3 játékgépezik (havi 100.000 Ft).
Ha valahogyan le lehetne szoktatni a cigányt arról, hogy a pia a drog és a cigi helyett gyűjtse a pénzt és vegyen hitelre házat, sztem mindegyik cigány család csodálatos házban élhetne. Viszont ha nem ősszedőlt házban élnének, akkor nem mutogathatnák a tv2-nek, hogy "nézzék nincs pénzünk lakásra, szegények vagyunk". Így tudják magukat sajnáltatni. Nem kell két kézzel elszórni a pénzt, ha megkapják. Taxival mennek a tescoba, téli szalámit vesznek 3 rúddal. 3 napig mulatozás, ivászat, és seggére vernek a 2-300.000-es segélnyek. Így nem is lehet élni. MEG KELL TANULNIUK EGY ÚJ KIFEJEZÉST: TAKARÉKOSKODJ!!!

totyi80 véleménye:

Buszvezetőként dolgozom, napi 13-14 órát! Októberi keresetem: 224óra +40000 valami elmaradt béremelés,így kaptam BRUTTÓ:246.000Ft-ot.Levonások után(adó,tb,nyugdíj), átutaltak NETTÓ.101376Ft-ot.Levonás:144.624.Na ebből jár a cigány gépezni, ebből kapja a pénzt ,hogy a kölyke bemenjen az iskolába, ebből kap ingyen tankönyvet,ingyen kaját,ingyen utazást,ingyen orvost,ingyen lakást,ingyen fát. Én mindezért fizetek, lakásom talán sose lesz. De viszont egyetlen hiba valahol, már fizetem is a büntetéseket...

Pannonblack így írt:

Nem furcsa hogy csak egyetlen roma szólt hozzá a témához?
Aki cigány és net elé kerül az valószinűleg dolgozik,és normálisan él.Ez látszik abból is ahogyan fogalmaz és ír.A 99%-ra viszont az áll,amit itt már nagyon sokan megfogalmaztak.A probléma megoldására is sok használható ötletet olvastam itt,melyek 1 része már nekem is eszembe jutott.Addig amíg maguk a cigányok nem akarnak ezeken az állapotokon változtatni,minden marad a régiben.A társadalom nagy részében pedig már tényleg rengeteg harag felgyülemlett velük szemben.Szerintem nincs ember (magyar) akinek nem volt (annak lesz) rossz tapasztalata a cigányokkal.Nekem speciel volt bőven.Mégsem akarom kiirtani őket,vannak normális cigány ismerőseim is.Az a baj hogy ők vannak kisebbségben.A mai helyzet viszont nem kedvez sem a cigányoknak sem a magyaroknak.Tényleg tapintható a feszültség,és nem csodálkoznék ha még több erőszakos cselekmény történne.Most írhatnám hogy "cigányok gondolkozzatok és próbáljatok változni",de tudom hogy vagy nem olvassák cigányok a SZON-t, vagy eszükben sincs változni.Másképpen pedig soha nem fognak beilleszkedni.
(a SZON cikkének szó szerinti átvétele. Tesssék elolvasni az olvasói kommentárokat!)
Frissítés (nov. 21. 22.57): A kommentárok között jópárszor újra megszólalt a srác; természetesen hozzászólásai csöpögtek a cigánysajnáltató, nagyon könnyen cáfolható demagógiától:
Köszönöm a hozzászólásotokat

Lehetne még erről nagyon sokat beszélni, hogy milyenek vagyunk mi, és miket csinálunk, hogyan élünk, de amíg nem kapunk lehetőséget, hogy bizonyítsunk, hogy olyan jövedelemhez jussunk, abiből élni, nevelni lehet, akkor majd talán mi sem fogunk fát lopni, és élelmet ... (Kuruc.info: kaptatok több száz éven át – különösen Kádár alatt! – és kaptok ma is, lásd a linkeket fent.)
Azoknak pedig akik írtanak minket!!!! (Kuruc.info: ki irt – nem hosszú í! – benneteket? A saját uzsorásaitok maximum...)
Egy üzenet: tegyük fel sikerül minket kiírtani .... utánna kiket fogtok még kinyírni, ha valamit nem jól csináltok? (Kuruc.info: a szokott fajvédői duma. "A magyarok azért utálják a cigányokat, mert valakit utálniuk kell, és csak a saját sikertelenségüket, élhetetlenségüket vetítik rá a romákra." Ezt is már ezerszer megcáfoltuk pl. a finn példával: a szupergazdag, nagyon jól élő, boldog, elégedett  finnek még csak véletlenül sem sikertelenek, élhetetlenek vagy buták, és mégis utálják a cigányokat, s legszívesebben kiirtanák őket. Vajon miért?! Persze, biztos azért, mert a saját "sikertelenségük" miatt ki kell pécézniük szegín romákokat, mint bűnbakok. Közröhej, kérem!)
Te egy olyan országot akarsz, ahol csak egészséges, dolgos emberek laknak ( szociáldarwinizmus), de ez sajnos nem lehetséges, hiszen többfélékvagyunk, egyiknek sikerül, a másiknak nem .... (Kuruc.info:  valahogy a cigányságnak soha nem "sikerül". Életerős férfiak leszázalékolva élősködnek az adófizetőkön... És ez a cigányok túlnyomó többsége! Nekik "nem sikerült" – ugyan mi?) it jönne a szolidaritás. Ugye milyen szép szó, kár hogy a jelentésével nem vagynk tisztába, a használata pedig elkerüli a figyelmünket, mert egy nagyon anyagias világban élünk. És nem gondolkozunk így, hogy Mi, csak Én.
Minden jót nektek fiatalok: remélem egyszer sikerül veletek élőben is beszélgetnem egy kicsit
és sok sikert kívánok nektek az élethez
Egy roma srác voltam ( oláh cigány fiú ), aki szeretne segíteni a népén

köszönöm szépen az értékelhető válaszokat
Ismét szép napot mindenkinek
Valahol jól esik, h ennyien hozzászólnak a témához, de az kevéssbé, hogy csak a negatív, kellemetlen kívánságaikat írják le, amellett, hogy a választ keressné a problémára ...
Kedves Gaborfi, Lomin és Pannonblack: látom vannak gondolkodó emberek is, akik végiggondolják mit írnak le.
Nagyon sok mindenben igazatok van, sok hülyeséget vásárolunk, kevésbé gondolunk arra, hogy mi lesz a hónap végén, és hogyan lesz tovább. De ez hál' Istennek csak a kevés százaléka a cigány társadalomnak. (Kuruc.info: hősünk arra céloz, hogy vitapartnerei megemlítették: a romák a segílyeket nem osztják be, elverik plazmatévére, piára, játékgépre. Persze hazudik, amikor azt állítja, hogy ez csak a cigányok kis részére áll. Fenét. Ha igaz lenne, akkor nem nyomorogna a cigányság túlnyomó többsége. Nem azért, mert nem kapnak píízt. Kapnak, mégpedig általában sokkal többet, mint a magyar melós. Azért, mert annyira ostobák, annyira nem tudnak előre gondolkodni, hogy képtelenek beosztani, hogy képtelenek megérteni, hogy a több százezer Ft sem tart sokáig, ha állandóan a félkarút etetik vele...) Sok olyan dolgot teszünk, ami nem a magyar társadalomhoz illő ... de azt nem kell elfelejteni, hogy mi egy teljesen más kúltúrából kerültünk ide hozzátok, mást örököltünk, van amit nem tudunk feladni: és ez a szabad élet. (Kuruc.info: Európában vagytok, barátom. Lehet, ha csak úgy magatokban lennétek, akkor elfogadható lenne, hogy ne adjátok fel a "kultúrátokat". Persze a teljes izoláció eleve képtelenség, hiszen termelni nem tudtok, és csak és kizárólag mások javainak elrablására, másokon való élősködésre építitek, immár évszázadok óta, a túlélési stratégiátokat. Emiatt, bizony, meg kell változnotok, fel kell vennetek a befogadó országok kultúráját, szokásait. Ez van: megszoksz, vagy megszöksz.) Sokszor mondják ránk, hogy hangosak vagyunk, feltűnöek, de ha egy sok gyermekes családba születik egy gyermek, akire csak akkor figyelnek, ha hangosabban szól, akkor ti sem lennétek mások. Sajnos sok esetben csak így kap figyelmet, megértést.
A tisztasággal kapcsolatosan jómagam is elítélem azt, aki nem tisztálkodik napi szinten. Sajnos azt sem felejtsétek el, hogy a cigány lakások 30-40 %-ban még mindig nincs fürdőszoba berendezve. Ami mindezt egy kicsit megnehezíti ... nem beszélve arról, hogy sok házban a víz sincs bevezetve, és egy kút van az egész utcában ... téli időszakban főleg nem könnyű megoldani .... de nem lehetetlen, nem irígylésreméló helyzet .... de nem mentsék a tisztálkodás alól, csak nehezék. (Kuruc.info: barátom, még 30-40 évvel ezelőtt is sok házban nem volt fürdőszoba, és a kútról hordták a vizet a magyarok. Mégis tiszták voltak, mégsem voltak tetvesek. Nálatok meg sok - adófizetői pénzből nektek épített - lakásban bizony ott a fürdőszoba. Amit nem tudtok használni. Lásd ezügyben bizonyítékokért EZT a cikket és az abból induló linkeket. Várjuk a cáfolatokat, barátom!)
Figyeljetek egy picit: a mai 8 éven aluliak fele roma származású. (Kuruc.info: Köszönjük, hogy Te is beismerted ezen igazán riasztó tényt!) Azt jelenti, hogy az iskolapadban is kénytelenek lesznek egy padban ülni. Ha nem tanulunk meg egymás mellett élni, egymást elfogadni, ha hagyjuk, hogy még a politika is csak elnyomjon minket, akkor sajnos igaza lesz Döbröginek ( csak múzeumban fognak minket látni ), és a szélsőségesek nyíltan írtani fognak minket, aminek nagyon sokan örülnek, és tapsolnak otthon, hogy végre sikerült megint egy családot felrobbantani ... mindazt elfelejtve, a zenei, művészeti kúltúránkkal emeljük az ország imázsát (Kuruc.info: köszönjük, de az a 100-200 bazsevátor... bocsánat, zenész [akik egy részének a külföldi csenéseiről, lopásairól azért lehetne beszélni – még a Száztagú Cigányzenekar kapcsán is! Nesze neked országimázs!] nem fogja ellensúlyozni a 700 000+ bűnöző által kialakított képet. Mert mit lát a külföldi, ha idejön? Bűnözést. És még csak az a legjobb, ha az történik vele, mint a Halászbástyánál a neves, dollárszázmilliós veszteséget okozó leköpős eset, és nem ölitek meg, raboljátok ki!), hogy a Kádár korszakban felépítettük az országot ... (Kuruc.info: 1.) nem tettétek. Ha valóban olyan jó munkaerő lettetek volna, azaz valóban építettetek, alkottatok volna, akkor nem az lett volna az első dolguk a munkaadóitoknak, amikor megszűnt az őket is gúzsba kötő kényszer-foglalkoztatottság intézménye 1990-ben, hogy lapátra tegyenek benneteket. Igen, túlnyomórészt benneteket – sokkal-sokkal nagyobb arányban, mint a fehéreket. Vajon miért pont titeket, és miért nem a magyarokat? Tán csak nem azért, mert Kádár alatt, bár munkahelyetek volt, dolgozni nem dolgoztatok? 2.) Rendben, tegyük fel, ti "építettétek" fel Mo.-t. Ez feljogosít benneteket arra, hogy leromboljátok? Hogy mindent, ami fémből van, sínektől, gyárszerkeszeteken és mindenféle kábeleken, akkumulátorokon át az árvízvédelmi berendezésekig mindent, kivétel nélkül mindent ellopjatok, és így gyakorlatilag leromboljátok az országot?!)
Nagyon rossz úton járunk ... és a megoldás felé egy nagyon hosszú út ( lungo drom ) vezet ...
Próbáljon meg mindenki a saját életét rendbe tenni, a saját családját szépen, egészségesen fenntartani, utánna foglakozzanak azzal, hogy kin tudnának segíteni, és majd csak utánna keressék a bűnbakkot, vagyis minket, mert ugye mi vezettük az országot ide, ahol van: mi mert mikapunk segélyt, az ország vezetői nem, akik milliókat keresnek havonta a semmiért, ők nem hibásak, csak mi. (Kuruc.info: Az ártatlanbárányka cigányság mint "bűnbakk" (két k-val – röhej...)? Ha nem pazarolnánk rátok – segílyek, az általatok okozott kár rendezése, felszámolása [pl. kábelek, sínek, síncsavarok, közlekedési táblák, vasszerkezetek, árvízvédelmi gátak stb. pótlása] stb. kapcsán – évi 2000-3000 milliárdot, ami a GDP-nek már jelentős része, akkor beszélhetsz. És akkor még nem is beszéltünk a pénzben nem mérhető gyilkosságokról, bűnözésről; arról, hogy magyarok millióinak az életét nyomorítjátok meg, hogy magyar gyerekek százezrei lesznek versenyképetelenek [nem tanulhatnak normális körülmények között] amiatt, mert veletek, a ti antiszociális, szó szerint tetves purgyéitokkal kell egy osztályba járniuk... Igen, Ti vagytok jelenleg – a cionista politikusok mellett – Magyarország legfőbb rákfenéi. De ne aggódj, ugyanígy gyűlölnek benneteket mindenhol, ahol jelentősebb számban jelen vagytok: Szlovákia, Románia, Finnország, Olaszország, Spanyolország. Biztosan ok nélkül...)