Összesen több mint 23 millió forinttal biztosították felül Tatárszentgyörgyön a helyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettesének a házát, amely április elején gyulladt ki és égett le.

Az ügyben tart a nyomozás, elkészült viszont az ingatlan-szakértői jelentés, amely szerint a ház és a melléképület 5 millió 6 százezer forintot ért. Korábban kiderült: az épületeket összesen több mint 28 millióra biztosították.

A rendőrség egyelőre nem vont le következtetéseket, további szakértői jelentésekre várnak, ilyen például a tűz okát és körülményeit felfedni hivatott végleges tűzvizsgálati jelentés.

A házat biztosító társaságnál a Független Hírügynökség megkeresésére később ígértek tájékoztatást.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, április 7-ére virradóra kigyulladt Tatárszentgyörgyön egy lakóház, a tűzeset körül már akkor több gyanús jelet találtak a rendőrök. Az egyik ilyen, hogy valaki belülről locsolta fel égésgyorsítóval és gyújtotta fel a házat. Mivel a településen korábban történtek romák elleni támadások, ezért elsődlegesen itt is felmerült a hasonló indíttatású bűncselekmény gyanúja, mert a ház tulajdonosa a helyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese volt.

Később kiderült, hogy a házra 20 millió forintos, a melléképületre több mint 4 millió forintos és az ingóságokra is négy és félmilliós biztosítást kötöttek. A rendőrség vizsgálta az "öngyújtogatással" kapcsolatos szálat is.

(Hírszerző)