Frissítés (jan. 17. 22.24): Olvasó: Már régebben láttam a neten, de ismét előkerestem, mert kapcsolódik a cikkhez: a helyi cigányok értelmi színvonaláról.  

//www.youtube.com/watch?v=lWzdLiWnDo0

Érdemes végignézni a videót, hogyan kezdi a biztosan nem sitten kitetovált, fiatal versenyző. Annyira sokszor láttam már ugyanezt, teljesen tipikus cigány viselkedés. Teljesen szerényen kezdi, nyugodtan, és egy szemrebbenés nélkül hazudik bele a kamerába, hogy ő már épp a Retek Klubot akarta megkeresni, mert neki annyira nagy problémája van. Ezután egyre inkább lovallja magát bele, szinte már az őrjöngésig, a hazugságaiba, és ehhez azonnal, szemrebbenés nélkül képes igénybevenni akár a gyermeke, akár a felesége segítségét - ez utóbbi pedig a háttérből bíztatja hites urát.

Majd, mivel látja, hogy a riporter - feltehetően - nem ájul el az ő hatalmas lelki és anyagi problémái hallatán, azonnal taktikát vált, észleli, hogy ez így nem lesz jó, ekkor jön az öngyilkossággal fenyegetőzés, a halott testvér emlegetése. Hát sajnáljuk már meg szegény cigánygyereket na... Aki cigánygyerek, bár nem buta! (Kuruc.info: évszázadok óta ezzel a teatrálitással próbálják meglágyítani az emberek szívét – lásd ezügyben EZT, ahonnan az ügyben többek között egy Romapage-cikk is linkelve van. Rájuk aztán meg nehéz azt mondani, hogy rászístákok lennének…)

És szintén egy tipikus viselkedési forma, hiszen ebből az állapotból azonnal meg tudja mutatni a cigány, hogy igazi ösztönlény, mert ahogy kinevetik, vagy megmosolyogják a gádzsók a nagyhalált, amit előad, azonnal átmegy támadásba. Szerintem csak a kamerának köszönhető az, hogy nem lép utána a mocskos gádzsónak, aki meg merte mosolyogni színészi teljesítményét. Egyébként ama tényre a Tisztelt Nézők figyelmét felhívnám, hogy egy csepp könny sem esik ki a szeméből a féregnek!  (Kuruc.info: miért esne? Szerepet játszik - színész. Ahogy már említettük, évszázadok óta ez náluk a túlélés egyik eszköze.)

Nos, hát ezek a mi cigányaink. Odaszarnak, piszkolnak mindenhová, ahol csak megjelennek. Honnan lehet tudni, hogy egy betörésnél, rablásnál valószínűleg cigány volt az elkövető? Nézzük meg a környező bokrokat, a fal mellékét, a WC-t a lakásban, hogy használta-e valaki. (Kuruc.info: biztos, hogy a WC-t? Inkább a “sz@rjunk a szoba közepére”-mentalitás náluk a menő – különösen, hogy a legtöbbjük az angol WC-t nem is tudja használni. Lásd: az ürülék szakrális szerepe és a kirabolt áldozat megbecstelenítése, további megalázása [“látod, túljártunk az eszeden, kiraboltunk, hülye, ostoba gádzsó”] ezen keresztül is.) Ha igen, 100 %, hogy cigány volt az elkövető, ezt tapasztalatból mondom. Ezek csak erre valóak, hogy mindent tönkretegyenek maguk körül, amit csak találnak. Az állatvilágban az ilyen lényeket parazitának hívják, és ahogy csak lehet, tiltakozik ellene a gazdaszervezet, és próbál tőle megszabadulni. A természet már felérte ésszel, mi magyarok még nem...

Érdekes lenne csinálni egy felmérést, hogy a társadalomnak egy évben mennyibe kerül ez az egymillió ember - dehogy ember, lény, ebben a pici hazában. Itt értem azt, amit egy év alatt tönkretesznek, kiutalt épületek, azok környéke, satöbbi. Az általuk az állami cégektől ellopott színesfémek értéke, a betörésekkel okozott kár, a jobb esetben átvert, rosszabb esetben agyonvert idősektől elvitt értékek. Az élet értéke felbecsülhetetlen. (Kuruc.info: már több ilyen becslést is közzétettünk. A segílyek, az általuk igénybevett szolgáltatások, az általuk okozott, pénzben mérhető károk felszámolása, hibák kijavítása együttesen 2000-3000 milliárd Ft-ot tehet ki. Orvos, tűzoltó, gyógyszerek [közgyógyellátás], áram, gáz, víz [lásd még: “védett fogyasztó”], a károkozásuk helyreállítása: pl. a távközlési, igen drága kábelek megdézsmálása esetében sokszor százmilliós ez a nagyságrend! Az általuk – kábellopás, sínlopás, síncsavar-lopás – bekövetkező (tömeg)szerencsétlenségekben tönkremenő járművekről nem is beszélve. Ez mind, mind a mi zsebünkől megy… és akkor még az emberi tényezőről nem is beszéltünk: meggyikolt magyarok; a cigányokkal az iskolában összekényszerített fehérektől az oktatás drasztikusan visszaeső színvonala miatt elvett jövő stb. Igen, kimondhatjuk, hogy a putris [figyelem, nem a teljes, "csak" a putris!] cigányság rákfene a nemzet testén. És ezt nem csak mi mondjuk: minden egyes, cigányfertőzött országban ugyanez az emberek véleménye. Még a finnek is, akiknek, szerencséjükre, csak ötvenedannyi cigányuk van, szintén mint rákos daganat gondolnak rájuk…Pedig nekik majdnem két nagyságrenddel kevesebb ilyen parazitájuk van – és mégis kihúzták náluk is a gyufát!)
Én meg merek rá esküdni, hogy enélkül az egymillió semmittevő, semmit sem termelő, de mindent megkapó népcsoport nélkül röhögtünk volna ezen az egész válság mizérián. (Kuruc.info: ha nem is gond nélkül, de sokkal-sokkal könnyebben…) Ezek a fentebb felsorolt dolgok a mi adóforintjainkból mennek el. És akkor, amikor mindezek ellenére zoknak az  értelmes embereknek, akik ugyanezekkel tisztában vannak, mégis segíteni akarnak rajtuk, felújítják az orvosi rendelőt, gyógyítják a prudékat, így hálálják meg, hogy a frissen festett falat ürülékkel kenik össze? Na, ez már mindennek a teteje! (Kuruc.info: ez az ő “színvonaluk”…)

Egy felháborodott olvasó, aki túl sokat találkozik ezzel a népcsoporttal.

Ha netán érdemesnek találtatik, és megjelentetitek eme kis irományt, a nevem, vagy e-mail címem ne jelentessétek meg, mert igen könnyen az állásomba kerülhet...
Előzőleg írtuk: Frissítés (jan. 17. 17.29): Figyeljük meg a papírverzióban a következőket:

"Színes fotót is mellékelt az illető az íráshoz, amelyen egy, a mosdó falára felkent jókora fekália látható."

Hát igen, a cigányság körében szakrális emberi ürülék – lásd ezzel kapcsolatban EZT és az onnan induló linkeket pl: "Betörtek a rendelőbe is, szó szerint összeszarták, összekenték az ürülékükkel a hófehér falakat" és “Lidérces álmaimban jön elő, hogy amikor lepusztítva otthagyták, ürüléket találtunk a televízió kibelezett, üres dobozában.”

Több, mint elgondolkodtató, hogy miért jelenik meg az ugyanaz a cikk a heol.hu-n rendszeresen átírva, megcsonkolva. Most pl. egy alapvető tényt kihagytak a heol.hu verzióból - viszont hozzáírtak érdektelen részleteket. Tán csak nem ugyanaz volt a magyarázat, amiért a Népszabadság nem publikálta online a roma rabszolgakereskedőkről szóló, korrekt cikkét, és csak azután tette azt ki, amikor mindezt szóvá tettük? Ki tudja…

Eredetileg írtuk: Állandó konfliktusok, rongálás, veszekedések, lopások. Egy gyermekorvosi rendelő mindennapjai Gyöngyösön.


Városszerte terjed a híre, hogy az egyik gyöngyösi gyermekorvosi rendelőben gyakorlatilag maguk a páciensek teszik pokollá az ott dolgozók életét, akadályozva a gyógyítást.

Az érintett doktornő, Dr. Márkus Margit is megerősítette, hogy mindennapossá váltak a garázdaságok a rendelőjében. Most a cigány kisebbségi önkormányzat segítségében bízik. (Kuruc.info: ha bárkinek a legcsekélyebb kétsége lett volna afelől, hogy, természetesen, cigányokról van szó…) A körzetben, az 1300 fős praxishoz tartozók túlnyomó része ugyanis az Északnyugati városrészből, azaz „a Durándából" kerül ki. (Kuruc.info: ami egy teljesen cigány putritelep)

A rendelőből rendszeresen eltűnnek a gyerekeknek kirakott filctollak és papírok, de loptak már el a váróból széket, az udvarról csúzsdát, és a szülői adományokból összegyűlt játékoknak is gyorsan lába kélt. Ráadásul, ha mindezeket valaki merészeli szóvátenni, az „elkövetői kör", oly erőszakosan ad hangot ellenvéleményének, hogy nem egyszer alakult már ki verekedés emiatt - állítják többen.

– Tényleg sok a baj egyesek viselkedéskultúrájával – válaszolta megkeresésünkre Czékmány Krisztina, a gyöngyösi kisebbségi önkormányzat vezetője, aki azt tervezi, hogy a legproblémásabb szülőkkel és fiatalokkal egyesével próbálnak majd elbeszélgetni. Meg szeretnék értetni velük, hogy hangoskodásuk zavarja a nyugodt gyógyító munkát. Ugyancsak tervezik, hogy a kisebbségi önkormányzat egy-egy tagja rendelési időben mintegy felügyeletet ad a rendelőben. Hogy rend legyen.

Dr. Nagy Éva szakfőorvos, gyöngyösi háziorvos arról tájékoztatott: kész, kidolgozott programok állnak lehetőségre a romák egészségnevelésére, amelyek - csekély költséggel - javíthatnának a valóban siralmas helyzeten. Nem csak a szóban forgó rendelőben uralkodnak ugyanis ilyen, a gyógyító munkát már-már ellehetetlenítő állapotok. Mint fogalmazott: sajnálatos módon sem az önkormányzat, sem az illetékes bizottságok részéről nem mutatkozik fogadókészség az említett programokra. Holott a doktorok évről-évre jelzik, kérik a megfelelő fórumokon.

Bozsik István, a város egészségügyi bizottságának elnöke korábbi cikkünkben úgy nyilatkozott, hogy más programok, akciók mellett tervezik a romák egészségprogramjának megvalósítását is. A költségeket még nem mérték fel, de a városi egészségügyi koncepció felülvizsgálatában ez a téma is szerepelt.

(HEOL; vannak olvasói megjegyzések is. A cikk papírváltozata ITT található (“reimre” szkennelése); kicsit bővebb, mint az általunk átvett online verzió.)