"Munka közben lopták meg a szolnoki tűzoltókat

Tiszabő | Tiszabőn nemcsak oltottak hétfőn a szolnoki tűzoltók, hanem keresték azt az egyedi, méteres habsugárcsövet is, amit ismeretlenek loptak le autójukról, miközben a lángokat próbálták megfékezni. A tűzoltók korábban is voltak már célpontjai hasonló akcióknak.

Lakástűzhöz riasztották hétfőn a kunhegyesi és szolnoki tűzoltókat. A lánglovagok fél órán át küzdöttek a tűzzel, mire teljesen sikerült azt eloltaniuk. Mint megtudtuk, azonban oltás közben ismeretlenek elloptak a szolnoki tűzoltók egyik autójáról egy méteres habsugárcsövet. Ennek érdekessége, hogy magával a járművel kapták azt a tűzoltók, tehát egyedi darabról van szó. Ezt azonban szerencsére nem kellett bevetniük az oltáskor.

Mivel a lánglovagok hamar észrevették, hogy eltűnt az alkatrész, azonnal körbekérdezték a helyszínen, az oltó jármű jobb és bal oldalán összesereglett ötvenfős tömegtől, hogy láttak-e valamit. Ám a jelenlévők nem tudtak vagy nem akartak érdemi információval szolgálni a cső „tartózkodási helyéről”.

Az ügyben rendőri intézkedésre is sor került, jegyzőkönyv is készült. Az ellopott cső értéke megközelíti a húszezer forintot. A rendőrség megerősítette a történteket. — Szabálysértési értékre elkövetett lopás miatt indult eljárás az ügyben — mondta el érdeklődésünkre Szabó Zita rendőr főhadnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. — Abban az esetben, ha a cső hiánya miatt a tűzoltás veszélybe került volna — amiről ezúttal nem volt szó, mivel nem is használták azt —, már minősített lopásról lenne szó. Ez büntetési tételben tér el a szabálysértéstől, és már büntetési eljárást von maga után. A körülményektől és lopási értéktől függően az ilyen esetekben akár már háromtól tíz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják az elkövetőt — tette hozzá a sajtóreferens.

Megkerestük Erdélyi Tibort, a szolnoki tűzoltóság sajtóreferensét is, aki azonban nem kívánta kommentálni az eseményeket.
Megkérdeztük az esetről Farkas Barnabást, Tiszabő polgármesterét is — aki egyébként a tűzoltáskor a helyszínen tartózkodott —, vajon mi a faluvezetés véleménye a lopásról.
— Milyen lopás? Nem volt ott semmilyen lopás! Senki nem vitt el semmit! Különben is, vissza lett az téve a helyére. Egyébként is, nem kellene ezt az újságban megírni! — adott választ érdeklődésünkre Farkas Barnabás, de további, érdemleges információkkal nem tudott szolgálni.
(Kuruc.info: ejnye, de primitív, átlátszó hazudozás! Igencsak hajaz a szállóigévé vált, a felsőszentmártoni Orsós József Lajos kisbíró-benyögést: „Hát én, kérem, nem láttam semmit. Valójában az is meglehet, hogy ott se voltam.". Az egyes helyi források szerint két elemit végzett, természetesen cigány Farkas sem áll magasabb szellemi színvonalon. És ez a debil Tiszabő polgármestere... akkor vajon milyen a többi?!)
*
A szerkesztő megjegyzése: Azzal, hogyha nem írná meg a Szoljon.hu az esetet, még nem lesz jobb semmi. Az lenne a jó és elvárható, ha legközelebb nem lopná meg senki a munkájukat végző tűzoltókat."
(szoljon; vannak kommentárok)
Kuruc.info: ahogy már többször írtuk, nem lenne szabad kimenni mentővel, tűzoltóval putriscigányokhoz, úgyis legtöbb esetben ez lesz a vége. Oldják meg maguk a cigányok a problémáikat, ha még arra sem képesek, hogy legalább azokat a nyüves mentő- és tűzoltóautókat ne fosszák ki, amik az ő megmentésükért küzdenek!
 Kapcsolódó (az egyik legújabb, hasonló eset a sokból): Egy újabb mentőautót törtek fel Budapesten a "norvégok"
Mentőautót vertek szét a véletlenül sem cigányok - képekkel frissítve (sok plusz linkkel a hasonló, orkok által elkövetett mentő/tűzoltó-fosztogatásokra, rongálásokra)