Felháborítónak tartja a szociális kártya bevezetésének ötletét Borsod-Abaúj-Zemplén megye cigányvajdája. Lakatos Attila vajda szerint az ötlet kidolgozója, Szepessy Zsolt monoki polgármester politikai céljainak megvalósítására használja fel a cigányokat.

Senkinek nincs köze hozzá, hogy ki mire költi a segélyt. Szociális kártya helyett inkább értékteremtő munkát kellene adni a segélyből élőknek – mondta Lakatos Attila, Borsod-Abaúj-Zemplén megye cigányvajdája a Független Hírügynökségnek pénteken.

Szepessy Zsolt, Monok polgármestere nyílt levélben fordult hétfőn Bajnai Gordon miniszterelnökhöz, amelyben szociális kártya bevezetését kezdeményezte. Javaslata szerint erre a kártyára utalnák a szociális segélyeket és más juttatásokat, így azokat csak meghatározott termékekre költhetnék el a rászorulók a kijelölt helyeken.

(FH)
Kuruc.info / A.S.: ha valaki esetleg azt hitte volna (az eddigi ellenpéldák – lásd pl. EZT és EZT), hogy Lakatos normálisabb, mint a többi cigányvajda, tessék, itt az ellenpélda. Miért is?

1.)    Igenis van, lenne munkahely – lásd EZT és az onnan hivatkozott tömérdek hasonló esetet. Nem a leglélekemelőbb munka, de legalább van. Azt meg ne várjátok tőlünk, hogy a képzettségeteknek, azaz a nyolc osztálynak (ebből négy első és négy második) megfelelően vezérigazgatói, agysebészi stb. munkát adunk nektek. Hiszen még olvasni sem tudtok.
2.)    Majd akkor pofázhatsz arról, hogy kinek milyen formában adjuk a segílykét, ha az nem a mi adóbefizetéseinkből megy majd, hanem a tiétekből. Apropó, Lakatos, te eddig mennyi adót fizettél be? Semennyit, ugye (lásd EZT)? Ugyanolyan adócsaló vagy, mint a fajtád túlnyomó többsége. Arról nem is szólva, hogy a tesókáid is kiköpött (kigyúrt, agyontetovált) bűnözők, amit bárki ellenőrizhet EZEN a videón. Akkor meg: miről beszélünk? Amíg mi fizetünk, addig mi dirigálunk, bűnöző, értve vagyunk? Ahogy Angliában, az USA-ban stb. sem kaptok kézpénszt szinte semmit. Őrájuk miért nem fújtok?