A Néphazugságnál már szokássá vált, hogy a legdurvábban uszító, hazudozó anyagaikat vagy a blogkóstoló (lásd pl. EZT), vagy az Olvasók írja-rovatban hozzák le. Ma ez utóbbiban találtunk egy olvasói levelet, amely gyakorlatilag úgy hazug, ahogy van:

"Egy iszonyatos szexuális gyerekgyilkosság után Kiskunlacháza polgármestere azonnal a cigányságot rágalmazta meg a bűncselekmény elkövetésével. A becsület úgy kívánná meg, hogy most, amikor egyértelművé vált az igazság, mondjon le. Félek, hogy nem fog. A magyar törvények olyanok, hogy a polgármester úr ellen nem indítható büntetőeljárás ezért a súlyos rágalmazásért. Ha egyetlen emberrel tette volna, máris megindulhatna az eljárás. Ő azonban nem egy embert rágalmazott meg, hanem kétszázezret. A magyar törvények pedig a kétszázezernek nem adják meg azt a védelmet, amit az egynek megadnak. Sokadszor merül fel a kérdés: jól van ez így? Jól döntött az Alkotmánybíróság, amikor így döntött?

Válas György
Budapest"

Kuruc.info / A.S.:
1.)    Milyen kétszázezerről beszél ez a szerencsétlen? Kiskunlacházán maximum párszáz mokka él.
2.)    Répás soha nem vádolta meg a helyi cigókat azzal, hogy garantáltan ők lennének a gyilkosok. Az egyedüli “bűne” az, hogy a gyilkosság után merészelt az amúgy is igen durva cigányterror (lásd még: a nevezetes gyerekcsíny-eset) ellen egy megmozdulást szervezni. Azon, ill. azután sem állította azt, hogy csakis cigányok lehetnek a bűnösök.
3.)    Majd akkor tessék a lemondását követelni, kedves levélíró (és a levelét lehozó, azaz annak mondanivalójával azonosuló Néphazi), ha ugyanezt megteszik mondjuk Kolompárral, Telekivel (pécsi kézigránátos ügy, és a hírhedt “remélem, kiderül, rasszista az indíttatás”), Mohácsival stb. is megteszi ugyanezt, alaptalan magyarellenes rágalmazások miatt. És akkor még nem is beszéltünk Kolompár büntetőügyeiről, ugye.
4.)    Nem vennénk mérget arra, hogy (csak) ez a retardált fazon a bűnös, és, ha egyáltalán valóban ő követte el a gyilkosságot, nem voltak tettestársai. Annyi a homályos pont, az illogikus, életszerűtlen fordulat, és, ugye, a rendőrség szavahihetőségét meg nem is kell részletezni. Különösen nem a helyiét (Ráckeve), amely a Kézsmárkiné-ügy kapcsán már “bizonyította” “szavahihetőségét”.

Apropó, mai Néphazi. Lapozzunk csak a negyedik oldalra, és nézzük meg a “Bizonyítvány és diploma - iskola nélkül” cikk képaláírását: “A 3D-s számítógép feltalálója, Rátai Dániel, az Intel International Science and Enggineering Fair (tudósok olimpiája) fődíj nyertese - neki sincs diplomája”. Enggineering. Két g-vel. Gratula. Ennyit tudtok, Népszabadság, ez az a bizonyos “szakmai színvonal”. Úgy látszik, nemcsak a technikai jellegű témákhoz (lásd pl. EZT és az onnan induló hivatkozásokat) vagytok síkhülyék, de még az angol nyelvet sem ismeritek – még alapfokon sem.

Van más is. (Ennek nem akarunk külön cikket szentelni, azért számolunk be róla itt.) A balliberális, többek között a Balogh Artúrt futtató Hírszerző főmunkatársa , Seres László “Morvai és az üvegplafon” címmel írt egy cikket. Idézgessünk:

“Íme, a rejtély kulcsa: Morvaitól nem lett volna szabad elvenni játékszerét, a New York-i posztot, és akkor nem lesz antiszemita, nem sértődik meg önérzetében, nem könyveli el a fenti két veszteséget. Akkor mindenki jól jár, de főleg a nők. És mivel a sértett embereket gyakran látjuk viszont zsidópogromok vagy EP-listák élén, nem is csoda, hogy Morvai hol végezte.”
Aha. Emberünk azt sugallja, hogy Morvait csak egy hajszál választja el attól, hogy zsidópogromot vezessen. Hogy ezt honnan szedi, rejtély. Mindenesetre ezért, reméljük, Morvai jól bepereli.

Megy természetesen a cigánymosdatás is: “Számos településen magyarok és romák kölcsönösen rettegnek egymástól.” Seres úr! Konkrétan hol gyilkoltak, vertek meg, fosztottak, raboltak ki stb. magyarok cigányokat? Azaz: hol van az állítólagos rettegésnek valódi, kézzelfogható, megtörtént eseményeken alapuló oka?