A Vastagbőr kitűnő, új kérdéseket felvető cikke következik. 

Aki hosszúnak találja a bevezetést, görgessen le a “Érdekes egy videó, szó se róla”-val kezdődő (közvetlen a videó alatti) részhez, ott kezdődik az igazán érdekes eszmefuttatás.

Apropó, mielőtt még belelendülnénk: egy olyan kérdés, ami még nem hangzott el. A sündőrség azt állítja, hogy kb. másfél hónapja “tudják”, hogy egy elkövető volt, az is vörös testszőrzetű és nem mokka. Tessék mondani! Miért nem dobták be a köztudatba legalább azt, hogy nem cigány? (A nyomozás érdekei miatt – hogy az állítólagos elkövető ne tűnjön el vagy fesse át a haját villámgyorsan – nyugodtan elhallgathatták volna, hogy vörös hajú. Elég lett volna a származását megemlíteni.) Igen, pont az EP-választások előtt. Ezzel igencsak kifoghatták volna a szelet a Jobbik vitorlájából. Egy ilyen aduászt ne használtak volna fel? Ugyanmár...

Gyanítjuk, azért nem került sor minderre, amiért a nagykanizsai, jún. 7-i (állítólagos) állonlövés köztudatba bedobására se. (Azzal kapcsolatos kérdéseinket és érveinket lásd ITT).
Aztán itt van ez az államtitok-téma. Demokráciában a bizonyítási eljárás során az információgyűjtés módját is közzé kell tenni. Ezt meg titkosítani akarják. Vajon miért? Miért lenne bármi takargatnivalójuk? Hiszen, legalábbis az elmondásuk szerint, minden világos, nem volt szükség besúgókra, nincsenek védett / védendő személyek stb. Akkor mégis: miért minősítik mindezt államtitoknak?!

Lássuk az eredeti cikket:
Megvan Nóri gyilkosa (?)

Elevenítsük fel az eseményeket:

2008. november 23-án hajnalban a kultúrházból hazafelé tartó 14 éves Horák Nórát megerőszakolták és megfojtották. Meztelen holttestét édesapja találta meg másnap. Senkinek nem kívánok hasonlót!

Fogalmam sincs, mi történhetett, csak elképzelni tudom. Mondjuk egy darabig várták haza a kislányt, aztán elaludtak a tévén. Reggel felébredtek, gondolták, Nóri alszik. Mentek ébreszteni, hát nincs sehol. Ijedelmet leküzdték ("nyugi, biztos egy barátjánál aludt"), végigtelefonálták az ismerősöket, a lány barátait. Na, ekkor jött az igazi, gyomorszorító félelem, de valószínűleg még akkor is nyugtatták magukat ("ez egy kisváros, nem eshetett baja"). Megszervezték a keresőcsapatot, apuka elment velük. Mentek, kerestek, kérdezősködtek, egyszercsak valaki felfedezte a földön fekvő lányt. Az apa elkezdett reménykedni, hogy talán csak részeg, de a szíve mélyén már sejtette, hogy baj van. Nagy baj. Futni kezdett, ahogy egyre közelebb ért, látta, hogy a lánya teljesen meztelen. És nem mozdul. Odarohant, ráborult, próbálta életre kelteni, majd ezt feladva legalább betakargatni meggyalázott testét. Mindeközben az őrület határán felfogta, hogy az imádott gyermeke, akinek kiskorában esti mesét olvasott, aztán megtanította biciklizni, később gyakorolta vele a matekot, hétvégén elvitte kirándulni, szóval akiért bármit megtett volna, ott fekszik holtan, miután megverték, megerőszakolták, megfojtották. Valószínűleg úgy rángatták el onnan...

A lány emlékére tartott demonstráción a város polgármestere, Répás József roma erőszakról beszélt, rendes vihart kavarva az országban. A média jobban foglalkozott a beszéddel, a megemlékezésen részt vevő Magyar Gárdával, Nóri iwiw-re feltöltött képeivel, mint magával a gyilkossággal.

Azóta eltelt több, mint 7 hónap, és egyre kevesebb hír szólt a nyomozásról, az utóbbi időben pedig teljes kuss volt. Nagy valószínűséggel tippeltünk arra, hogy a kislány brutális megölése a 11 millió forintos vérdíj ellenére bekerül a megoldatlan ügyek közé, pedig már február végéig 347 embert hallgattak meg, 92 DNS-mintát vettek, és több poligráfos vizsgálatot is elvégeztek. Eredmény nulla.

Egészen múlt hét péntekig, június 26-ig, mikor is felröppent a hír, hogy hajnalban elfogták a gyilkost, aki délután már beismerő vallomást is tett. A sajtótájékoztató résztvevői nem kívánták pontosan elmondani, hogy miként jutottak el a nyomozók az elkövetőhöz. Azt mondták, hogy az információszerzés módja államtitok(!). Tájékoztató a police.hu-n:

"Az ügyben 670 személyt hallgattak ki, illetve számoltattak el, 179 személytől vettek DNS mintát. Ezen túlmenően  21 fő poligráfos vizsgálatára is sor került.

A helyszínen rögzített nyomok szakértői vizsgálata soron kívül megtörtént. Az ügyben hemogenetikai szakértőt, orvosszakértőt, fizikai-kémiai szakértőt, nyomszakértőt rendelt ki a rendőrség.

A sértett mobiltelefonjának híváslistáját is elemezték, azonban az érdemi információt nem eredményezett.

A kitartó, áldozatos munka meghozta a várt eredményt. 2009. június 25-én egy DNS minta vizsgálatának eredményeként bizonyossá vált, hogy a nagy felháborodást keltő, brutális  bűncselekményt P. József 25 éves, kiskunlacházi lakos követte el. A férfit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai lakásán elfogták. Előállítását követően részletes beismerő vallomást tett.

A bűncselekmény elkövetőjét az illetékes bíróság a mai napon előzetes letartóztatásba helyezte."

A gyanúsított P.József 25 éves helyi lakos, akit kicsit furcsának írnak le az ottaniak: "Lelki beteg lehetett, a családja miatt. A szülei elváltak, az apja alkoholista volt, ütötte az anyját. A válás után nem sokkal az apja meghalt, a testvére felakasztotta magát - szerelmi bánata volt -, majd az anyukája körülbelül 6 évvel ezelőtt meghalt rákban. Én az utóbbi években csak annyit láttam belőle, hogy járkál, köszön. Én nem gondoltam volna, hogy ő tette" , "Ápolatlan volt, nagydarab, és mindig büdös volt nála, patkányok is lehetnek ott bent. Dadogott is, és meglehetősen fura volt, de az nem látszott, hogy ilyenre képes."

A gyilkosság után Kiskunlacházán, a kurucon és úgy általában az egész országban felröppent hírekkel, híresztelésekkel ellentétben P.József NEM roma. Biztos sokan csalódtak, mikor ezt megtudták, én örülök ennek. Bele sem merek gondolni, mi lett volna Kiskunlacházán és az országban, ha cigány az elkövető....

P. Józsefnél a házkutatás során a porsívóban megtalálták Nóri táskáját, iratait, telefonját, nyakláncát. A házról a sajtóban megjelent "elhanyagolt", "rendkívül szemetes" jelzők semmit sem adnak vissza a horrorfilmbe illő valóságból.

Érdekes egy videó, szó se róla. Olyan jó kis propagandafilm. Hosszú percekig mutatják a plombát az ajtón, jól lássa mindenki, érintetlen területre mennek. Ennek ellentmond, hogy az egyik helyszínelő szeméthegyet, szekrényeket figyelmen kívül hagyva egyenesen a porszívóhoz megy. Nem módszeres kutatás közben ér oda hozzá, hanem határozottan, minden mást mellőzve előveszi és kinyitja. Látnok lenne? Vagy csak szimpla hazugsággal állunk szemben? Ugyanis azt nyilatkozta a rendőrség, hogy P. Józsefet péntek hajnalban fogták el (alig mertek bemenni egy kutyától!), péntek délelőtt mentek ki hozzá helyszínelni, és péntek délután tett beismerő vallomást.

Ha a nyilvánvalóan vágott filmet úgy vágták, hogy csak a lényeges részek (= bizonyítékok megtalálása) látszódjon, miért van rajta a redőnnyel való szerencsétlenkedés?

Szemmel látható az is, hogy 2 személyi igazolványt és 2 lakcímkártyát találtak. Kié a másik? Azé a nőé, akit P.József állítólag már korábban megerőszakolt,és akinek a története alapján eljutottak hozzá a rendőrök? Jó lett volna, ha ezt is megemlítik, nem beszélve a 4 darab mobilról, amit a sajtótájékoztatón kiraktak szépen Nóri iratai mellé, pedig biztos, hogy nem az övé mind.

Hogyhogy nincs elszakadva a nyaklánc? Az éjszakai sötétben, a süvítő szélben, hóesésben ez az esetlen, tapasztalatlan férfi elbíbelődött a kapoccsal? Kockáztatva azt, hogy meglátják? Vagy nem ott történt a gyilkosság, ahol megtalálták a testét? Hanem mondjuk bent a házban?

Csupa -csupa kérdés ez a megfejtésnek szánt videó.

Ami az ügyben a legfurcsább, hogy a vörös hajú P.József körülbelül 200 méterre lakik attól a helytől, ahol Nóri holttestét megtalálták. Ráadásul a pénteki nyilatkozatokból az derül ki, hogy a rendőrök a gyilkosság helyszínén talált vörös színű fanszőrzetből durván két hónapja tudták, hogy egy fehér bőrű, szőke vagy vörös hajú férfit kell keresniük.

Kérdések:

1, Nem vittek kutyát
novemberben a helyszínelésre??? Ezek szerint nem, mert gyalogos nyomot 200 méteren nem vesztett volna el...

2, November 23-án megtalálják a fanszőrzetet, és következő év áprilisában tudják meg róla, hogy vörös színű? Vagy ennyi ideig tart kilogikázni, hogy az elkövető nagy valószínűséggel vörös, esetleg szőke hajú?

3, Ha tényleg találtak annak idején vörös fanszőrzetet, miért nem hozták nyilvánosságra azonnal? Remekül le lehett volna szerelni azokat, akik a kiskunlacházi sötét bőrű, fekete hajú, minden bizonnyal fekete fanszőrzetű cigányokat vádolták. Ne mondják, hogy a "nyomozás érdekeire való tekintettel, nehogy elszökjön az elkövető", mert nem hiszem el! Ezeknek hónapokig gőzük nem volt, kit keressenek, elég csak viszaemlékezni a nyilatkozatokra:

2008.12.29.: Ármos Sándor, Pest megye rendőrfőkapitánya

"Hamarosan eredmény várható az óriási közfelháborodást kiváltó kiskunlacházi gyermekgyilkosság ügyében. A nyomozás során már kétszáznál több tanút hallgattak ki. Szavai szerint "szorul a hurok" az elkövető körül."

2009.03.06.: Papp Péter, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója

"Nem fogja megúszni a büntetést a 14 éves Nóri gyilkosa, mert a rendőrök - több száz kiskunlacházi férfi elszámoltatásán túljutva - immár a tettes búvóhelyének közelében járnak. Jelenleg a Kiskunlacháza térségében lévő településeket fésülik át a rendőrök, és a tanyavilágot is nagyító alá veszik. Napról napra bővül a kihallgatottak köre, és a DNS-minták vétele is folytatódik. Nagyon sok mindent tudunk a gyilkosról: ismerjük a szokásait, a habitusát, ám megnevezni még nem tudjuk az illetőt"

Szóval egyszer szorul a hurok, egyszer meg bővítik a kört, tényleg tök hiteles.

És mindezen játszadozás közben nem tűnt fel nekik P.József vörös hajú helyi lakos? Tényleg ennyire bénák? Vagy minket néznek hülyének?

4, Hogy lehet, hogy vörös szőrszálakat találnak, és nem viszik be első körben a gyilkosság helyszínétől kétszáz (!) méterre lakó vörös hajú, fiatal férfit? Csak két hete szerdán idézték be a rendőrségre!

"A kollégám kis híján lefordult a székről, amikor a vörösesszőke hajú férfi belépett az ajtaján", mondta Papp Péter, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

Nem csodálom....

P.József természetesen tagadott, viszont önként adott DNS-t. (Ennyire ostoba hogy lehet valaki?) Múlt hét csütörtökön derült ki, hogy egyezik a két minta.

5, Hogyan magyarázzák azt az ellentmondást, sőt nagyon durva hazugságot, hogy azért vártak 3 hónapot a 10 millió forintos nyomravezetői díj kitűzésével, mert állításuk szerint annyi értékes nyom állt rendelkezésükre, hogy úgy gondolták, azok alapján villámgyorsan elkapják az elkövetőt? És tényleg, voltak értékes nyomok: DNS, vörös szőrszál. Volt 200 méteren belül egy olyan férfi is, aki a nyomok alapján azonnal képbe kerülhetett volna, mégsem került. Ebben óriási ellentmondás van.

Mindezek alapján joggal merül fel az emberben a kérdés: Biztos, hogy alapos, körültekintő és pontos munkát végzett a rendőrség?

Biztos, hogy (csak) P.József az elkövető? Biztos, hogy úgy történt minden, ahogy állítják?

Az is érdekes, amit a jobboldali radikálisnak egyáltalán nem nevezhető Stop írt:

"Hajni elárulta azt is, a faluban azt beszélik, hogy József a buli után leütötte Nórit, majd elvitte magához, és a házban ölte meg a lányt. Ezután pedig néhány barátja és a barátnője segített másnap, sötétedés után kivinni az erdőbe a holttestet. "Még meleg volt, amikor megtalálták" - ismertette a településen elterjedt pletykát a hölgy.

Egy polgárőr részben megerősítette ezt az információt, mint mondja, tudomása szerint öt embert gyanúsítanak a gyilkossággal összefüggésben. Ez a verzió egyébként azért életszerű, mert, mint ismert, az apa egész nap kereste Nórit, többször elsétált a helyszín mellett, mégis csak délután találták meg a lányt. József pedig egy utcányira lakik attól az erdőtől, ahol végül ráleltek a holttestre."


Persze ez lehet urban legend is, a rendőrség mindenesetre azt nyilatkozta, hogy "További elkövetők az ügyben nem jönnek szóba, mivel a rendőrség megállapította, hogy a gyanúsított tettét egyedül követte el."

"Korábban elterjedtek olyan hírek is, hogy több támadót keres a rendőrség - szóbeszédek szerint öt romát. Papp Péter szerint az okozhatta a félreértést, hogy a rendőrség az áldozat testén több helyen is talált DNS-eket. Amikor a szakértők közölték, hogy a különböző minták mind ugyanattól a férfitól származnak, már tudták, hogy egy gyilkost kell keresniük."

Ezt azért nyilvánosságra hozhatták volna, csak úgy a közvélemény megnyugtatása végett. A lány szüleinek sem mindegy a tudat, hogy egy vagy 5-6 férfi erőszakolta meg a lányukat...

Ezenkívül a rendőrség által közreadott sztori nem valami életszerű: Hajnali fél háromkor (ráadásul hidegben, szélben, hóesésben) a csinos, 14 éves Horák Nóra megáll beszélgetni a beszédhibás, csúnya, ápolatlan P.Józseffel, sőt még a fák közé is besétál vele cigizni? Ezt egyáltalán nem tudom elképzelni.

Ahogy az is furcsán hangzik, hogy P.József ELŐBB megerőszakolja, AZTÁN megfojtja a lányt, nehogy meghallja valaki a kiabálását. Ez nonszensz...

Úgy veszem észre, hogy a rendőrség hazudik az ügyben.

Hogy az egészben vagy "csak" a részletekben, azt nem tudom.

Azt sem, hogy miért. Kinek és mire jó ez a ködösítés egy kislány meggyilkolása kapcsán?
 
Mindenesetre a nyomozócsoport 9 tagja (Zsőtér Ferenc - rendőralezredes, Niedermüller Zsolt - rendőrezredes, Csapi Balázs - rendőralezredes, Rácz Péter - rendőrőrnagy, Jandricza Katalin - rendőrszázados, Rácz Tamás György - rendőrszázados, Erdélyi Szabolcs - rendőrszázados, Pusztai László - rendőrfőhadnagy, Burgermeiszter Zsolt - rendőrfőhadnagy) jutalomban részesült.