Először a hivatalos hírt idézzük, majd abszolút megbízható és szavahihető olvasónk levelét:

Nem a bántalmazás miatt halt meg a férfi Mályiban
Miskolc - Megtörtént az igaszságügyi szakértői boncolás a Mályiban elhunyt férfi ügyében, ami azt állapította meg, hogy a bántalmazás és a halál között ok-okozati összefüggés nincsen.

A vizsgálat során kiderült, hogy az 59 éves férfi tüdőgyulladás miatt hunyt el.

A bántalmazás miatt előzetes letartóztatásba helyezett két személyt - egy tizenhét éves mályi, és egy tizenhat éves sajóhidvégi férfi - szabadlábra helyezték, ellenük garázdaság vétsége miatt folyik az eljárás.

(BOON)

Kuruc.info: most felujjonghatnak a fajvédők, hogy, lám, tüdőgyulladásban halt meg a bácsi, és nem a cigányok miatt. Igen, de van ám oka a tüdőgyuszinak! Olvasónk levele:

Tisztelt Szerkesztőség!

Már írtam Önöknek Székely Béla halála ügyében. Sajnos igazuk volt, a rendőrség tényleg eltussolta az ügyet.

Az egyik nagyon közeli ismerősöm, barátom találta meg Bélát kedden este. Az árokparton feküdt, eszméletlen volt. A ruhája teljesen át volt ázva, mert 16,30 tájban el kezdett esni a havas eső.

Sikerült magához térítenie, de így is neki kellett beemelnie a kocsiba. Így ő is vizes lett a ruhájától.

Ha nem feküdt volna ájultan, hosszú ideig az esőben a földön, akkor nem kapott volna tüdőgyulladást. Nem jószántából és jókedvéből feküdt a földön az esőben, hanem azért, mert eszméletlen volt a tarkóütéstől és a sok rugdosástól.

Lehet, hogy csak én látom rosszul az ok-okozati összefüggést? A rend őrei figyelmen kívül hagyják ezt a tényt. Pedig a barátom a kihallgatáson elmondta, hogy ömlött az eső (és ugye hideg tél van - a szerk.). Az emberölésből így lesz garázdaság, amit egyszerű figyelmeztetéssel fog zárulni.

Kuruc.info: 1.) igen, ahogy a fenti hírből látható, már ki is engedték a két gyilkoscigányt. De ne csodálkozzunk… ahol a szintén bizonyítottan gyilkos Kozák Rajmundkát kiengedhetik, meg a liszkai vádlottak, a lincselők egyikét a kétéves fogság lejárata miatt, ott minden megtörténhet.
2.) Költői kérdés: a BOON, ill. a rendőrség miért nem vette számításba / közölte a tüdőgyulladás okát? Tán csak nem azért, mert akkor nem lehetett volna felmenteni a gyilkoscigányokat?!