Az Érdi Lap jún. 18-i számának 2. oldalán (eredeti ITT) a következőt olvastuk:
A tolvajoknak semmi sem szent

Megszokhattuk már, hogy a tolvajok, vandálok ma már semmit sem tisztelnek, fémgyűjtők síremlékeket, köztéri szobrokat lopnak el, lefeszegetik Jézust a keresztről is, és akkor csak érdi esetekről beszéltünk.

Most Bántó Béla, az érdi mentőállomás vezetője mondta el, hogy a kiszálláson lévő rohamkocsit törték fel és lopták el belőle a nélkülözhetetlen GPS készüléket. A nehéz helyzetben lévő mentők sajnos saját erőből még egy ilyen, aránylag kisértékű eszközt sem tudnak gyorsan pótolni, ezért az Önkormányzathoz fordultak.

Segesdi János alpolgármester haladéktalanul segített, és saját keretéből vásárolhattak egy új készüléket.

Bántó Béla az alábbi köszönőlevelet juttatta el szerkesztőségünkhöz:

„Tisztelt Alpolgármester úr!
Az érdi mentőállomás dolgozói nevében köszönöm az Ön által nyújtott gyors és hathatós segítséget, melyet az ellopott GPS pótlásában nyújtott. A navigációs rendszer a mi munkánk megkönnyítésén túl, egyben az érdi lakosok érdekeit is szolgálja.
A további együttműködés reményében tisztelettel:
Bántó Béla állomásvezető, Érd, 2009. 06. 08.”

Reméljük, a most üzembe helyezett térfigyelő rendszer a jövőben segíteni fog abban, hogy megszabaduljunk a mindennapi életünket megkeserítő gazemberektől, részint úgy, hogy elriasztja, részint úgy, hogy a megfelelő helyre, a börtönbe juttatja őket. 

Kuruc.info: ez már a sokadik mentő/tűzoltóautó-feltörése a cigányoknak (lásd még EZT). Aztán majd csodálkoznak, ha egész egyszerűen megtagadják a mentősök, a lánglovagok, az orvosok, hogy cigányfertőzött utcákba menjenek ki, vagy ott praktizáljanak – lásd még Tiszabő esetét (plusz cikk ITT).