Háziorvosra támadtak cigányok a Komárom-Esztergom megyei Dadon. A rendelőbe eszméletlen állapotban vitt be egy férfit a népes család, amely már az újraélesztés alatt is fenyegette az orvost. A halál beállta után azonban rá is támadtak.

A rendelőbe szombat este vittek be egy eszméletlen férfit, akinek a családja már az újraélesztés alatt be akarta törni az ajtót, és fenyegette az orvost. A férfi életéért több mint fél óráig küzdöttek, de nem sikerült megmenteni. A rokonok ezután betörték az ajtót, és rátámadtak az orvosra, akit csak a kiérkező rendőrök tudtak kiszabadítani a kezeik közül. Először Oroszlányból jött két rendőr, majd ők a helyzetet látva további erősítést hívtak Tatabányáról.

„A rokonság megdöbbentően viselkedett, a rokonság egy része, inkább úgy mondanám. Ordítoztak, szidalmaztak, kivégzéssel és feljelentéssel fenyegettek valamennyiünket, az egyik közülük ököllel csapkodta az ajtót, ezek az ajtók meg is sérültek. Ennek nyoma van, rendőrségi feljegyzés történt az esetről, utána pedig rendőröket kellett hívnunk, mert egyszerűen féltünk” – mondta el a Hír Televíziónak Úr Mihály, Dad háziorvosa.

Az orvos fél tovább dolgozni, a pálya elhagyásán gondolkozik, mert – mint elmondta – nem ez volt az első eset, hogy munka közben romák támadtak rá. A rendőrség közfeladatot ellátó személy bántalmazása miatt indított eljárást.
(hírTV - MNO; a cikk változtatás nélküli átvétele)
Olvasó: T. Kurucok!

Mint helyi lakos, helyreigazítanám a HírTV és a MNO baromságát. A 'Meghalt a rokon, rátámadt az orvosra a népes roma család' cikkhez annyit, hogy a történet nem Dadon, hanem az oroszlányi rendelőintézetben történt. Csak az orvos dadi, akit lincselni akartak ezek az emberen aluli lények. Még egy kis extra a dologhoz, hogy a helyi kábeltévé is készített riportot az ügy kapcsán és a cikkben nem azt hangsúlyozták, hogy csak ezek a Homo sapiensek ennyire primitívek, akik élhetetlenné teszik a várost, hanem a riport fő témája, a "miért kell hangsúlyozni, hogy roma?". (Kuruc.info: tipikus ballib...)

Egy olvasótok
Kuruc.info: Köszönjük az információt!

Ami pedig az eredeti cikk utolsó gondolatát illeti: azt, hogy a megtámadott orvos más, putriscigány-mentes helyre kíván költözni. Erről az igen közismert jelenségről (ugye, emlékszünk a rászízmussal igazán nem vádolható Népszabadság (!) tiszabői riportjára? Vagy arra, mit mondott a szintén cigányok által megvert gyöngyösi orvos?) már sokat írtunk: igen, menekülnek a gyógyítók az ilyen helyekről. Az orvosnak lesz munkája, sőt, putrismentes munkája lesz – ha máshol nem, hát külföldön (különösen az orvoshiánnyal küzdő Skandináviában), ahol két kézzel kapnak a magyar orvosok uán. Viszont a putrisnak nem lesz orvosa. Megpróbálhatják a fajvédők, a törvényhozók, hogy kényszerítik az embert a társadalom szocializációs alját képező elemeinek ellátására, de nem biztos, hogy sikerülni fog. A részeges, tisztátalan kezű deviáns cigány pedig még nálam is csúnyábban varr sebet. Azt kapják putrisaink, amiért megdolgoztak már jó régóta: nem lesz orvos, aki gyógyítsa őket.