Bár ez nem szűk értelemben vett híradás (inkább egy blogbejegyzéshez hasonlítható; hírértéke max. annyi, hogy épp az előbb "értekezett" az ügyről Czirok Péterünk, amin azonnal "bekattantam", és elhatároztam, azonnal helyreteszem), de mivel mi vagyunk messze a legolvasottabb médium cigányügyben, úgy érzem, fontos egyszer és mindenkorra tisztázni, mit válaszoljunk a cigányfajvédők egyik kedvenc érvére: arra, hogy szegíny romákok azért bűnöznek, mert a magyarok is.

A magyarok is úgymond sikkasztanak, lopnak: pl. szoftvert, MP3-akat, DVD-filmeket töltögetnek a Netről. Ezzel egyrészt azt akarják mondani, hogy ha a magyarnak szabad, akkor a cigánynak miért ne lehetne az. Másrészt azt, hogy kussoljunk csak el, mi is bűnözünk, úgyhogy egy szót sem szólhatunk, mert egyenlő mód sárosak vagyunk.

Egyik eklatáns példája ezen "érv" használóinak Czirok "LIFE" Péter, Mohácsi Erzsébet utánfutója és talpasa, a kényszer-integráció tűzzel-vassal kikényszerítése miatt megannyi fehér gyerek életének, jövőjének tönkretevője, aki a változatosság kedvéért ma is elsütötte azt. A következőt írta a drága: "A [cigány]bűnözés elharapózása sem egyéb, mint a társadalmi, politikai morál leképződése. Lopnak [a magyarok] fent, lopnak [a magyarok] középen - szinte büntetlenül - és lopnak lent [a cigányok]. Hogy egyre többen vannak lent, az pedig evidens..."

Menjünk sorban.

Először is, tisztázzunk pár dolgot:

1.) a magyarok bűnözési arányszáma lényegesen alacsonyabb, mint a romáké. Nem csak kulturális okokból (európai, fehér társadalmakban valóban bűn az, ha valaki bűnözik). Azért is, mert egyszerűen nincs alkalmuk, lehetőségük arra, hogy bűnözzenek.

Például egy iskolai tanárnő, egy ápolónő, egy nem magas pozícióban levő közszolga (és ilyen kb. 800 000 van, ami a dolgozók jelentős része!) mit tudna ellopni? A krétát, gézt, vattát, vagy A/4-es papírokat, filceket, maximum. Azokat se kereskedelmi mennyiségben, hanem mondjuk egy dobozzal / csommaggal hetente, és akkor már talán túloztam is. Tudna adót sikkasztani, ha egy állami cég vezeti az adónyilvántartását, és az fizeti be előre (!) az adóelőlegét? Tééényleg? Még egyszer elmondom: a közszolgák túlnyomó többségéről beszélek, a munkavállalók kb. 30-40%-áról!

2.) nehéz összehasonlítani a magyarok (állítólagos) tipikus bűnelkövetési módjait: a kréta-, szoftverlopást a cigányokéval: a gyilkosságokkal, rablásokkal, házak elvételével (lásd pl. a legutóbbi kapcsán EZT), vagy csak egyszerűen az iskolai terrorral (az új, dombóvári eset linkje ITT).

Ha egy fajvédő azt mondja, hogy a szoftverlopás semmivel sem jobb, mint a romák által előszeretettel űzött mások életének elvétele, a rablógyilkolás, a lincselés, az egyszerűen nincs magánál.

3.) apropó, szoftverlopás, MP3- és videotöltögetés. Most ne beszéljünk arról, hogy valszeg a cigányok sem boltban veszik ezeket. Abban a legtöbben egyetértenek, hogy az így keletkező bevételkiesés (a hanganyag/szoftvergyártók, művészek, terjesztők stb. kára) közel sem akkora, mint amekkora a lemásolt anyagok eredeti értéke. Egyszerűen azért, mert az emberek max. a tizedét vennék meg a letöltött játékaiknak, filmjeiknek akkor, ha csak legális úton juthatnának hozzá azokhoz.
4.) arról meg ne is beszéljünk, hogy ki az adócsaló. A fajvédők kedvenc érve ui. az, hogy a magyarok adócsalók, bezzeg a romák, azoknak esélyük nem lenne ezt tenni. SZJA-t, mivel a túlnyomó többségük nem dolgozik, annyira valóban nem, de van annyi, de annyi másfajta adónem... Talán nem véletlen, hogy Magyarország jelenleg legnagyobb adócsalója Gáspár Győző öccsének a felesége, Rácz Judit Filoména. Cigány. De ez semmi! Olvassuk csak el EZT! Hoppá! Na ki is az adócsaló, fajvédők?!

Térjünk vissza az alapkérdéshez.

Jó, legyen, fogadjuk el azt a képtelenséget, hogy a magyarok éppen olyan mértékben bűnöznek, éppen olyan mértékben iskola- és munkakerülők, korruptak, mint a cigányok, így a mokkák megérdemelten törvényszegők, és egy szavunk sem lehet, nem ugathatunk cigánybűnözésről.

Igenám! De nézzünk már kicsit külföldre! Nézzük meg mondjuk Finnországot! Azt a finnországot, amely az elmúlt években a legkevésbé korrupt ország volt az egész földtekén; bár igaz, hogy a 2008-as adatokban az 5. helyre csúszott vissza: Dánia, Új-Zéland, Svédország és Szingapúr mögé. Tessék mondani, ha valóban igaz az, amit a cigányfajvédők állítanak (az, hogy szegíny romákok azért bűnöznek, mert "a többségi nemzet korrupt"), akkor hogy lehet az, hogy az antikorrupt Finnországban a cigányok épp olyan mértékben bűnöznek, épp olyan mértékben iskolakerülők és analfabéták (hivatalos statisztika ITT), éppen olyan mértékben élősködnek, rokkantnyugdíjaztatják magukat, éppen ugyanolyan mértékben drogoznak, mint nálunk?!

De beszélhetünk akár a szintén cigányfertőzött Spanyolországról is. Igaz, közel sem teljesítenek olyan szépen, mint a finnek ("csak" a 26. helyen vannak, miközben a finnek az 5.-en, mi pedig a 46.-on), rájuk is igaz az, hogy a cigányságuk ugyanúgy, ugyanolyan mértékben bűnöző, iskolakerülő stb., mint nálunk. Ezt ráadásul hivatalos statisztikák igazolják. Vajon miért?!

Nézzük mondjuk az Egyesült Királyságot, amely a korruptsági listán csak a tizenhatodik. Utálják arrafelé is a cigányokat, mert bűnöznek, élősködnek. Talán nem véletlen, hogy a Sun, messze a legnagyobb példányszámú bulvárlap, címlapon szokott arról értekezni (példa ITT; egy újabb, általunk időhiány miatt nem idézett cikk a szintén 16. Írországról pedig ITT, a Szent Korona Rádión található), hogy a cigányok mit csinálnak. Tessék mondani, azért bűnöznek szegín' angliai, ill. ír romákok, mert azt "eltanulták" a többségi nemzettől?!

Azt hiszem, mindezen érvek egyszer s mindenkorra "helyreteszik" a cigányfajvédők eme úton-útfélen hangoztatott szólamát.

Kuruc.info – Arppi S.