A kerepesi eset. Részletes beszámoló egy fiatal hölgy bántalmazásáról
Néhány napja ismét felkorbácsolta az indulatokat egy nyilvánosságra került videofelvétel, melyben cigány gyerekek és fiatalok egy történelmi Magyarországot ábrázoló pólót viselő fiatal hölgyet bántalmaztak. Az eset – mely ismét felháborította a társadalom együttérző tagjait – az egyik kerepesi iskolában történt, ezért Csíkhelyi Levente, Pest megye kapitánya intézkedett az ügy részleteinek megismeréséről, a verést elszenvedő hölgy biztonságáról és a további bántalmazás megelőzéséről.
A kapitány két további bajtársával alapos munkát végzett. Beszélt a videót az internetre feltöltő személlyel, továbbá Franka Tibor polgármester úrral, a kerepesi cigány kisebbségi önkormányzat vezetőjével, a sértettel, a Blikk és a Hír Tv kiküldött riportereivel, több helyi lakossal, valamint „www.magyargarda.hu” feliratú furgonjával látogatást tett a helyi cigánytelepen, a Gyár utcában.
Az eset a különböző helyről származó, ám egybevágó információk alapján a következőképpen zajlott:
A sértett mintegy két éve költözött a környékre, családja rendes körülmények között élő dolgos magyar emberekből áll. Nemzeti érzelmű magyarként, normális értékrendű, egyedüli újként nehezen tudott a jórészt züllött, részben cigány, részben magyar osztálytársai közé beilleszkedni, akiknek állandó céltáblájává vált. Aberrált, beteges lelkű, vagy gyáva évfolyamtársai többször megpofozták már, és ezeket fel is vették videóra, de nem tartották elég érdekesnek, ezért egy idő után törölték.
Június 15-én, az utolsó tanítási napon, amikor saját, nyolcadikos évfolyama két osztályából már csak néhányan voltak az iskolában, a kistestvére egyik osztálytársát, egy második osztályos kisfiút kezdtek vegzálni cigányok (egyes források szerint a sapkáját szakították szét). A fiatal lány egyedüliként a kisgyermek védelmére kelt, ezért először a pingpongasztal mellett kezdték el őt inzultálni (immár a teljes nyolcadikos évfolyam maradéka cigányok-magyarok vegyesen), majd videóra vették a korlátnál történt ominózus eseményeket.
Bár az itteni esemény legkegyetlenebb résztvevője egyértelműen a nyolcadikosnak bőven túlkoros cigánylány volt, aki őt a videofelvételen látható módon térddel többször is fejbe rúgta, az ügyben résztvevő többi néző illetve a felvétel készítője is egyértelműen ugyanolyan súlyos büntetést érdemel akár aljassága, akár gyávasága okán nemzetiségi hovatartozástól függetlenül. 
Az ügyben az iskola hivatalból rendőrségi feljelentést tett. Az eljárás eredményeképp – tekintve, hogy a bántalmazó csoport néhány tagjának már többször akadt dolga a rendőrséggel erőszakos cselekmények miatt, illetve mindegyikük elmúlt már 14 éves (volt, aki már 15 is) – valószínűleg letöltendő elzárásokat fog kiszabni rájuk a bíróság.
A Magyar Gárda bárminemű további támadás, vagy inzultáció esetén védelmet biztosít a sértettnek és családja valamennyi tagjának – a sértett bátor kiállására és szimpatikus gondolkodására való tekintettel – olyan mértékben, mintha saját gárdistánkat érné támadás,  azaz az esetleges támadó adott esetben a teljes Magyar Gárdával találja magát szemben.
Magyar Gárda, Országos Sajtóiroda