Tisztelt Kurucok! Adjon Isten!

Már mindenki (média) által lerágott csont Lacháza, és Nóra tragédiája, de amiért klaviatúrát ragadtam az a napvilágot látott PMRFK által rögzített házkutatási videó:
 

7 évig dolgoztam a helyi rendőrkapitányság bűnügyi technikai osztályán bűnügyi technikusként, de ilyen dilletáns munkát, mint amit ebben a közel 4 percben lehet látni, kiverte nálam a biztosítékot.

Egy ilyen horderejű ügyben több szakmai hibát lehet felfedezni a videón, ami abban az érzésemben erősít meg, hogy egy sárgacetlis emberre akarják ráverni a balhét.

Feltevéseim a következők:

Ha házkutatás, akkor miért van már lepecsételve a bejárati ajtó?
A házkutatás halasztahatalan nyomozati cselekmény, akkor nincs lepecsételve a ház behatolásra alkalmas nyilászárói, hiszen az ügy előrehaladása érdekében azonnali intézkedés, nincs idő pecsételgetni.

Amennyiben helyszíni szemlét látunk a videón, úgy a kedves rendőrök, igen célirányosan végezték.
A szeméthalomból hogy-hogynem rögtön a porszívó kerül elő azonnal.
Se ujjnyomrögzítés, sem egyéb nyomkutatás nincs végezve a porszívón, feltépi és egyból kipakolja a tartalmát.
A porszívóban található tárgyakon is kellett volna végezni nyomkutatást.
De ez érvényes a telefonokra is. A kedves helyszínelő rendőr, még jól meg is dörzsöli az egyik telefont, hogy még a későbbi nyomkutatás eredményességét befolyásolja.

(ami később igen fontos lehet, hiszen nemcsak P. József helyezhette el oda azokat)

A későbbiekben láthatunk több doboz cigarettát, és nem egy fajtát (BOND, kék Multi) valószínű, hogy két embernek az élvezeti cikkei.
Itt is jól láthatóan kellett volna több csikket, több nyomot rögzíteni, külön-külön kezelve azokat.
Sőt mitöbb, tölthető üres cigarettás papírokat is fel lehet fedezni (ami már 3 embert feltételez.)

Mindamellett, hogy a rendőrök csak a videó későbbi felvételein veszik fel a sipkát, az elején még sapka nélkül rángajta a redőnygurtnit.

Összegezve:

P. József biztos sáros, hogy a szerepe az ügyben mi volt (elkövető, vagy társtettes) már soha nem fog kiderülni, hiszen bolond, így nem beszámítható.
A PMRFK rendőrei súlyos szakmai hibát vétettek a nyomok rögzítésénél a lehetséges többes elkövetős verzió továbbnyomozásához.
Így P. József leüli az előzetes letartózatásában a 3 év felfügesztettet, és kényszer gyógykezelésre fogják ítélni, 5-6 év múlva ismét retteghet Lacháza.

Szubjektív véleményem, hogy hiába fehér a bőre P. Józsefnek, úgy élt mint a cigányok, ezzel is asszimilálódva az általuk kialakított környezethez.

Szerintem volt ott még, aki segédkezett Józsefnek.

Szebb Jövőt.

Ami a videót illeti (rekonstrukció): mit akartak rekonstruálni?
A saját nyomozati munkájukat? :-))))) Amnéziásak?
Ha rekonstrukció, akkor a bíróság előtt nem lehetne figyelembe venni mint bizonyíték. Hiszen a helyszín nem az eredeti állapotában lett feltalálva, hanem a rendőrség által megváltoztatva, ergo hamis bizonyítékok (akár a rendőrség is odatehette azokat).
Sántít, nagyon sántít ez az ügy.

Arról sem lehet szó, hogy “a lakosság számára” rekonstruálták a munkájukat. A rendőrség (legalábbis ameddig ott dolgoztam) nem publicisztikai központú.

Megjegyzem, a sajtótájékoztatón bemutatott fotókon sem lehetett látni a lefoglalt tárgyakon nyomkutatás jeleit.

***
 
Egy másik levél:

Sziasztok Kurucok!

Kiskunlacházai kollégám -akinek a fia osztálytársa volt Pocsainak- az alábbiakat mondta nekem ma reggel. A családi háttere ugye ismert a fiúnak, de a baráti köréről még nem esett szó sehol sem, a rendőrség meg pláne nem beszélt róla. Hogy miért? Pocsai előszeretettel barátkozott a lacházai cigányokkal! Valószínűsithetően náluk kereste azt, amit otthon nem kapott meg. Tehát azt a cigányvonalat nagyon nem kell még feladni a gyilkossággal kapcsolatban, mint ahogyan a "sajtó" teszi/tette! Már csak azért sem - ennek az információnak a valóságtartalmát kéretik ellenőrizni! - mert úgy hírlik, hogy még a hétvége folyamán elkaptak az üggyel kapcsolatban egy bizonyos SZTOJKA LAJOS nevezetű lacházai büdöscigányt!

Járjatok utána ennek, hogy összeálljon minél jobban ez a zavaros bűnügy, mert ez így nem méltó Nóri emlékéhez! Mindenkinek joga van tudni a teljes igazságot, nem csak azt amit a rendőrség mond!

Üdvözlettel: egy még mindig kételkedő magyar.