Elégették Eva Rhodes holtestét - Alkalmazottja beismerte a bűncselekmény elkövetését
Igaznak bizonyult szerdai hírünk, ugyanis egyik alkalmi munkása ütötte agyon, majd égette el Bőnyön a brit állampolgárságú Eva Rhodest, a helyi állatmenhely vezetőjét. Ezt csütörtöki sajtótájékoztatóján Szabadfi Árpád dandártábornok, Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitány jelentette be.


A "norvég" gyilkos
Igaznak bizonyult lapunk szerdai híre, miszerint bűncselekmény áldozata lett a magyar származású, de brit állampolgárságú Eva Rhodes.  A 65 éves nő a Győrhöz közeli Bőnyön hozta létre a Csizmás Kandúr Alapítványt, mely kutyákat és macskákat befogadó állatmenhelyet működtetett. Tavaly szeptember közepén Eva Bécsben élő testvére jelentette be a nő eltűnését a rendőrségen, mely államigazgatási eljárás keretében próbálta meg előkeríteni őt.

A rendőrség 12 négyzetkilométert vizsgált át többször is Bőnyön,  nyom- és holttestkereső kutya bevonásával. Bűncselekményre utaló jelet azonban nem találtak. Négy napja bukkantak olyan nyomra, mely alapján elrendelték a nyomozást, elfogták a gyanúsítottat és az ő elmondása alapján kiásták a földből az áldozat megmaradt csontjait.

A részleteket Bánhalmi Zsolt ezredes, az eljárás vezetője, és Erdős István ezredes ismertette. Elmondták: egy ipari kamera által készült felvétel segítette az ügy felderítését. Eva Rhodes ugyanis tavaly szeptember 10-én a győri Tescóban járt egyik alkalmazottjával. Ezt a férfit kérte meg, hogy a bankkártyájáról vegyen ki pénzt. Ekkor fényképezte le az alkalmazottat a kamera.

A férfit azonban négy nappal ezelőttig senki nem ismerte föl a rossz minőségű fotón. A rendőrség nemrég meghallgatott egy olyan nőt, aki korábban szintén Eva Rhodes-nak dolgozott, s ő azonosította a fotó szereplőjét. A férfit Budapesten elfogták. A harmincéves A. Csaba ózdi lakos elismerte tettét, és megmutatta a helyszínt, ahol előbb leütötte a nőt, majd miután az életjelet nem adott magáról, órákon át égette. Az áldozatból nyolc-tíz jelentősebb csontdarab maradt, ezeket szerdán kiásták az állatmenhely területén.

Az alkalmi munkákból élő, büntetlen előéletű, érettségizett A. Csaba tíz napon át dolgozott Eva Rhodes-nak. Tavaly szeptember tizedikén este a fizetésen összevesztek, a korábban négy éven át bokszoló gyanúsított leütötte a nőt. Amikor látta, hogy meghalt, az udvaron az állattetemek elégetése miatt égő tűzre dobta. A nő teste szinte teljesen elégett. Maradványait az elkövető a közelben ásta el, aztán  magához vette Eva Rhodes laptopját, kevés készpénzét és Budapestre utazott.

Arra a kérdésre, hogy miként nem kerültek elő eddig Eva Rhodes földi maradványai, Szabadfi Árpád úgy válaszolt: a nyomot és a  hullát kereső kutyák bomló anyagot jeleznek, ebben az esetben azonban csak csontok maradtak az áldozat után. A maradványokat szakértők vizsgálják. A rendőrség indítványozza az őrizetbe vett gyanúsított előzetes letartóztatását.

(NOL)

Kuruc.info: a fentiekből természetesen nem derül ki, hogy mokka a tettes. Van azonban tovább! A Függelékben teljes egészében idézett, márc. 18-i Kisalföld-cikk kulcsmondata: “Az egykori modellt utoljára szeptember 10-én egy győri bevásárlóközpontban látták egy roma férfival.” Igen, ugyanaz a férfi (lásd: helyszín, cél, dátum), akiről a fenti cikk beszél, és aki a gyilkosságot elkövette. Bár a Népszabadság, természetesen, nem írta le az illető származását (fajvédő lap…), így szépen a más lapokban megjelent, az illető származását egyértelműsítő mozaikokat összerakva csak kiderült az igazság...

Amúgy meg: igencsak impulzívak romáink. Bár az illető érettségizett és büntetlen előéletű, de az ösztöneinek csak nem tudott megálljt parancsolni... két lábon járó gyilkológép, akárcsak a mi kis kedves Kozák Rajmundkánk, akit a magyar rendőrség házi őrizetbe helyezett gyilkossága után, ahonnan szabadon járhat bokszmeccsekre, -bulikra. Vajon ezzel az ózdi gyilkossal is ilyen kesztyűs kézzel bánnak majd a pékek? Finoman szólva: nem kizárt. Nálunk csak az kap letöltendőt, aki meg merészeli pofozni a cigányt  (barcsi srácok). Gádzsót ölő cigány? Ugyan már, az a kultúrájuk része, így nem büntethető. Ahogy a nevezetes szegedi, a rendőrségnek is hazudó, bűnbánatot nem tanusító, valamint gyilkosságot beígérő óvónő-verőket sem csukták le. Szép kis kettős mérce...

Függelék: a Kisalföld régebbi cikke

A brit parlamentben Eva Rhodes eltűnése
     
Bírálat érte a brit külügyminisztert, amiért nem tesz eleget a Magyarországon több mint fél éve nyomtalanul eltűnt magyar származású, de brit állampolgárságú Eva Rhodes egykori modell ügyének felderítése érdekében - írta az Evening Standard internetes kiadásában.

Eva Rhodes családja meg van róla győződve, hogy a 65 éves nő - aki egy állatmenhelyet üzemeltetett bőnyi tanyáján, Győr közelében - gyilkosság áldozata lett, de a magyar hatóságok nem hajlandók bűncselekményként kezelni az esetet.

Malcolm Rifkind brit parlamenti képviselő levélben fordult David Milibandhez, és azt vetette a külügyminiszter szemére, hogy nem tesz lépéseket az eltűnt brit állampolgár sorsának felderítése érdekében. A képviselő párhuzamot vont a decemberben Budapesten eltűnt Ophélie Bretnacher esetével. A francia diáklány ügyében folyó magyarországi vizsgálatba - Nicolas Sarkozy elnök közbenjárása nyomán - francia nyomozók is bekapcsolódtak, mert az eltűnt lány szülei nem akarták elfogadni, hogy a magyar rendőrség - Eva Rhodes esetéhez hasonlóan - nem talált bűncselekményekre utaló nyomokat. (Ophélie Bretnacher holttestét végül februárban találták meg a Dunában.)

"Ha a francia hatóságok képesek sikerrel fellépni egy ilyen ügyben, nem értem, hogy mi akadályozza az Egyesült Királyságot, hogy ugyanezt megtegye" - írta Rifkind. A képviselő Eva Rhodes osztrák állampolgárságú és Bécsben élő testvére, Judith Majlath nevében fordult a külügyminiszterhez. Majlath tavaly decemberben már írt levelet Milibandnek, de azóta sem kapott választ.

"Amikor egy francia állampolgár tűnt el hasonló körülmények között, a franciák elérték, hogy lépéseket tegyenek, és (Magyarországra) tudtak küldeni francia rendőröket. A brit külügyminiszter ezzel szemben tétlenül üldögél, és a magyar hatóságok kifogásait szajkózza" - mondta Eva Rhodes testvére az Evening Standardnak.

Eva Rhodes eltűnéséről és kereséséről a tekintélyes brit Telegraph is cikkezett.

Rhodest Magyarországon közigazgatási eljárásban keresték, és a szokásoktól eltérően egymillió forintos nyomravezetői díjat is kitűztek felkutatása érdekében. Az egykori modellt utoljára szeptember 10-én egy győri bevásárlóközpontban látták egy roma férfival. Eltűnése után a nő háza előtt álló autója nyitva volt, az irodáját feldúlták, és eltűnt a laptopja.