A minap már hírt adtunk arról, hogy Havas Henrik alaposan kiosztotta az országos cigányvezetőket legújabb műsorában. Időközben a C-PRESS publikálta honlapján az anyagot; ITT érhető el. (A jobb keret tetején, fent.)

13:50-től válik érdekessé a dolog – egészen az adás végéig.

A fenti adást lejátszani nem tudó (pl. iPhone-os) olvasóink türelmet kérünk: a YouTube-os áttöltést is intézzük, de egy ideig el fog tartani.
Frissítés (jan. 31. 0.26): a C-PRESS oldala jó ideje nem elérhető. Dolgozunk a YouTue-os feltöltésen, de nem egy perc, mivel rengeteg anyagról van szó.
Frissítés (jan. 31. 14.18): Megvannak a YouTube-os videók!! Szép sorban az öt alább. Ahogy már írtuk, a 13. perctől (ez kb. a második videó negyedik perce) érdemes nézni, ott “gyorsulnak fel” az események. Előtte is azért történik egysmás, pl. kiderül, hogy mennyire síkhülye és műveletlen ez a Rostás-Farkas nevű polihisztor, művészlélek, (pénz?)költő. Vele kapcsolatban idézünk egy Uborkás Gyilkos-hozzászólást:

"Végignéztem ezt a Havas-féle cigányvajdainterjút, rendesen osztotta [Havas] őket, mást nem tudtak csak mellébeszélni ill.  mindegyik azt hazudta, ha pénzt és hatalmat kapnának, akkor pikk-pakk megoldaná a helyzetet. Na persze, ezt már ismerjük...

Köztük volt ez a Rostás-Farkas nevű cigányíró, mindenttudó, saját bevallása szerint a cigány történelem és kultúra messze földön legnagyobb tudósa, aki számtalan állami díjjal, kitüntetéssel büszkélkedhet. Na mondott ez olyan ökörségeket, hogy lefordultam a székből, úgy röhögtem. Kezdte azon, hogy a cigányok úgy i. sz.  1000 körül jöttek a Kárpát-medencébe és az itteni Zsigmond királytól azonnal menlevelet kaptak. Nos jó lesz az i. sz.  1400 körülnek is és az említett király is évszázadokkal később élt. Havasnak arra a kérdésére, hogy miért jöttek ide, azt válaszolta, hogy úgy i. sz.  1000 (!!!) körül, amikor elvándoroltak, India Angol gyarmat volt és egyrészt üldözték őket a helyiek (vajon miért is?) és jó angolok is elhurcolták őket, az angol kávéházakba zenélni.

Mi van????-mondom magamban.

Hol volt akkor még India angol gyarmat?

Hol voltak akkor még arra angolok?

Hol voltak még kávéházak? (Amikor ideértem gondolatban elképzeltem, hogy a jó Oroszlánszívű Richard a keresztesháborúba menet, teljes vértezetben, töbtízezres hadsereggel betér egy kávézóba, rendel egy capuccinot mindenkinek és bazseváltat a cigányokkal, majd elsiet a Szentföldre hadakozni. :-))) )

És végül:hol a bús pics@ba láttak volna még akkor a cigányok hegedűt?

Rögtön le is szűrtem, hogy ez a faszi ugyanúgy hazudozik mint az összes többi cigány, de még ahhoz is hülye, hogy valami hihetőbb halandzsával álljon elő.

És ez a cigány történelem és kultúra nagyágyúja!!!

Akkor milyen lehet a többi?"
Frissítés (febr. 4. 1.18):  Olvasóink a Havas vs. cigányvajda-vitáról

Na lássuk a videót: