Az elsődleges adatok szerint garázdaság előzte meg azt a bűntettet, amelyet szombatra virradóra követtek el a Borsod megyei Kazincbarcikán, ahol megkéseltek egy férfit, aki kórházba szállítása után életét vesztette.

Péntek este éjfél után nem sokkal Kazincbarcika belterületén riasztották a megkéselt férfihoz a rendőröket. A férfit kórházba szállították, de életét már nem tudták megmenteni, elhalálozott. Halált okozó testi sértés miatt indítottak eljárást eddig ismeretlen tettes ellen.
   
Az MTI a helyszíni információk szerint úgy tudja, hogy a 18 éves férfi ugyan roma származású, a bűncselekmény azonban nem kapcsolható össze a korábban az országban a romák sérelmére elkövetett más bűnesetekkel.

(HVG)

Kuruc.info: ismételjük meg a legfontosabbat: "a 18 éves férfi ugyan roma származású, a bűncselekmény azonban nem kapcsolható össze a korábban az országban a romák sérelmére elkövetett más bűnesetekkel". Ez mit jelenthet virágnyelven? Azt, hogy a támadó is cigány volt, nem csupán az áldozat. Ha nem az lett volna, akkor, ugyebár, nem lehetne kapásból kizárni a rászísta indítékot, hanem valószínűleg már ott vinnyogna az egész Mohácsi-klán meg SZDSZ-vezérkar, és mennének a telefonok a baráti nyugati sajtótermékekhez, hogy a rászísta mádzárok megint gyilkolják szegínromákokat.
Természetesen lehetséges az a verzió is, hogy fehér gyilkolta meg - erre utalhat a "garázdaság előzte meg azt a bűntettet" kitétel. (Egy-két helyi, meg nem erősített fórumos hozzászólása ezt teszi valószínűbbé.) Például: a cigány belekötött valakibe, vagy épp rátámadott. Az meg visszaütött - a fagyi visszanyalt. Most az egyszer pórul járt a támadó...