Miskolc - A miskolci SZDSZ megdöbbenését fejezte ki Pásztor Albert leváltásával kapcsolatban és meggyőződésük, hogy vissza kell helyezni a leváltott miskolci rendőrkapitányt a pozíciójába.

"A miskolci liberálisok megdöbbenve értesültek Pásztor Albert leváltásáról. Ismerjük a kapitány úr munkáját, tiszteljük korrekt, őszinte, a probléma megoldására és nem elfedésére törekvő gondolkodását. A kapitány úr már több alkalommal szólt a Miskolcon kialakult bűnözési szokásokról, annak társadalmi vetületeiről, de sajnos a mai képmutató világunkban sok visszajelzést, segítséget nem kapott azoktól, akik ma ítélkeznek felette. A miniszter úr lépése csak a szélsőséges indulatok felerősödését támogatja, nem segíti azt a párbeszédet, amelyet Pásztor Albert munkájával próbált erősíteni. Egy kommunikációs hibáért nem lehet senkit elítélni, megbélyegezni. Meggyőződésünk, hogy Pásztor Albertet vissza kell helyezni pozíciójába, ebben érdekelt Miskolc város minden polgára. Miskolc, 2009. január 31. T. Asztalos Ildikó SZDSZ miskolci elnöke"

Keretes anyag: Gusztos Péter pénteken levelet írt Pásztor Albertnek

Pénteken Gusztos Péter az SZDSZ frakcióvezető-helyettese arra várt választ, hogy Pásztor Albert miként tartja számon a bűnelkövető magyar állampolgárok nemzetiségét. "Faji alapú kartotékját magáncélra vagy a rendőrség keretei között vezeti-e, a származásvizsgálat alkalmazása kiterjed-e a sikkasztók és hivatali visszaélések bűnelkövetőire, vagy csak bizonyos bűncselekménytípusokra, lopásra, rablásokra?"
(BOON; vannak olvasói hozzászólások)