Ausztráliából hazaköltözött egy 1956-os menekült.

Vett itt egy házat, a nyugdíja ide jön Mo-ra. Megjelent pár ordas cigány körülötte, és mindenáron eltartásit akarnak kötni vele, hiába zavarja el őket nap mint nap. Már-már ott tart a dolog, hogy napi szinten zargatják, félő, hogy ki fogják forgatni mindenéből.

Bár a szomszédok figyelnek, azért azt hiszem, jó lenne szólni a körzeti megbízottnak, hogy másszon rájuk. Egyébként fogalmam sincs hová valók, meg hogy hogyan szagolták ki a pénzt.

(Fórumidézet)

Kuruc.info: eltartási szerződést? Cigányokkal? Az egyenértékű a halálos ítélettel. Eddig kivétel nélkül minden fehér, aki ezt tette, “gyanús / ismeretlen körülmények között” pár hónapon belül (!!!) meghalt. További, hasonló példákért lásd az ITTENI cikk (bevezető) frissítését.

***

Rendőr vette észre a kerítésen fura holmikat átdobáló fiút

A legkülönfélébb, legfurcsább dolgoknak kél lába a strandokon. Nehéz fülön csípni a tolvajokat, de szerencsére a rendőröknek időről-időre sikerül lekapcsolniuk őket. A legtöbb nyomot azok az elkövetők hagyják maguk után, akik a kabinok feltörésével próbálkoznak.

A strandi lopások a tényleges kár mellett nem kis bosszúságot is okoznak a megkárosítottaknak. Legtöbbször olyan kis értékű dolgok tűnnek el, mint például a papucs vagy az úszószemüveg. De a mobiltelefonok eltulajdonítása sem ritka. Az idei lopási szezon is sajnos már javában tart. Tiszaföldváron és Szolnokon is a napokban egy-egy táskát tulajdonítottak el ismeretlenek. Azonban a tolvajok se járnak mindig szerencsével, van, hogy sikerül őket tetten érni.

— Vagy három évvel ezelőtt egyik kollégánk éppen a szolnoki Tiszaligeti strandra tartott, ment a csónakázó tóhoz horgászni — mondta el érdeklődésünkre Veres Éva, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. — Ekkor látott meg egy fiút, aki gyanúsan sok, különböző típusú, furcsa holmit próbált meg kimenekíteni a kerítésen. A kolléga megvárta, míg a fiú befejezi a munkát, majd odament hozzá és igazoltatta. Kiderült, hogy a holmikat a strand területéről szedte össze, ami között a pénztárcától kezdve a ruhaneműn át a mobiltelefonig minden volt. Pechje volt, nem gondolta, hogy egy szolgálaton kívüli rendőr karjaiba fut.

Veres Éva hozzátette, hogy az ilyen esetekkel szemben a legjobb védekezés a megelőzés. Ha strandra megyünk, használjuk az értékmegőrzőt, illetve a strandoláshoz nem feltétlenül szükséges, feltűnő és értékes használati tárgyakat egyszerűen hagyjuk otthon. Amennyiben gépkocsival megyünk a strandra, abban semmiképp ne hagyjunk látható helyen értéktárgyat. A szolnoki fürdő környékén és a strand területén a nyári időszakban gyakrabban fordulnak meg járőrök, akik már az elsődleges intézkedést meg tudják kezdeni egy-egy lopás bejelentésekor.
Szűcs Zoltán alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője is jónéhány olyan esetre emlékszik, amelyek során sikeresen fülön csípték a strandolók holmijai között matató tolvajokat.

— Egy időben elszaporodtak a lopások a Tiszaligeti strandon — emlékezett vissza Szűcs Zoltán. — A kollégák figyelőszolgálatot szerveztek a strandon belül — ahol természetesen egyszerű fürdőzőként vegyültek el a tömegben —, valamint a fürdő környékén. A hátsó kerítésnél fiatal srácokra lettek figyelmesek, akik egymás után hajigálták át a táskákat. Kideült, hogy ők garázdálkodtak a strandon az elmúlt hetekben. Viszonylag profin dolgoztak, ugyanis sokan az eltulajdonított tárgyak tulajdonosai közül a rendőrségtől értesültek, hogy meglopták őket. A kerékpárlopás is nagy sláger volt korábban. Végül a strand üzemeltetőjével közösen úgy döntöttünk, hogy felszerelünk egy kamerát, ami rögzítette a tárolónál zajló eseményeket. Ezt alaposan meghíreltük. Igaz, a korábbi tettesek nem lettek meg, de sikerült nullára redukálni itt a biciklilopásokat.

Szűcs Zoltán olyan esetre is visszaemlékezett, ahol a tolvajok egy öltözőkulcsot megszerezve a kabin teljes tartalmát elvitték. Volt olyan is, hogy nem finomkodtak, egyszerűen feltörték azt. Ehhez azonban a segítőiknek el kellett terelniük a személyzet figyelmét. Ilyen esetekben annyival könnyebb a rendőrség dolga, hogy az elkövetők nyomot hagynak.


Zömében fiatalok az elkövetők

Az alezredes elmondta, hogy a strandokon megforduló tolvajok jobbára ugyanabból a körből kerülnek ki, zömmel fiatalok, akik sokszor nem is saját indíttatásból, hanem felkérésre lopnak. Nagy kockázatot nem vállalnak, hiszen a többivel szemben ez a legveszélytelenebb elkövetési mód, mivel a nagy tömegben a fürdőzők állandó mozgása miatt szinte lehetetlenség megállapítani, hogy a tulajdonos vagy éppen illetéktelen személy pakolászik egy adott helyen.

(SZOLJON)

***

Csapolták a trafót, amikor jöttek a rendőrök

Tönkretett egy áramellátó transzformátort vasárnap éjjel Majson három tolvaj. Több utcában nem volt áram, a kiolvadt hűtőszekrények mellett legalább kétmillió forint kárt okoztak.

A tettesek hűtőolajat próbáltak lopni, már 150 litert kiengedtek, amikor a rendőrök elfogták őket. A liptódi, babarci és lánycsóki férfi ellen közérdekű üzem működésének megzavarása miatt indult eljárás, egyet közülük őrizetbe is vettek.

(MNO - police.hu)

***

Nyolc rúd téliszalámival próbálkoztak

Mintegy 40 ezer forint értékben foglaltak le nyolc rúd téliszalámit a keszthelyi rendőrök vasárnap délután attól a két zalaegerszegi férfitól, akiket Keszthelyen bolti lopáson értek.

A férfiak ellen lopás miatt büntetőeljárást indítottak a keszthelyi rendőrkapitányságon.

(MNO - police.hu)

***

Felgyújtottak egy dinnyeárust Tiszalök mellett

Felgyújtottak egy dinnyeárus nőt Tiszavasvári és Tiszalök között út melletti standjánál. A rendőrség szerint volt élettársa követte el a bűntettet, feltehetően féltékenységből locsolta le gyúlékony szerrel, majd gyújtotta meg. A nőt súlyos sérülésekkel vitték a nyíregyházi Jósa András Kórházba. A férfit a járőrök a közelben elfogták, emberölés kísérlete miatt indult eljárás ellene.

(zsOrigó)

Kuruc.info: ebben nem vagyunk annyira biztosak; mindenesetre a súlyosan cigányfertőzött helyszín és a jellegzetes kíméletlenség (a cigányok családszerkezete teljesen férjközpontú; ott a férj – vagy a kancigány élettárs – úgy bánik a feleségével [élettársával], mint egy gond nélkül eltávolítható, megölhető fogyóeszközzel (legutóbbi, kapcsolódó hírünk ITT). Nem csak nálunk – lásd pl. EZT a finnországi kitekintésért.