Sajószentpéter – Géppisztolyt szegeztek egy alvó idős házaspárra – így rabolták ki őket saját házukban Sajószentpéteren, két héttel ezelőtt. A házaspárral otthonukban beszélgettünk.

Előbb zárkózottnak mutatkoztak, majd megnyíltak és felidézték a rémtörténet pillanatait. A férj és feleség is azt kérte azonban, hogy nevüket és kilétüket hallgassuk el.

Egy hang és lőnek

– Arra ébredtünk azon az éjszakán, hogy két férfi áll az ágyunk fölött. Valamilyen katonai géppisztoly csövét szegezik rám és feleségemre. Közben azt mutatják, hogy egy pisszenést sem, mert megölnek – kezdte az átélt borzalmak felidézést a házaspár. A família jó anyagi körülmények között él. Elmondásuk alapján hosszú évtizedek óta keményen dolgoznak. Már a rendszerváltozás előtt zöldségkereskedéssel foglalkoztak. Később üzletet is nyitottak.

A feleség még tegnap is szinte remegett, miközben arról beszélt, hogy a fejének célzott géppisztollyal fenyegették. Majd összekötözték kezét és lábát. A falból kitépték a telefonzsinórokat. Mobiljaikat edig azonnal elvették az éjjeliszekrényről.

Alkudozott életükért

– Nem volt mit tenni – érvelt a férj –, megmondtam, hogy hol van a pénz a lakásban. Azt is, hogy hol a kulcs amivel kinyithatják a lemezkazettát. Az egyik támadó igen agresszívan viselkedett. Arra akarta rávenni társát: lőjjön az asszony lábába, akkor majd megered a férfi nyelve! Azt is kijelentették, hogy bekötik a szánkat és később még visszajönnek. Alkudoztam az arcukon maszkot, harisnyát viselő rablókkal, hogy ne bántsanak. Ne kínozzanak. Hogy számolnak majd el a lelkiismeretükkel, ha meggyilkolnak engem és a feleségemet.

A felesége beteges – teszi hozzá –, és ha beragasztják a száját, akár könnyen sokkot kaphat és meghal.
– Vigyék a pénzt és az udvaron álló értékes kocsit...

A készpénzt és értéktárgyakat a rablópáros kevésnek találta. Felmentek az emeletre és összetörték a bútorokat – sorolja még a férj. Kutakodtak. Végül kimentek a lakásból.
– Nekem sikerült kihúzni a kezem a kötésből, és így szabadultunk meg gyorsan kötelékektől. Értesítettük a rendőrséget. Előbb azt gondoltuk, hogy a fegyveresek már jártak a gyerekeinknél, de szerencsére nem így történt. A férfi megmutatta a bejárati ajtó zármaradványát is, amit egyszerűen kitörtek a rablók. Megmutatta az ágyat, ahol a géppisztolyt fogták rájuk.

Keretes anyag:
A rendőrség hivatalos információja

A rablótámadással kapcsolatos kérdésünkre dr. Gaskó Bertalan alezredes a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda vezetője arról tájékoztatott, hogy még június 22-én a kora hajnali órákban ismeretlen elkövetők behatoltak egy sajószentpéteri családi házba, és a tulajdonosoktól pénzt és értéktárgyakat követeltek. Összekötözték a házaspárt és végül a zsákmánnyal elmenekültek. Az ügyben a főkapitányság fegyveres rablás miatt indított nyomozást. Több személyt is kihallgattak már gyanúsítottként. Az ügyészség nem tett indítványt a gyanúsítottak előzetes letartóztatásba vételére. A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek. Külön kérdésre elhangzott, hogy nem rasszista indíttatású bűncselekményről van szó, csak értéket akartak szerezni az elkövetők.
(BOON)
Kuruc.info / A.S: a legfontosabb az utolsó mondat: “Külön kérdésre elhangzott, hogy nem rasszista indíttatású bűncselekményről van szó, csak értéket akartak szerezni az elkövetők.
Olvasó (14.42): Az "idős házaspár" esetünkben a hírhedt péteri cigány dinasztia, a Szuhai család legidősebb tagja ill. felesége. Nem lennék meglepve ha kiderülne, több tízmillió kp. és kb. ugyanannyi értékű arany volt otthon. Persze az APEH tudta nélkül. Majd hülyék lesznek bevallani, ha elvitték tőlük. Az elkövetők biztos tudták, kihez mentek be, lehet hogy az adott dinasztia riválisai megbízásából. Amatőr bűnöző, (mégha cigány is) nem csinál ilyet, ha meg nem ismerős a környéken és csak véletlenül szemelte ki a házat, már nem él. Az egész város a markukban van, szerintem még a rendőrségen, önkormányzatnál is vannak embereik.
Több fia közül az egyiknek Mercedes/BMW autókereskedése, másik  a város szélén százmilliós "hacienda"-val ékesített ranch tulajdonosa. Egy helyi szórakozóhely parkolójában időnként 10-12 többnyire ezüstmetál bömbi/merci zsúfolódik össze. Ilyenkor osztják el a 7-8 különböző illegális iparág által kitermelt hasznot egymás között. Állítólag a színesfém biznisz odáig fajult, a kullancsoktól felvásárolt anyagot saját cégük saját teherautóin szállítják közvetlenül a fémműbe (vagyis le vannak szerződve). Teljesen "zárt láncú" a hálózat.
Ezen infók egy része feltevésen alapul, ha máshonnan is érkezik megerősítés, talán többet is megtudunk.
Szebb Jövőt!

Kuruc.info: köszönjük! Így már érthető, mit jelent a “biztosan nem rasszista támadás”! Különösen, ha valóban ez az “adott dinasztia riválisai” verzió az igaz. Akkor a “biztosan nem rasszista támadás” igencsak valószínűleg azt jelenti, hogy cigány támadott a cigányra, így valóban eleve kizárható a rasszista szándék.

Körbeérdeklődtünk, körbenéztünk a helyszínen, és a következőket tudtuk meg:

Az öreg neve Szuhai Gyula. A Kossuth út 117. szám alatt van szerény 300 négyzetméteres háza. Ő a családfő – és egyben a helyi vajda.

A nagyobbik fia Szuhai Gyula, aki Sajószentpéter és Sajóbábony (ami egy szintúgy erősen cigányfertőzött település; a múltkor is gyilkoltak ott a színesek) között a 26-os út Sajóbábony felőli oldalában épített "haciendát" szerény 2000 négyzetméteres kivitelben. Nem sajnálták a márványt, a kovácsoltvast és aranyat ennek elkészítése során. Tartozik hozzá egy lovasfarm is. Amikor az APEH meglátogatta őket, egyszerűen rájuk uszította a kutyáit. (Nem csoda, hogy a cigányokat nem merik / akarják vegzálni az APEH-osok. Igen, ők törvény felettiek…) Felső politikai-gazdasági kapcsolatai is vannak: a 26-os út átadásakor nála ebédelt az a prominens személy, aki az ünnepélyes átadáson megjelent a magukfajtákból.

Kisebbik fia Szuhai Péter. Ő sajószentpéteri önkormányzati képviselő, amely pozíciót az apja vett meg neki. Házának alapterülete kb. 500 négyzetméter. Állami pénzből építette: valójában turisztikai egység. A MOL kút mellett található, mellette pedig a luxusautó-kereskedésük, ahol 10 milliónál olcsóbb kocsi nincs. A cég neve Shaft-Car Kft.

Néhány link az ott található autókból:
http://www.hasznaltauto.hu/shaft-car-kft,partner,2128
http://www.hasznaltauto.hu/2525556_audi_q_2008
 
Azt, hogy ki támadta meg szegényeket, vagy ki nem, nem tudják. A legtöbben a konkurens cigánybanda lehetőségét említik - lásd a fenti levelet. Plusz, Sajószentpéteren  igencsak gyakoriak a cigánybűnözők akciói; lásd pl. EZT
Olvasó (júl. 8. 13.43): Tisztelt szerkesztőség!

Az cikkben szereplő állításokat egytől egyig meg tudom erősíteni!

Továbbá a Sajószentpéter és Sajóbábony közötti 26-os út melletti ~2000 négyzetméteres ingatlannak nincs építési engedélye sem! Elbontották a fél domboldalt, ha jól tudom (szóbeszéd) megbüntették őket ~200milliós összeggel is ezt vagy zsebből kifizették vagy tettek rá mind a kettőt hallottam már.

A rendőrség a kezükben van teljesen. A pénzhamisítástól (benne volt a hírekben) az ukrán drogcsempészetig (amit lovakban hoznak be, mindenki tudja még sem tesznek semmit ellene) mindent megtehetnek. Hiszen mindenki megvan véve.

Ezúton is köszönöm a borsodi rendőrségnek azt a semmitérő munkáját amit végeznek. Korrupt politikai kutyák őrzik a "rendet" felénk is. Természetes tisztelet a kivételnek akikből egyre kevesebb van már...

Tudomásomra jutott egy olyan is (szóbeszéd, de lehet alapja), hogy kommandósok voltak és a tartozás miatt mentek ki ami több száz millára rúg.
Megvallva az őszintét ez nekem is büdös, de én már semmin sem lepődök meg.
Azt viszont nem hiszem el, hogy egyszerű rablók voltak mert egy ilyen "cigányfertőzött" területen akik egy ilyen maffiózó családhoz betámad azok vagy igen bátrak vagy igen hülyék.
Hiszen tudhatja, hogy simán kinyírják majd nem számít semmit sem itt az élet!

Remélem hasznos információkkal tudtam szolgálni, leírtam azokat is amikben nem vagyok 100%-ig biztos de ezt fel is tüntettem az írásomban.

Sajnos durvul a helyzet Sajószentpéteren is. A nemrégi ~200 fegyveres cigányos balhé (egymás között rendezték le, szóval felőlem gyilkolhattak volna is) azért mégis csak félelmet kelt mindenkiben és egy nyúlszívű rendőrséggel a hátunk mögött senki sem alszik nyugodtan!

Tisztelettel a munkátokért!

Szebb Jövőt!

Egy rendszeres olvasótok