Kapcsolódó cikkünkben (Női holttest Ráckeve külterületén - Frissítve: megint hazudik a rendőrség?) már felhívtuk a figyelmet arra, mekkora képtelenség az, amit a rendőrség állít: az, hogy egy fiatal, 35 éves nő pont a falutól elég messze levő (olyan messze, hogy gyakorlatilag csak autóval közelíthető meg emberi időn belül) szeméttelepre megy ki sétálni (mert erre jobb helyszín biztosan nincs), és, furcsa mód, pont ott éri utól egy halálos betegség. Még egyszer: 35 évesen, amikor, ugyebár, a hirtelen szívinfarktus és a hasonló, azonnal ölő halálokok kockázata még igen alacsony.

Az áldozat édesanyja, Kézsmárki Gézáné, felvette velünk a kapcsolatot, és a következőkről tájékoztatott: a lányt már eleve holtan vitték a helyszínre - ahogy, nem mellesleg, mi is megírtuk, amikor felvetettük, hogy, ugyebár, egy holttest elrejtésére pont a legideálisabb egy elhagyatott illegális szemétlerakóhely. Állítólag a nyálától fulladt meg. A kabátja hiányzott és állítólag a térde és könyöke sérült - az orvos szerint csupán az esés miatt. Sajnos a boncolási jegyzőkönyv még nem áll az áldozat édesanyjának rendelkezésére, így többet még nem tudunk mi sem. Azt viszont már tudják a rendőrök, hogy milyen gumi volt a kocsin, amivel odavitték. Természetesen mihelyst további információkhoz jutunk, azokat közzétesszük.

A rendőrség nem vette arra a fáradságot, hogy értesítse az áldozat édesanyját. Amikor a lány már jó ideje nem jelentkezett, és édesanyja érezte, hogy baj van, a rendőrségen tudta csak meg a hírt. Kézsmárki Gézáné kérdésünkre, hogy feltételez-e kapcsolatot a kiskunlacházi bestiális gyilkosság és ezen esemény között, igennel válaszolt. Mint írja, nem fél a cigányságtól: küzdenie kell, mert van még három lánya és 12 unokája, akiknek még élniük kell. Természetesen azt nem zárhatjuk ki, hogy nem roma az elkövető – jelenleg még minden függőben van.

Megint felvetődik a kérdés: miért hazudott a rendőrség a sajtónak (jelen esetben a STOP-nak)? Miért nem tudhattuk meg az igazságot? Nem érezték azt, hogy az olyan, még egy nyeretlen kétéves számára is egyértelmű csúsztatással, mint ez a "levegőzni ment a kilométerekre, a településen kívül levő illegális szeméttelepre, és ott hirtelen, természetes módon meghalt", csak az emberekben levő elkeseredettséget, dühöt, elégedetlenséget növelik? Miért nem lehetett volna bevallani már az elején, ami a körülmények ismeretében is egyértelmű: igen, meggyilkolták? Miért kell ennyire védeni a bűnözőket? Tán csak nem azért, mert Ráckeve szomszédos Kiskunlacházával, és egyáltalán nem kizárható, hogy a fiatal nőnek ugyanazt a sorsot szánták, mint Horák Nórinak, és esetleg az elkövetők is ugyanazok – és ezt, ugyebár, egyszerűen nem szabad beismerni? Édesanyja szerint nem erőszakolták meg, mert lehetséges, hogy a halála túl korán bekövetkezett; viszont az erre irányuló szándék nem biztos, hogy elvethető.
Frissítés (dec. 31. 18.15):

1.) ahogy várható volt, cikkünk dühödt ellentámadásokat váltott ki (lásd pl. az ITTENI legújabb hozzászólásokat). Fajvédőink olyanokba köttek bele, hogy miért írunk olyan, meglehetősen nehezen hihető dolgokat, hogyaszongya “a nyálától halt meg”. Azért, mert ezt közölték az áldozat édesanyjával. A fent szereplő cikket Vele többször egyeztettük, és benne, a tényanyag szintjén (ruházat, halálokok stb.) csak és kizárólag az Általa közölt infók szerepelnek. Amelyeket, nem mellesleg, az orvosok, ill. a rendőrség mondott Neki.

Ahogy már mondtuk, jelenleg még sok a fehér folt, az ismeretlen együttható az ügy kapcsán. Amikor meglesz a boncolási jegyzőkönyv, többet tudunk majd.

Azt is sérelmezték, miért írunk olyanokat, hogy “nem kizárható a nem cigány elkövető”, ill. “nem kizárható, hogy meg akarták erőszakolni”, és hogy – legalábbis az első állítás - úgymond “funckcionális analfabetizmus”, mivel az azt megelőző mondatban még esetleges roma elkövetőkről beszéltünk. Nincs ellentét a két állítás között: nem kizárható az, hogy mokkák ölték meg (finoman szólva), de még, jelenleg, nem ismert az elkövető származása, így az (legalábbis elvileg) bármi lehet. Ugyanígy, a cikk írásának időpontjában még nem tudtuk, meg akarták-e erőszakolni vagy sem. (Azóta új információk láttak napvilágot – lásd alább, a 2. pontban található linket.)

Ami egyébként ezen fajvédők hihetetlen alpári mocsokságát illeti, idézzük régi ismerősünket, “internal server terror”-t (aki régebben a johjon, Eman Seru stb. nevek alatt futott) : “A természetes halál és a holttest [a halál bekövetkezte után szeméttelepre való] szállítása automatikusan kizárja egymást?” – azzal kapcsolatban, hogy a rendőrség letagadta a tényt, már holtan vitték a szeméttelepre a nőt. Igen, ez az ember alatti lény (minden elvakult fajvédő ilyen) egyenesen azt sugallja, hogy ha az embernek a barátja, ismerőse meghal, akkor nem a mentőt hívja, hanem bepakolja egy autóba, és kiviszi a szeméttelepre. Ember vajon az olyan, aki ilyet állít, aki ilyen “szinten”, az emberiesség szikráját is kiölve magából, próbálja védeni a védhetetlent?
2.) EZEN cikkünkben (annak a frissítésében) idéztük a ráckeveiek legeslegújabb infóit a halál körülményeiről. A helyiek arról beszélnek, hogy az ominózus szeméttelep a maffiózó- és bűnözőcigányok által lakott Pokolhegy tövénél van (ami legalábbis megerősíti a “Kiskunlacházán is aktív cigánymaffia rabolta el, majd gyilkolta meg, akárcsak Nórit a szomszéd településen”-verziót), ill. hogy deréktől lefelé egyáltalán nem volt ruha a nőn. (Figyelem! Ezen információkat nem egyeztettük az áldozat édesanyjával. Mivel eléggé lassú a kommunikációnk – biztonsági okokból csak e-mailt használunk –, így csak később tudjuk mindezt megerősíteni, ill. esetleg cáfolni.)
Frissítés (dec. 31. 19.18): “tarka birkaITT egész hihető magyarázatát adja annak, hogy valóban a nyálától fulladhatott meg a nő: “Gondolkodtam, hogy fulladhat meg valaki a nyálától 35 évesen. Szerintem az altatásban lévők, ha nem szívnák le a szájukból folyamatosan a műtét alatt.

Arra jutottam, hogy az altatást leszámítva talán akkor történhet ilyen egy amúgy egészséges emberrel, ha túlságosan bedrogozzák, elkábítják. És ez még bele is illik abba a képbe, amit a lánykereskedő maffiák módszereiről hallottunk (Kuruc.info: lásd EZT: áldozataik bedrogozása stb.)”.
Frissítés (dec. 31. 22.08): Egy másik, még hihetőbb magyarázat (eredeti ITT):

“Ezen a nyálfulladás-dolgon nem kell sokat gondolkodni, főleg, ha fiatal nő és gyanús körülmények vannak. Pédául torok töcskölésnél (throat fuck vagy face fuck, ha úgy jobban tetszik... ) rengeteg nyál képződik és ha brutálisan csinálják akkor  - ahogy 1-2 perc után végre pánikszerűen levegőt hörög 1 pillanatra - tüdőre szív egy csomó nyálat; főleg, ha a fejét hátrafeszítik közben, és pl. nem köhögheti ki, mert le van fogva és folyamatosan a torkában a dugattyú.

Ez a műsorszám pl. tuti hogy szerepel a bandák repertoárjában a lányok "betörésénél".

Bűnjel sincs, ha pl. a megfulladásig még nem élvezett el az erőszaktevő....a nyoma mindössze a fulladást okozó nyál a tüdőben.”
Frissítés (dec. 31. 23.44): Kézsmárki Gézáné ismét jelentkezett. Elmondta, lánya temetését intézti. Utolsó útjára családja és barárai kísérik Vácott, pénteken, 11 órakor. Kézsmárki hétfőn a rendőrségen tesz látogatást lánya személyes holmijaiért, hogy meglássa, hogy valóban meg- és épségben (és nem összeszaggatva) vannak. Kimegy a helyszínre és a Pokolhegyre, megkeresi, aki megtalálta az áldozatot, hogy megkérdezze, valójában milyen állapotban volt.

Ma gyászruhákat vásárolt; ekkor beszélt azzal, akinek a rokona megtalálta lányomat. Egyre inkább minden arra utal, hogy cigány volt az elkövető, mivel a Pokolhegyre magyarok nem mernek kimenni (az áldozat édesanyja és egy pár helyi ember kivételével), mert félnek a cigányoktól. Helyinek kellett lennie, mert egy idegen nem tudja, hogy ott milyen helyre vitte volna; ezért azt gondolja, hogy kifelé vitte volna a városból elhagyatott helyre.

(Ezen szöveget, akárcsak a legelsőt, Vele szóról szóra, betűről betűre egyeztetve közöljük le.)
Frissítés (jan. 1. 12.37): Kézsmárkiné megírta, hogy a temetőbe hogy lehet eljutni, ha esetleg valaki akarna (légyszi: az alkalomhoz illően, nem részegen, nem hangoskodva, nem cigányozva stb.) Budapest irányából nagyon jó a közlekedés. A busz és ez a temető a város elején van (Földvári téri buszmegálló -bal oldalt benzinkút) - Vác alsóvárosi temető. Jobb oldalt a főúton lehet is látni. A vasútállomásról is megközelíthető: Vác Alsó-nál leszálni és onnan a főút felé haladva kb 10 perc.
Frissítés (jan. 5. 16.42): a Magyar Nemzet lehozott egy kifejezetten korrekt, bár láthatóan az exkluzívan, kizárólag nálunk megjelent információkra is építő (ugyanakkor forrásmegjelölést nem tartalmazó) cikket. Megszólal benne Répás József, Kiskunlacháza polgármestere is, és egyértelműsíti, hogy igenis a cigányok azok, akik lányokat, nőket rabolnak, hogy azokat prostítúcióra kényszerítsék ("Az elöljáró elmondta, hogy a térségben mindennapos, hogy elsötétített autókból fiatal lányokat szólítanak le férfiak, és prostitúcióra próbálják rávenni őket. Répás József sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy felbomlott az évszázadokon át jól működő vajdarendszer, mert az viszonylagos rendet tartott a romák között. Megfogalmazása szerint azóta felnőtt közöttük egy olyan generáció, amely semmilyen hatalmat nem mer el, így főleg a bűnözésben látja a megélhetés kulcsát.") Tudja Répás, hogy a (magas) pozíciójában nem hazudhat, csúsztathat, mégis ilyet mond. Ez vajon mit jelent, Kedves Olvasók? Azt, hogy ezer ezrelékig biztos a dolgában. (A cikk saját szkennelés, online még nem található meg.)

Gyilkosság vagy természetes halál
           
Összefüggés lehet a ráckevei és a kiskunlacházi tragédia között - Miért ment sétálni a nő a szeméttelepre?

Közigazgatási eljárásban vizsgálja a ráckevei szeméttelepen megtalált nő halálának körülményeit a rendőrség, de nyomozást is folytat az ügyben. A hatóság nem lát összefüggést a kiskunlacházi gyilkossággal, ugyanakkor a környék hírhedt a leánykereskedők garázdálkodása miatt. Répás József, Kiskunlacháza polgármestere sem zárja ki, hogy a két ügynek közös szálai lehetnek.

Eltemették pénteken azt a fiatal nőt, akit holtan találtak meg december 26-án, Pest megyében, a ráckevei szeméttelep mellett. A rendőrség nem talált idegenkezűségre utaló nyomot, ezért közigazgatási eljárásban folytatnak vizsgálatot. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunknak elmondta: a 35 éves elhunyt ruházata ép volt, nem hiányoztak az értékei és az okmányai. (Kuruc.info: hazudik, ahogy ez a fentiekből is kiderül. Azóta kaptunk még egy levelet Kézsmárki Gézánétól [amit még nem közöltünk le, mert a hétfői történésekkel kapcsolatos beszámolójára várunk], amelyben többek között azt mondta, hogy lánya egyik lábán nem volt se cipő, sem zokni, a nadrágja ki volt gombolva és a cipzár lehúzva.) A megyei kapitányság bűnügyi igazgatója azonnal igazságügyi boncolást rendelt el az ügyben, amelyet aznap el is végeztek. A szakértő nem talált a nőn külsérelmi nyomot, természetes halált halt — mondta a szóvivő. Lapunk kérdésére, hogy mi nevezhető természetes oknak egy fiatal, egyébként egészséges embernél, Beluzsárné úgy válaszolt: a hozzátartozók engedélye nélkül nem adhat ki ilyen információt. (Kuruc.info: bár még nem tudjuk, mi történt hétfőn, azért ebben az ügyben pont erre hivatkozni legalábbis furcsa – hiszen pont a hölgy édesanyja volt az, aki cáfolta, hogy bármiféle "természetes halálok" végzett [végezhetett] volna a lányával. Ami pedig a nyálfulladásos ügyet illeti, azt kellő részletességgel kiveséztük fent.) Érdekessége az ügynek, hogy bűncselekményre utaló jel hiányában közigazgatási eljárás folyik, a rendőrség mégis nyomoz, tanúkat keres annak kiderítésére, hogy lehetett-e valamilyen betegsége az elhunytnak, s mit kereshetett a helyszínen. A hatóság egyelőre nem kommentálta azokat a felvetéseket, mennyire életszerű, hogy egy fiatal nő sétálni megy a jelentős távolságra lévő, autóval is nehezen megközelíthető szeméttelepre. Nem tudni, miért csak később értesítették az elhunyt édesanyját — mikor az bejelentette a rendőrségen lánya eltűnését —, noha a hatóság már tudott a tényről. Dávid László, Ráckeve polgármestere lapunknak elmondta, mára személyes beszámolót kért a település rendőrkapitányától a lakosok körében terjedő történetek tisztázására. Az elöljáró úgy tudja, a hozzátartozók nem azonosíthatták a holttestet, a nőt autóval vitték a helyszínre, nem volt rajta cipő, és hiányos volt a ruházata. Dávid László ismeri a családot, a szülőket, lányuk a történtek előtt napokkal költözött Ráckevére. A holttestet az úgynevezett Pokolhegynél találták meg, a környék hírhedt roma telep, más nem is mer bemenni oda. A rendőrség kategorikusan cáfolta azokat a feltételezéseket, hogy összefüggés lehet a nő halála, és a kiskunlacházi gyilkosság között.

Répás József Kiskunlacháza polgármestere lapunknak úgy nyilatkozott, hogy az általa vezetett település, valamint a Ráckeve és Dömsöd által bezárt háromszög különösen veszélyes helyzetben van a hasonló ügyek miatt. Az elöljáró elmondta, hogy a térségben mindennapos, hogy elsötétített autókból fiatal lányokat szólítanak le férfiak, és prostitúcióra próbálják rávenni őket. Répás József sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy felbomlott az évszázadokon át jól működő vajdarendszer, mert az viszonylagos rendet tartott a romák között. Megfogalmazása szerint azóta felnőtt közöttük egy olyan generáció, amely semmilyen hatalmat nem mer el, így főleg a bűnözésben látja a megélhetés kulcsát. A polgármester szerint nem zárható ki az összefüggés a kiskunlacházi gyilkosság és a Ráckevén megtalált nő halála között. Furcsának találta, hogy előbbinél napokon belüli megoldást ígértek a Pest megyei nyomozók, akiket kiváló szakembereknek nevezett. Ezzel ellentétben az ügy jelenleg állni látszik, és a rendőrök nem nyilatkoznak arról, hogy a leánykereskedők között keresik a tettest, vagy egyszerűbb okot sejtenek a tragédia mögött. — Az eddigi élet- ellenes bűncselekmények elkövetőit a megyei rendőrség gyorsan kézre kerítette, a kiskunlacházi gyilkosság esetében azonban hat hét után sincs értékelhető eredmény — szögezte le Répás József. Ráadásul a nyomozás részleteiről semmilyen információt nem oszt meg a nyilvánossággal a rendőrség, emiatt a lakosság körében elképesztő mendemondák kelnek szárnyra. A hatóság látszólagos cselekvésképtelensége azt az érzést erősíti meg az emberekben, hogy azért nem lesznek meg a tettesek, mert a hatalom nem engedi, és elkenik az ügyet — tette hozzá. A polgármester elmondta, hogy igyekeznek sürgetni a nyomozást. Még e hónapban összeülhet az a tanács, amely kísérletet tesz a romák által elkövetett bűncselekmények megnevezésére, ezen települési vezetők, rendőrök, roma elöljárók, illetve a parlamenti pártok frakciói is képviseltetik magukat.

A napokban olyan, a rendőrségről származó információk jelentek meg a sajtóban, hogy „szorul a hurok a kiskunlacházi gyilkosság elkövetője körül". Beluzsárné Belicza Andrea pénteken úgy fogalmazott, hogy a mondatot ügyetlenül emelte ki a megyei kapitánnyal készült interjúból a média, s nincs valóságalapja. Mint mondta, eddig kétszáz tanút hallgattak meg, de gyanúsítottjuk még nincs. Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság másik szóvivője tegnap azonban már nem varrta a sajtó nyakába a főkapitány szavainak rossz értelmezését. — A főkapitány jól ismeri a nyomozás részleteit, azért is nyilatkozott így. Reméljük, hamarosan befejeződik a vizsgálat — jegyezte meg a szóvivő. Hozzátette, január 23-án lejár az ügy nyomozati határideje, ekkor három dolog történhet: lesz gyanúsított, meghosszabbítják a nyomozás határidejét vagy lezárják a vizsgálatot. (Kuruc.info: a harmadikra tippelünk – hiszen eddig is azt láttuk, hogy az időhúzásra játszik fajvédő rendőrségünk... Cigány elkövetőt futni kell hagyni – szól az ukáz "fentről".)

Frissítés (jan. 9. 16.13): Kézsmárkiné ismét írt most, hogy ma (végre) járt a rendőrségen, hogy átvegye a lányánál talált dolgokat. Mint megírta, végtelenül fel vannak (a család) háborodva.

Eddig a rendőrség nem kérdezte meg a meggyilkolt lány családját, mi volt nála. Ettől függetlenül Bényi Mónika (Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője) szerint hiánytalanul megvan minden (lásd az ITTENI cikkben a STOP-idézetet: “A szerencsétlenül járt asszony testén a helyszínelők nem találtak semmilyen külsérelmi nyomot, iratait és értékeit nem tulajdonították el.”), ami volt nála. Ez nem igaz! Ahogy Kézsmárkiné megfogalmazta: helyesen megérezte, hogy ez lesz a helyzet: nincsenek meg az ékszerei, és hiányoznak a telefonjai (nem csak egyet hordott magánál) is. Ezt a halála napján is elmondta a gyilkossági csoportnak..Ha ez a megyeiek szerint akkor még megvolt (legalábbis akkor még ilyet nyilatkoztak) akkor talán ők tulajdonították el menet közben? Nehezen hihető: sokkal valószínűbb az, hogy a “levegőzni ment jópár kilométerre, a szeméttelep közepébe, és ott érte, váratlanul, a természetes halál” hihetetlenül átlátszó hazugságának sulykolása érdekében még ilyen csúsztatást is képesek voltak bedobni.

Lánya ruháját nem kapta meg Kézsmárkiné, így arról még most sem tud semmit. Ahogy ellenben előző, hétfői levelében fogalmazott, (legalább?) az egyik lábán cipői, zoknijai hiányoztak és a nadrágja ki volt gombolva, zippzára lehúzva – legalábbis ezt mondta neki nemhivatalosan a megtaláló. A következtetések levonását, különösen a Kiskunlacházán történtek fényében (csak a hülyének nem világos a párhuzam: két fiatal nő, mindkettőnek ugyanazt a sorsot szánják, és meggyilkolásuk mellett még jól ki is rabolják), a Kedves Olvasóra bízzuk.